roaccutanekullan.blogspot.com

16 Ocak 2013 Çarşamba

ROACCUTANE KULLANMAYA NASIL BAŞLADIM? İLK GÜN!

Merhabalar,
 
16 OCAK 2013 itibariyle ben de meşhur sivilce ilacı ROACCUTANE kullanmaya başladım.
İnternette haftalardır bu ilacı araştırıyorum, yazılanları okuyorum.
Fotoğraflara videolara bakıyorum.
Bazı bloglarda bu tip ilaçları kullananların yaşadıklarını günlük şeklinde yazdığını gördüm.
Ancak çoğu bir iki sene önce yazılmış ve bir heves başlanmış ve sonu getirilmemiş.
İlk bir kaç ay yaşadıklarını yazan arkadaşlar var ancak sonuç yok.
Eksik kaldığı için işe yaramış mı yoksa beyhude bir tedavi mi anlayamıyoruz.
Ben de burdan yola çıkarak bundan sonra bu ve eşdeğer diğer ilaçları kullananlara inşallah sonunu getirebileceğim bir günlük yazmaya karar verdim.
Yorum bölümünden katılımlarınızla bu sancılı süreçte birbirimize destek olmalıyız diye düşünüyorum.
 
 
Öncelikle kendimden bahsedeyim. 28 yaşındayım, 62 kiloyum, evliyim, beyaz tenliyim ve çok aşırı derecede sivilcem yok. Ergenlik döneminde sivilcem yok sayılırdı. 18 yaşından sonra sivilcelerim birden çıkmaya başladı. Bu sivilceler deri altında misket gibi, boncuk gibi sert acıtan cinstendi.
Deri yüzeyine çıkanlarla çokça oynadığımı söylemeliyim. Bu yüzden midir bilmem yüzümde kırmızılıklar oluştu. Zaten beyaz tenli olduğum için her çıkan sivilce iz bırakıp gitti. Alnımda çıkan sivilce geçti, çenmede çıktı, ordan geçti burnumda, ordan geçti yanağımda, o da olmadı saçımın içinde... Aynı anda çok sayıda sivilcem olmadı ama sürekli bir yerde sivilcemin çıkması bıktırdı.
Sayısız kozmetik ürünü, ilaç, antibiyotik, merhem, krem vs... kullandım ama senelerdir tam anlamıyla pürüzsüz cilde kavuşamadım. Üstelik gözeneklerim iyice açıldı ve siyah noktalarım çoğaldı. Ben siyah noktalarımı sıktıkça onlar sivilceye dönüştü.
 
Roaccutane ilacını kullanan akrabalarım ve arkadaşlarım var. Onlarla çokça konuştum. Hepsi kullandıktan sonraki sonuçtan memnun, ancak yan etkileri konusunda beni endişelendirdiler. Kullanıp kullanmama konusunda çok kararsızlıklar yaşadım.
 
Aşırı sivilceli fotoğrafları görünce halime şükredip ilacın benim gibi az sivilceli olan birine uygun olmadığını düşündüm. Ancak tam olarak da geçmiyordu. Sivilcesi olan insanın ne hissettiğini iyi bilirim. Karşında konuşan kişi sana mı bakıyor sivilcene mi diye düşünürken, özgüvenin azalıyor ve insanın psikolojisi olumsuz etkileniyor.
 
Ben de bu süreçten usandığım için her şeyi göze alıp doktora gitmeye karar verdim. Aslında ilk evlendiğim zaman yaklaşık 6 yıl önce de doktora gidip bu ilacı istemiştim. Ama yeni evlendiğim için ve bebek ihtimali çok yüksek diye vermeyi reddetti. Bu ilacı kullanırken hamile kalınırsa bebeğin sakat doğması yüksek ihtimal olduğu için doktor kesinlikle yazmadı. Keşke o zaman alıp kullansaydım. 6 yıldır zaten bebek istemediğimiz için sivilcelerim de gitmiş olurdu. Şimdi bebek isteğimizi bu ilaç için erteledik. Ve ben yaşadığım şehri değiştirdim ve başka bir doktora gittim. Ve yaşadıklarımı anlattım. Eğer diğer tüm alternatifleri kullandıysanız ve hala sivilceleriniz yerli yerindeyse bebek de istemiyorsanız bu ilacı kullanabilirsiniz. Bir şart daha var o da kan değerlerinizin kolestrolünüzün ve karaciğer enzimleri değerlerinizin normal çıkması. Bu tahlili doktora aç karna giderek kan verip yaptırmanız gerekiyor. Ve sonuçlara göre, kilonuza da bakılarak bir doz belirleniyor.
 
Bu doz ilk ay düşük belirleniyor. Vücudun tepkisine göre artabiliyor ya da azalabiliyor. İlaç kesinlikle doktor kontrolünde bilinçli olarak kullanılmalıdır. Zaten gidip eczaneden alamazsınız. Doktor ve hastanın imzaladığı özel bir reçeteyle alınabiliyor.
Ve ilaç tedavisi herkeste değişkenlik gösterebilir, 6-8 ay arasında sürüyor.
İlaç bittikten sonra 1 ay içinde kan vermek ve hamile kalmak yasak, tehlikeli!!!
 
Dudaklar, burun, göz kısacası tüm vücudunuz kuruyor. Lens kullananların gözlük kullanması gerekiyor. Göz kuruluğu yaşayanların göz yaşı kullanması gerekiyor. Bol su içilmesi ve bol nemlendirici kullanılması süreci kolaylaştırıyor.
 
Evet tüm bu bilgilerden sonra her şeyi göze alıp dün tahlillerimi yaptırdım ve bugün de ilacımı aldım.
 
İlk ilacımı içtim. 62 kiloyum ve 20 mg ile başladım. Bir ay sonra ilacım bittiğinde tekrar doktora gidip kan vermem gerekecek ve her şey yolunda giderse ilacın dozu artacak.
 
Sadece tek hap içmeme rağmen bazı belirtiler hissettim bile..
İlk olarak kaşınmaya başladım. Bacaklarım kollarım ve saç diplerim kaşınmaya başladı.
Ve göz kuruluğu oldu. Zaten göz yaşı kullanıyordum, şimdi daha da sık kullanmam gerekecek.
Kendimi su içmeye zorluyorum. Normalde çok az su içen biri olarak kolay olmayacak gibi görünüyor.
Son olarak da hayvansal gıdalardan (et, süt, yumurta, peynir, tereyağ vb.) kaçınmak gerek. Bir de A vitamini içeren sebze meyvelerden (Hayvansal gıdalarda daha bol bulunur. Başta balıkyağı ve karaciğer olmak üzere, böbrek, süt, yumurta sarısı, buğday, havuç, mantar, baklagiller, fıstık, ceviz ve domates) tüketmemek gerek. Çünkü ilaç aşırı dozda A vitamini içeriyor. Üstüne bir de siz A vitamini alırsanız tehlikeliymiş.
 
Şimdilik bu kadar...
Bir değişiklik olursa bildireceğim..
HERKESE ACİL ŞİFALAR :)
 

66 yorum:

Adsız dedi ki...

merhabalar anlatımınızı çok beğendim çok moral oldu bana bugün başladım kullanmaya bende, aknetrent kullanıyorum. İnşallah sizin gibi yüksek moralli ve etkili geçer tedavi sürecim. Allaha emanet olun

isimsizasistan dedi ki...

merhaba, çok teşekkür ederim.
Tabiki moralinizi yüksek tutun.
Diğer yazdıklarımı da kendi ayınıza gününüze göre okuyarak takip edebilirsiniz. benim dört buçuk ay oldu. değişim inanılmaz :) sabret yeter ki... ilk aylar zor geçecek ama aynaya fazla bakma ve milletin laflarına sakın aldırma... ilk başladığımda ayyy yüzün daha fena olmuş diyenler şimdi fondöten mi sürdün diyor ;)))
kolay gelsin, geçmiş olsunnn :)

Adsız dedi ki...

merhabalar biri paylaşmış bloğunuzu sitede tesadüfen gördüm başladığım gün yorum yazmıştım gene bir selam vereyim dedim :) gerçekten çok zorlu bir süreçmiş ama sabredince çabuk geçiyor zaman inş bende görebilirim 5. 6. ayları kolaylıklar dilerim selametle :)

isimsizasistan dedi ki...

Merhaba çok teşekkür ederim. İlginiz beni mutlu etti.
Sabrın sonu selamet. Şu an 6. ayım bitmek üzere. Her şey yolunda. İnşallah daha da güzel olacak.
Size de Allah kolaylık ve sabır versin. Kendinize iyi bakın. Bu arada merak ettim, kim nerde paylaşmış blogumu merak ettim?

Adsız dedi ki...

merhabalar..asiri kilo alma veya kilo kaybina neden oldugu dogrumu suan yogun olarak yanaklarimda sivilce var , baslayip baslamamakta kararsizim . eger baslarsam ilk etapda cok daha fazla cikiomus ya yanaklarim disinda da cikar mi .. ya biri bisi desin ben cok kararsizim ailem kesinlikle kullanma dio ;(

Adsız dedi ki...

merhaba.bloğunuzu tesadüfen buldum.yalnız bay mı bayan mı olduğunuzu anlayamadım.Bir yeri kaçırmış olmalıyım. Benim eşimde(bay) de sivilce sorunu var maalesef. Size sorum şu olacak.İlaç kullandıktan sonra ne kadar süre hamile kalmamak gerekiyor. Bizim 1 aylık bi bebeğimiz var ancak fazla zaman geçmeden ikinci çocuğu da düşünüyoruz.İlaç bunu olumsuz etkiler mi? En kısa zamanda cevaplarsanız sevinirim.İlginize şimdiden teşekkürler.

Adsız dedi ki...

merhaba
sabahları kaşıntı için nadixa akşamlarıda fucidin sürüyorum. ama iki krem karısmasın diye okyanus sabunu kullanıyorum doktor vermişti . irinli çıkan sivilcelerim onla yıkadıktan sonra geçiyor ve kanıyor iz kalmaz diye düşünüyorum sizce kalırmı yardım edermisiniz? bir de beyaz sivilcerim azaldı gibi ama yüzün kızardı ve izler daha çok belli oldu bugün 8. günüm normalmi ? teşekkürler

Adsız dedi ki...

yemin bılllah sivilcele yagbezı olsun bu ilaçtan başka çaresı kesınlıkle yok 20 yıl cektım bu ilaç sayesınde kurtuldum psıkolojım bozulmustu manyak bi ilaç tavsıye olarak kullanmıstım on numrara

Adsız dedi ki...

yazıyı ben yazsaydım herhalde bu kadar benzerdi belirtilerimiz ve sıkıntılarımız hiç kendi cildime bu kadar benzeyen bir cilt görmemiştim sevinsem mi üzülsem mi bilemedim :)

Adsız dedi ki...

Mrblar. Benm 1 hafta sonra 4 ayim bitecek. Ama hic bi degisiklik yok. 30 m kullanmama ragmen. Ayrica daha da beter oldu yuzum diyebilirim. Ben anlamadim hic bsy. Sdce bana mi yaramadi ..

Adsız dedi ki...

Merhaba çok bilgilendirici bir blog olmuş bunun için öncelikle teşekkürler :) bende bugün kullanmaya başladım günde 20 mg bende 10 yıldır vardı akne bazen geçiyor sonra çoğalarak tekrarlıyordu birçok kez gittim doktora artık bu son çare oldu. İlk aylarda aşırı sivilcem çıkar diye çok korkuyorum açıkçası :( Ama daha bu ilk gün inşallah kullanan herkes sorunsuz bir şekilde atlatır bu dönemi.

Unknown dedi ki...

Merhaba, Bugün doktorum kan tahlilime bakarak bana da roaccutane verdi. ancak yanında bazı kremlerde verdi. Bioface Q10 exklusıv creme ( 320.00 TL ) Bioface temizleme jeli ve toniği (116.00 TL ), Bio face Lyso Cream (275.00 TL ) ve en son olarakta güneş koruyucusu verdi. Bu kremler sigorta karşılamıyor ve çok pahalı. Tavsiye edebileceğiniz başka bir seçenek varmı ?

Adsız dedi ki...

ben bu ilacı sadece3ay kullandım ve sivilcelerimden eser kalmadı allaha şükürler olsun mecbur kalmadıkça dışarı çıkmayın biraz dişinizi sıkın sonrası bebek gibibi bir cilt işde ne diyim suratındaki sivilceri hiç geçmeyenler anlar sivilcesiz bi cildin ne demek olduğunu


Özlem dedi ki...

La Roche Possay Effacler H temizleme köpüğünü (65 TL doğru hatırlıyorsam), nemlendirici kremini (40 TL) ve güneş kremini (fiyatını hatırlamıyorum) tavsiye ediyorum ben. Dudak kurumasına karşıda aynı serinin koruyucusu varmış ama ben okdr çok ürün denedim ki, en iyi sonucu bepanten merhemde buldum dudaklarım için. Bu arada benim de 5.5 ay oldu, yüzüm ilk ilaca başladığımda çok kötüydü, şimdi çok daha iyi. Dolu dolu olan iltihaplardan eser kalmadı ama izleri kırmızı lekeler şeklinde devam ediyor. ilk iki ay 30 mg kullandım, sonra 40 mga devam ettim. başladığımda doktor 6 ay kullanırsın demişti ama uzayacak gibi görünüyor.

Unknown dedi ki...

merhaba çok güzel anlatmışsınız. ben de kullanmayı çok istiyorum ama bir türlü cesaret edemiyorum. lens kullanıyorum, gözlük kullanmak şart mı? :(

Adsız dedi ki...

DUYGU
Merhabalar aynı durum bendede mevcut yalnız çalışıyorum çağrı merkezi olduğu için eve kapanmak gibi bir durum sağlayamıyorum hayatım hep sitres dolu iş zaten anlatılmaz kaç kez gıttıysem krem losyon oksijen suyu 1 gun dahi kullansam etki ediyor ve bnu fark edebiliyorum cildim duyarlı ilaçlara karşı ama hep ilaç almam gerek hep ilaç yazdırmam gerek doktora gıdecek zamanım dahi yok denılecek gıbı.tamamen kurtulmak istiyorum doktor ilaç sadece krem verıyor sırtım yuzum sivilce dolu çözüm araştırma yapmam durumunda roaccutane ile karşılaştım ilk zamanlar çok mu kotu oluyor su içmediğim gün de mevcut buna istinaden zorluklarını yan etkılerı neler oldu sizde bunları yazarmısınız???

Adsız dedi ki...

DUYGU
Merhabalar aynı durum bendede mevcut yalnız çalışıyorum çağrı merkezi olduğu için eve kapanmak gibi bir durum sağlayamıyorum hayatım hep sitres dolu iş zaten anlatılmaz kaç kez gıttıysem krem losyon oksijen suyu 1 gun dahi kullansam etki ediyor ve bnu fark edebiliyorum cildim duyarlı ilaçlara karşı ama hep ilaç almam gerek hep ilaç yazdırmam gerek doktora gıdecek zamanım dahi yok denılecek gıbı.tamamen kurtulmak istiyorum doktor ilaç sadece krem verıyor sırtım yuzum sivilce dolu çözüm araştırma yapmam durumunda roaccutane ile karşılaştım ilk zamanlar çok mu kotu oluyor su içmediğim gün de mevcut buna istinaden zorluklarını yan etkılerı neler oldu sizde bunları yazarmısınız???

Unknown dedi ki...

merhabalar ben acenegen hapını kullanmaya başlayalı 1 ay oldu ama aklıma takılan birşey var ben öğrenci olduğum için sürekli a vitamini içeren gıdalar tüketiyorum Halilen yağlıda oluyo bunun ne gibi zararları olur açıklarsananız sevinirim.Acil şifalar

Unknown dedi ki...

merhaba canım. öncelikle böyle bir paylaşımda bulunduğun için çok teşekkür ederim :) ben 18 yaşındayım. daha bir gün oluyor. ağda yapılmayacak anladım peki iple kaş bıyık alırsak bir problem olur mu? onu biliyor musun ? ve bir de ilacı sabah mı yoksa akşam mı içiyorsun? veee A vitamini hiç mi yoksa az mı almak gerekiyor. bunuda söylersen sevinirim :) teşekkür ederim :)

leyla dedi ki...

Merhabalar.. Ben de roaccutane kullanicilarindanim. 35 gündür kullanıyorum fakat hiçbir kuruma deri değiştirme dökülme vs. olmadı. Sadece hafif dudaklarimda kuruma var. Günlük 20-20=40 mg kullaniyorum. Ilk ay 30 du doktorum kontrolden sonra 40 a yükseltti. Etkisi olmayacak mı diye düşünmeye başladım. Cildim aşırı yagliydi. Şu an hala T bölgem ve çenem yağlı. Günde en az 3 litre su içmeye çalışıyorum. Kuruluğun ve deri dokulmesinin olmaması normal mi dozu mu az geldi acaba??? Cevaplarsaniz çok sevinirim... bu arada cok faydalı bir blogunuz var. Sizin blogunuz sayesinde cesaretlenenlerden birisiyim bende... :) şimdiden teşekkürler.

Adsız dedi ki...

Merhaba ;

Benimde yazacaklarım buraya yorum yazan arkadaslardan cok farksız sayılmaz bende asırı derece sıvılce yok ama aralıklar sureklı cıkıyor yılllardır bu sorunumdan malesef kurtulamadım yılllar once roancutan verdi doktor yan etkılerı okuyunca kullanmadım direk ilacı çöpe attıgımı hıc unutmam iki yıl once tekrar verdiler reddettim baska ilaclar kullandımm tabıkı kesın sonuc vermedı iki ay once yine verdiler reddettim.sonrasında bır arkadasımla uzun sure sonra karsılastık o yüzün co k kotu oldu sen boyle degıldın :) diyince tabı bıraz moral bozuldu onlarda bızımde yuuzmuz cok kotuydu bu ılacı kullandık eskı halımızden eser kalmadı dedı benı cok motıve ettıler onların vesıylesıyle basladım..24 eylülde kullanmaya basladım bır hafta oldu bır haftasonunda kurumya basladı suan bı sıkıntı yok umarım cabalarım ıyı bır sonuc verırrr sonucu gercketen merak edıyorum sadece a vıtamını olan yıyeyceklerı yemeyın dıyorlar ok adr cok sey varkı fedkarlıgım buyuk olcude olucak anlasılannnn....

Unknown dedi ki...

Merhabalar,bloğunuza göz gezdirdim ve ilaçla ilgili daha doğrusu olanlarla ilgili epey bilgi edindim. İlaca başlayacağım bende yarın. Dr um başlangıç olarak 30 mg öngördü ve sabah akşam kullanın dedi ve hangi mgı önce içeceğimi söylemedi. Eşim bugün ilaçları almaya gittiğinde eczanedekiler sabah akşam ve mg ları farklı içiçek dr u anlatmıştır mutlaka demiş. yani mesela sabah 20mg akşam 10mg gibi. haftasonu dr a ulaşamayacağım için siz yardımcı olabilirmisiniz. Yani hangi mg ı önce içmeliyim, herhangi bişey olur mu sizce. yardımcı olursanız sevinirim. Bu arada tebrikler bebişiniz, hayırlı olsun.... cevabınızı bekliyorum, Teşekkürler...

isimsizasistan dedi ki...

Hülya hanım teşekkürler güzel yorumunuz için. İlaçların mg ı farketmez sabah ya da akşam hangisiniz kullanırsanız kullanın. önemli olan başladığınız gibi devam etmek ve günlük dozu tamamlamak. ben yatarken yüksek olan dozu içiyordum böylece gündüzleri daha rahat ediyordum. bilmem benim fikrim böyle ;)

Adsız dedi ki...

İyi günler. Yazınız gerçekten çok bilgilendirici olmuş teşekkürler. Ben de ilacı kullanıp kullanmama konusunda çok kararsızım. Çevremdeki insanlar kilo değişimine ve aşırı vücut kuruluğuna sebep olduğunu bu yüzden vücutta yırtılmalara sebep olduğunu söylüyor. Sizde de böyle bir etki oldu mu acaba?

Adsız dedi ki...

merhaba ilacı kullanmaya başlayalı 5 gün oldu uzunca düşünerek başladım yüzümde hiç bi zaman aşiri kanamalı akneler butun yuzume kaplayan sivilceler cıkmadı ama kendımı bıldım bılelı hep sivilcelerim oldu tamamen kurtulmak için başladım ilk ayda acaba büyük ve yuzumu kaplayan kanamalı sivilcelerle karşılasırmıyım yorumlarsanız çok sevinirim sevgiler..

emirhan dedi ki...

Merhaba benimde sol ve sağ yanağımda deri altında sivilcelerim var ve hiç geçmiyor. 2-3 aydır azitro antibiyotik ve clindoxyl , tretin krem kullanıyorum.
10 gün sonra kontrolüm var bu ilacı isteyeceğim artık yeter sivilce problemim yaşım 20.
Bu ilacı sigorta ile kaç tl ye temin edebiliyoruz ? Ve bu ilacı kullanmak istiyorum her ne kadar yan etkileri olsa da çünkü sivilcelerimde bıkmış durumdayım kaç senedir gitmiyorlar.... Uzaktan belli değiller fakat aynada yakından baktığım zaman yanaklarımın deri altında hep sivilceler var...

Unknown dedi ki...

Rouccatane bi kutusu 50 lira falan . Ama aknetrend falan 8 lira . Ama tabiki orjinalini oneririm . Dudak kurulugunada vazalin yada oriflimenin dudak balmini kullanmalisiniz . Baska bisey cok etki etmiyo :)

Adsız dedi ki...

Öncelikle gerçekten çok başarılı bir blog olmuş . İlaca başlayalı 1 ay oldu hemen hemen hergün okuyorum bloğunuzu :) Herşeyi o kadar güzel anlatmışsınız ki tabi moral de oluyor. Her gören yüzüne ne oldu diye soruyor. Artık alıştım bazen ilaç kullanıyorum diyorum. Bazen evet diyip geçiyorum. Bu ilacı kullanırken moral gerçekten oldukça önemli. Ben morali en çok sizin blogda buluyorum ve tabi ki arkadaşlarım ve ailem. Fakat ben ilk günden beri günlük 40 mg kullanıyorum. Şimdilik herşey normal. Kilom 52.
Rejimini de elimden geldiğince uygulamaya çalışıyorum. Güneş kremi sizin kullandığınız avene 30 faktör kullanıyorum. Gayet güzel çok memnunum. Blistex dudak kremide oldukça etkili onsuz yaşayamam sanırım :) Göz damlası şimdilik refresh kullanıyorum günde 6 tüp rahat bitiyor. Bütün gün bilgisayar başındayım bu oldukça rahatsız ediyor. O kadar emek vermişsiniz gün gün teşekkür etmek istedim. Bu arada bebeğiniz olacakmış uzun ve sağlıklı bir ömür dilerim.
Diğer arkadaşlara sabır ve sivilcesiz günler diliyorum. Vazgeçmeyin sonuç gayet güzel olacak.

Adsız dedi ki...

merhaba bende roaccutane kulaniyorum.daha 1 ay olmadi ama etkilerini artiq fark ediyorum.bendede o kadar sivilce yok ama aynaya ve diger arkadaslarima bakdiqda insan kotu oluyor.her kese sifalar insallah her kes purussuz tene sahib olur

Adsız dedi ki...

merhaba ben 2. ayıma giriyorum 25 yaşındaym ilk ay 30 şimdide 40 doz kullanıyorum çok memnunum sivilcelerim kalmadı ama arada çerez yediğimde deri altında cıkmaya başlıyorlar ertesi gün yok oluyorlar... birde acnelyse kremi ve güneş kremi skincode 50 faktör verdi kullanıyorum yanlız yüzümde kızarıklardan sonra lekeler çıktı güneş kremimden kaynaklandığını düşünüyorum ve 4 gündür güneş kremi sürmüyorum yardımcı olursanız sevinirim... bloğunuz çok yardımcı oldu teşekkür ederm bu bilgileyici yazılarınız için...

Adsız dedi ki...

Merhaba isimsizasistan. Canım sen ilacı kullanırken hiç mi Hayvansal ürünler(peynir,süt,yoğurt,yumurta) yemedin ben bunlarsız gün geçiremiyorum domateste YaZıyodu ben ilaca başlayalı 1 hafta oldu bunları yiyorum yemek tehlike mi yaratıyormuş? Sen nasıl yememeyi başardın hiç mi yemedin? :) şimdiden tesekkür ederim cevabını bekliyorum.

Adsız dedi ki...

Ya bende kullancm inş yan sorunlarla karşılaşmam :(

Adsız dedi ki...

Roaccutan sonrası bebek için sakıncası var mı acaba ?

Adsız dedi ki...

Öncelikle yorumlarınız bana güç verdi.bende kulanlı 1hafta 2 gun oldu yavasta olsa etkisini görüyorum.nadixa yı sabh akşamam kulanmam söylendi ama ben arada sadece akşamlarıkulanıyom biraz yaktığın dan.sadece roakutan kulansam olurmu Ve son bir sey lekelrim var onlar icin bildiginiz bir ilac varmı simdi den cook tesekurler.

Unknown dedi ki...

Merhabalar benimde 3 yildir sivilce sorunum var 24 yasindayim. Ergenlikte yalnizca alnimda cikti. Simdi ise yuzumun sag tarafi berbat durumda. Surekli oynadigim icin sivilceden cok leke var. Bir hafta oldu roaccutane basladim. Lekeleri de geciriyor mu acaba? :(

Baris Ozgur dedi ki...

Bu yazıyı gördüm duygulandım.Bende 4 yıldır sivilce problemleriyle uğraşıyodum.Allah düşmanımın bile başına vermesin gerçekten çok zor birşey bu sivilce.İnsanı piskolojikmen olsun duygularıyla yaşam tarzıyla çok oynayan bir hastalık.Gençliğimin en güzel çağları sivilceler sayesinde berbat geçti.Roaccutane yi duydum ve biraz araştırdım ama öylesine araştırdım beni öldürse bile içicektim zaten artık o durumdaydım.Özgüvenim sıfırdı hiçbir kıza yakınlaşamıyodum çok kötüydüm bazen öyle bir devasa biçimde sivilce çıkıyoduki yüzümde evden dışarı adımımı atmıyodum.Tam olarak son 2 yıldır elimi yüzüme dokunmuyodum iğreniyodum kendimden ta ki roaccutane yle tanışana kadar.Azerbaycanda yaşıyorum ve sıçtığımın ülkesinde adam gbi doktor yok bu yüzden doktorum bir bok bilmiyo.3. ayımı bitiricem yüzümde sivilce şu an yok ama izleri hala var.Buna bin şükürler olsun.Bana bu bile yeter eğer böyle devam ederse.Tek korktuğum şey doktorum boktan olduğu için hani 6 ay sonra bıraktığımda belki yeniden çıkar diye korkuyorum yoksa başka bişeyden korkum yok.Yani sizde arkadaşlar eğer böyle bir sorununuz var direk başlayın.Vücudunuzda kalıcı bir hasar bırakmıyo.Bişey olduğu an bırakıyosunuz ve eski halinize dönüyosunuz.Ha bide ay Allahım 3 tane sivilcem var napıcam roaccutane ye başlıyım falan diyosanız yapmayın.Roaccutane şiddetli sivilce ilacıdır.3 tane sivilcenizi gidin kremlerle yok etmeye çalışın.Fazla uzun yazdım gidiyim en iyisi :) kendinize iyi bakın arkadaşlar hepinize Allah şifa versin :)

Adsız dedi ki...

merhaba isimsizasistan
19 yaşındayım sen 8-9 aydır sivilcelerden çok çektim yüzümde,vücudumun her yerinde sivilceler çıkmaya başladı. üniversite sınavına hazırlanıyordum diye çok stres yaptım ve ailem dahil çevremdeki erkes stresten oluyor ilerde geçer dediler.bende bekledim o şekilde 8 ay geçti va şu an bakıyorumda sınavı geçmeme ve stres yapmama rağmen yüzümdeki ve vücudumun diğer yerlerindeki silvilceler hiç geçmedi hatta tam tersine kalıcı izlere neden oldular. roaccutaneyi kullanan bazı arkadaşlarım ve akrabalrım ilacın yan etkilerinden bahsettikçe ürpermiştim bir kaç ay önce.bu yüzden doktora bile gitmemeye karar verdim.ama şimi bakıyorumda son çare Roaccutane.ve hala da yan etkileri okuyunca ürperiyorum ama sizin yazınız içimi ferahlattı teşekkürler.bu arada izler tamamen geçti mi?

Dilan dedi ki...

Ben 5.ayımdayım.ilacı günde 50 mg olarak sadece yatmadan önce yutuyorum.bir problem olur mu acaba? İlla öğünlere bölmek mi gerekiyor sabah 30 akşam 20 falan diye?

Unknown dedi ki...

Benim hikayem ortaokul 6 da sivlcelerim cikmaya basladi ergenlik dedik gecer dedik 1 sene sinra misket gibi sismeye basladi ozamanlar durumumda yoktu gidemiyordum doktora her gecen sene artik burnumun hizasina gelmeye basladi ve onun iyilesmesi yaklasik 2 ay suruyor ozamandan beri arkadaslarimin yuzune zor bakmaya basladim dalga gecende oldu uzulme elbet gecer diyende oldu sigortali isee baslayinca doktora gittim bana bunun digerini verdi zoretanin oda aynisiymis kullandim 3 ay hah gecti dedim 2 ay sonra bida hortlamaya basladi iyice psikolojim bozuldu disari bile cikmak istemiyorum o dereceye gelmeye basladi sonra kendine kendine duzeldi tabi sivilcwlerimi sikmazsam iyilesmesi cok uzun suruyor buda bnm canimi sikiyor askere gidip geldim simdi yuzumun neredeyse heryerinde misket yuvarlaginda yine cikmaya basladi kasintilar kanamalar yuzum kipkirmizi oldu biran once sigortali bir ise girip ilk isim yine doktora gitmek olcak bu kez 8 9 ay kullanmayi düşünüyorum doktor tamam iyileatin dese bile ek 1 ay daha kullanacam cunku artik biktim bakkala bile gitmeye utanir hale geldim insanlarin yuzume bakmasina dayanamiyorum fazla uzatmicam bir tane sivilcem var acaba kullansam diyenler var yuzum perisan halde bide kendinizi benim yerime koyun suan imkanda yok doktora gidemiyorum neyse ins. Herkes faydasini gorur umarim en kisa surede ilaca baslarim durumu benm gibi olanlara acil sifalar diliyorum umarum biran once iyilesiriz az sivilcesi olanlar sizede gecmis olsun ☺
28/07/2016

Unknown dedi ki...

Merhabalar..oncelikle bizleri bu konuda aydinlattiginiz icin tesekkur ediyorum..bende bu ilaci 3 haftadir kullaniyorum..ancak benim sivilcem yok..doktorumda bana kimyasal peeling sonrasi olusan lekelrim icin verdi..ama leke icin kullanana rastlamadim..acaba lekelerede iyi geliyor mu? Ayrica dediginiz gibi yaz kis solente 50 faktor gunes kremimi kullaniyordum ama doktorum evde lullanmana gerek yok abartma dedi..bilemedim ne yapsam..bu arada cildim kuru beyaz tenliyim ve cok hassas..��

Unknown dedi ki...

Herkese merhaba bende roaccutane macerami sizinle paylaşacağım benim cildim de ufak tefek sivilceler çıkıyodu yalnız sivilceleri sıktığım için izin kalıyordünya ben doktora gittim bana jel bir çok ilaç yazdi ama hepsi kısa süreli etkiliydi tabi benim bu sırada cildime uyguladığım maske kullanmadığım ilaç kalmadı son olarak kimyasal plenig yaptırdım yalnız o da cildi hassaslastirdigi için benim yüzümde sivilceler oluşmaya devam etti ve hepsi iz kaldı son olarak doktoruma gittim bana roactuneyi önerdi bir kitapçık verdi onu okudum bir hafta sonra başlamaya karar verdim ve 12.08.2016 tarihinde roaccutane ye başladım çok tedirginm ama okumadığım sayfa kalmadı bu yüzden biraz daha bilinçli hareket edeceğimi düşünüyorum günde iki litreden fazla su içiyorum kremlerimi cildimin kurumasını beklemeden sürüyorum güneş kremini günde üç kez kullanıyorum dermakozmetik nemlendiricim ile birlikte bunlar bayağı masraflı oldu tabi bugün ikinci günüm ve sivilceler çıkmaya başladı cildim de kuruluk yok güneşe çıkmama ya özen gösteriyorum merak edenler için doktorum lekeler son aşamada geçecek şu an daha fazla sivilce oluşumu ve lekelerin oluşmasını engellemek için kullanıyorum bu arada kesinlikle asitli içeceklerden kaçının tekrar görüşmek üzere

Unknown dedi ki...

Lekeleriniz geçti mi

Unknown dedi ki...

Mutlaka güneş Kremi ve nemlendirici kullan orjinal kaliteli olsun hiç birşey kalmaz

Matematikci dedi ki...

Merhaba.ben 25 yaşında yım çok fazla sivilcelerim yok ama 13 yaşından beri sürekli sivilceliyim artık psikolojim i bozuyor ailem bu kız 25 ine geldi bitmedi sivilcesi diyorlar.sadece yüzümde değil saç diplerinde kol bacak sırt da düzenli olarak azar azar çıkıyor.simdi ben doktora gidip yeter bana bu ilacı yazın nolur desem verir mi😉İstanbul da oturuyorum yönlendirebileceginiz bi doktor var ki?

Unknown dedi ki...

Herkese meraba birinci ayım doldu bugün doktora gittim cildim kuruduğunda için yine sabah 10 mg akşam 20 mg ile devam ediyoruz bu bir ay içinde de yaşadıklarımı anlatmak istiyorum sivilcelerim bayağı kustu hala da çıkmaya devam ediyorlar bu süreçte güneşe çıkmamaya çok özen gösteriyorum bol bol su içiyorum yüzümü nemlendiriyorum güneş kremini kesinlikle ihmal etmiyorum dudaklarım kuruyo hametan ile nemlendiriyorum bu sıralar gözlerim agriyo damla kullanıyorum onun dışında çok bir etkisini görmedim sanırım düşük doz da kullanıyorum o yüzden ikinci ayın bitiminde görüşmek üzere

Unknown dedi ki...

Merhaba ben 15 yasindayim ergenlikten dolayi 9. Sinifta cikmaya basladi sivilcelerim basta 2-3 taneydi daha sonra sayilari artinca cildiyeye gittim bana tetradox hap ve benzamycin verdi.3 ay kullandim cildimde gelisme oldu fakat sivilce izlerimi gecirmedi ama sadece izlerle idare ederim diyordum fakat ilaclar bitince tekrardan cikmaya basladilar.Doktora gidip roaccutane yazdirmayi dusunuyorum ama ilk aylarda sanirim daha cok cikartiyormus suan kiş oldugu icin malum okul var daha cok sivilcem artarsa buyuk ihtimal arkadas ortaminda ne olmuş lan senin bu yuzune gibi cumleler duyacagimdan vazgectigim oluyor sizce ne yapmaliyim kullansammi bu ilaci diger yan etkilere dayanacagimi dusunuyorum cevap yazarsaniz tesekkur ederim :)

Adsız dedi ki...

merhaba arkadaşlar benimde sırtımda var bol miktarda doktor ilk ay 20 mg ile başladı 10 gün önce yine gittim sabah 10 mg akşam 20 mg olacak şekilde doz arttırdık dudak kuruluğu yaptığı aşikar ayrıca ağır spor yasak ama ben spora da başladım 10 gündür filan şuan için herşey yolunda gibi ay bitiminde muhtemelen doz arttıracak doktor sanırım yine yazarım unutmazsam buraya

Unknown dedi ki...

Ulan herkes öldümü neden kimse geri dönmemiş korkuyorum yardim edin bugun basladim fakat 30 mg kullaniyorum 2 sini ayni anda kullaniyorum doktor bana kepek ekmegi ye dedi sivi yag tuket dedi yedigin yemegin 4te1ini ye dedi napacam ben

Unknown dedi ki...

Ulan bu yorumlari yazan herkes öldümü yoksa kimse geri dönmemiş:( ben bugun basladim 30 mg hepsini tek seferde iciyorum yanlismi yapiyorum acaba

Unknown dedi ki...

Tek sefer de içilmez ben sabah 10 mg akşam 20 mg içiyodum hiç birimiz ölmedik yani benim rouctana sürecin çok güzel geçti hiç yorumlardaki gibi olmadı korkmana gerek yok

yasemin dedi ki...

herkese selam ben 24 yaşındayım ve kendimi bildim bileli sürekli sivilce çıkar böyle aşırı değil ama yinede var yani tam geçti dersin bidaha çıkar özellikle regl dönemlerinde sivilce ile oynama gibi kötü huylarımız da var tabiki bu yüzden hem sivilce çoğalıyor hemde iz kalıyor bu ilacı çok araştırdım sonra kan testi yaptırıp iyi bir cildiye doktoruna gittim mümkünse özel hastaneye gidin çünkü devlette sıra çok olduğu için ilgilenmiyorlar sağolsun doktorum çok ilgili bugün 20 gün oldu kullanalı bende kusma yapmadı bir kaç tane çıktı dudaklarım ve burnum kurudu ektradan leke için krem verdi onu da kullanıyorum 10 gün sonra kontrolüm var inşaallah bir an önce bu dertten kurtulurum geçmiş olsun herkese :)

Unknown dedi ki...

Benim 4 ay oldu ve çok memnunum dudaklar ve el üstü yüz burun için dokturum biodermanın gayet uygun fiyatlı ve gayet etkili nemlendiricilerini önerdi allaha şükür hiç bir sıkıntı yaşamadan 60 mg olarak her gece içiyorum ve tavsiye ediyorum sabretmek gerek 7 8 ay içerisinde ne siyah nokta ne açılmış gözenekler ne bir leke kalacağını sanmıyorum şu anda bile cildim şahane çünkü sabır etmelisiniz derim

Adsız dedi ki...

3. ayın içerisindeyim doz ilk ay 20 mg 2. ay 30 mg bu ay ise 40 mg. a çıktık 2 aralıkta da yorum yazmıştım dudak kuruluğu dışında hiç bir yan etkisini görmedim bi önceki yorumda da belirtmiştim ağır spor yapmayın denmesine rağmen yapıyorum bi sıkıntı yaşamadım gelecek ay unutmazsam eğer yine yazarım

Isimsizkizzz dedi ki...

Cildim yağlı olduğu için herhangi bir nemlendirici kullanmıyorum 1. Ayım dolmak üzere sizce kullanayım mı yani izle bi alakası var midir

Dilek dedi ki...

Merhaba benim de sizin gibi beşinci aya girdim ve hiç bi değişiklik yok yalnızca siyah noktalar azaldı yanağımda hala sivilce çıkıyo sizin nasıl oldu ilerleyen zamanlar da ilacin faydaları oldu mu

Adsız dedi ki...

Benim de 3 ay bitti 4. Aya girdim üstelik hicbir değişiklik yok yüzüm bast o kadar temizid ki şuan berbat halde üstelik doktor iz kalacak dedi .ne zaman iyileşme olur herkesin 1 2 ayda geçmiş 4.aya girdim fena hala sivilce çıkıyor

Adsız dedi ki...

Benim de cildim yağlı bu yüzden 3.aya kadar kullanmadım nemlendirici.Güneş kremi kullanıyordum.Ama 3.aydan itibaren avane nemlendirici set kullandım hâlâ kullanıyorum tavsiye ederim

Türkan dedi ki...

Herkese meraba. Benimde yaklaşık 7 8 senedir sivilcelerle başım dertte. Artık Dayanamadım ve roancutane ı kullanmaya karar verdim ilacı alalı 3 gün oldu 20 mg ile başladım ve herhangi bi yan etki görmedim henüz. Bide uzun süredir kullanan arkadaşlar gitgide doz artıyor mu? Herkese acil şifalar diliyorum.

Adsız dedi ki...

Izler icin ne olur peki

Adsız dedi ki...

Merhaba bana da doktor tavsiye etti ama kullanma konusunda kararsızım

Adsız dedi ki...

Merhaba,benim öyle çok sivilcem yoktu.Ama sırt bölgemde ve yüzümde çıkıyordu arada bu beni rahatsiz ediyordu.Arkadaşım kullandi 5. Ayinda ve yuzu gercekten cok guzel oldu.Bende ozellikle ısrarla istedim doktordan.Bugun ilk günüm 20+20 mg başladım.Bu mümkün mü bilmiyorum ama kaşıntı oldu bugün biraz bakalım neler olucak ne kadar dayanabilicem.Herkese acil şifalar

Unknown dedi ki...

Ilacın reçetesinde zaten bu detaylı bir sekilde yaziyor ama yinede kısaca belirteyim erkek üreme sistemini etkilemiyor yani roaccutane kullanan bir erkeğin çocuk düsünmesinde sorun yok ama hamile kalan hatta hamile kalma riski tasiyan bir bayanın kullanması yasak bebek sakat doğabiliyor
Buradanda reçeteye erişebilirsiniz http://www.ilacrehberi.com/v/roaccutane-20-mg-30-kapsul-958f/kt/kullanmadan-once-dikkat-edilmesi-gerekenler/

Unknown dedi ki...

merhaba ben önümüzdeki ay bu ilaca başlıycam.Fakat okulum dershanem stajım olduğu için nerdeyse hergün dışarı çıkmak zorunda kalıcam genellikle herkes ilk 3 ayın zor geçtiğini söylüyor.Acaba kremleri düzenli kullanırsam dışarı çıkmama engel olucak kadar kızarma veya döküntü olurmu? sizde nasıl oldu cevaplarsanız çok sevinirim şimdiden teşekkürler.

Unknown dedi ki...

arkadaşlar bu ilaca doktora gitmeden başlanmaz zaten ,çok fazla yan etkileri olan bir ilaç ,ve kişiden kişiye göre değişiyor herkeste aynı etkiyi göstermiyor, burda paylaşımda bulunan arkadaş kendi kişisel yorumlarını ve kısmen bildiklerini yazmış ,doktorla iletişime geçip karar vermek en sağlıklı seçim olacaktır.bende kullanıyorum ilacı 7.ayımdayım ,doktor kontrolünde dikkatle kullanılırsa güzel sonuçlar veriyor.

Unknown dedi ki...

Merhaba bende roancutane kullanıyorum 11. Günündeyim sadece göz ve dudak kuruluğum var doktor dudak kurulugum için hametan verdi şimdilik her şey yolunda

Adsız dedi ki...

20 mg doz kullanıyorum 40 mg çıkarsam sabah akşam içsem sorun olurmu yapan varmi