roaccutanekullan.blogspot.com

15 Şubat 2013 Cuma

ROACCUTANE 32. GÜN!

Merhabalar,
Bugün 1 ayımı doldurmuş bulunuyorum.
 
Dün verdiğim kan tahlili sonuçları bugün elime geçti.
Ve Allah'a çok şükür değerlerim normal çıktı.
Bugün ilaçlarımı yazdı doktor.
20 mg. dan 30 mg. a çıkardı dozunu.
 
Bakalım vücudum nasıl tepki verecek yeni doza?
Ne zaman bitecek tedavim acaba dedim.
Bakarız sonra hesaplarız dedi.
Muhteşem bir doktor :)
 
Açıkçası sanırım 1 yıla doğru uzayacak tedavim.
Çünkü dozum düşük.
Yaz aylarında da düşük doz kullanacaksın dedi.
Yani yine 20 ye düşürecek sanırım.
Yaza kadar 30 diye devam edecek herhalde.
Kilom 61 civarı.
Diyet işe yaradı hem kilo verdim,
hem de değerlerim normal çıktı çok şükür.
 
Acilen bir güneş kremi almalıyım.
Avene 30 faktör önerdi bir arkadaş.
Güzel görünüyordu.
Beyaz beyaz durmuyor, güzel kokuyor :)
Güneş görünmeye başladı artık...
 
Saçlar iyi..
Ellerde sert noktacıklar var.
Doktora onları sormayı unuttum.
Bir şey dokunuyor bana ama ne?
 
Sağ olsun doktorlar o kadar aydınlatıcı bilgiler veriyor ki!!!
Hiç bir şey soramıyorum, sorsam değişik tripler...
Sanki düşman bana :)
 
İnternet olmasa çoğu şeyi öğrenemeyecekmişiz...
Nasreddin Hoca'nın fıkrasındaki gibi...
Hani damdan düşmüş de doktor çağıralım diyenlere,
hayır demiş bana damadan düşen birini getirin... :) :)
O misal bu ilacı kullananlar daha iyi biliyor valla doktorlardan.
Ben üç doktora gittim. Hepsi de aynı aydınlatıcılıktaydı :p
 
Neyse bakalım neler olacak 2. ayımda..
 
Hepinize acil şifalar.
Hoşçakalın :)

14 yorum:

SADE HECELER dedi ki...
Bu yorum yazar tarafından silindi.
Zehra dedi ki...

selamun aleykum :) tüm roaccutane günlüğünüzü okudum..çok güzel, tatmin edici, umarım devamını getirirsiniz. bende henüz 7. günümdeyim ve hiçbir belirti yok, üstelik 30 mg alıyorum.B12 vit. ve demir hapları alıyorum, sebebi bunlar olabilirmi acaba yoksa henüz erken mi?... umarım bir terslik yoktur.

isimsizasistan dedi ki...

yorum için teşekkür ederim... inşallah her şey yolundadir. burdan paylaşmani dilerim....

isimsizasistan dedi ki...

A.s. teşekkür ederim güzel yorumlarin için. vitamin hapı demir hapı kullanmaman gerekiyor diye biliyorum. kesinlikle doktorunla görüş. ben grip bile olsam başka ilaç almiyorum.

Adsız dedi ki...

roactuanne kullanmaya basladim ve 1 ay 15 gunn oldu 4 aylik tedavi surecim gunde 20 -20 40 mg iciyorum suanlik tek etkilerii dudaklarimmm cook fazla derece de kuruyoo kremsiz disari cikamiyorum ayni zamanda burnumun ici ve sac diplerim hep yara oldu burnumdaa cildimde kusma hala olmadi insallahta olmazz sabirla bitmesini bekliyorm

isimsizasistan dedi ki...

Geçmiş olsun. Şu anda 1 buçuk ayda olacakları yaşıyorsun normal. Yara olmaması için burnuna bepanthol merhem sür geceleri. Sabaha kadar iyileşir. Saç diplerini de kaşımamaya çalış yara oldukça kabuk tutacak daha fazla oynayacaksın. Saçların dökülür. Ben şampuanımı değiştirmiştim çok iyi geldi. Bioblas kremsiz şampuan kullandım memnunum bir deneyebilirsin. Dudaklar maalesef daha da çok kuruyacak. hele ki yazın... Blistex mavi kavanozdan başkası bana yetmedi. Dene mutlaka. Geçmiş olsun.. Sabret sonu güzel olacak inşallah...

Hürkuş dedi ki...

GÖĞÜS KAFESİMDEKİ AĞRI!

İyi günler bloğunuzu yakından takib ediyorum. Emeğinize sağlık okadar faydalı oldu ki yazdıklarınız bana.
Bu ilaca başlayalı 1 ay oldu ve dün tahlil yaptırdım olumlu çıktı anlattıklarınızın hemen hemen hepsini yaşadım fakat hiç endişelenmedim ve doktoruma da olumsuz sayılabilecek birşey söylemedim çünkü tecrübeleriniz tecrübem oldu tekrar teşekkür ederek bir soru sormak istiyorum, yazılarınızı okudum ama göremedim, göğüs kafesimde hafif bir ağrı var acaba sizde de oldu mu olduysa ne yaptınız?
Yardımcı olursanız sevinirim.

Yaşım: 25
Kilom: 75
Doz : 40mg/gün

isimsizasistan dedi ki...

teşekkür ederim. ağrı bi kaç kez oldu. bicak girmiş gibi. Ama geçti sonra. diyete ve hafif yürüyüşe dikkat edin. biraz da kilo vermeniz faydalı olacaktır. geçmiş olsun.

Unknown dedi ki...

selamun aleykum
ilk olarak bu kadar azimli olduğunuz için sizi tebrik ediyorum. Bende tedavye yeni başladım 15. günümdeyim dudaklarımda kuruma ellerimde kızarmalar başladı. doktor bana günde 50 mg kullanmamı söyledi. sabah 30 gr akşam 2O mg. iki hafta sonra tahlil için doktora gidicem diyetten bahsetmişsiniz. nasıl bir diyet uyguladığınızı buraya ayrıntılı yazabilirmisinz acaba bende yapmak istiyorum. Cevabınız için şimdiden çok teşekkür ederim. Geçmiş olsun darısı benim ve bu durumda olan tüm arkadaşlarımın başına inşallah. Allah yardımcımız olsun.

Adsız dedi ki...

selamun aleykum
öncelikle geçmiş olsun. Bu azminizden dolayı sizi tebrik ediyorum. Ben tedaviye yeni başladım daha 15. günümdeyim. Doktorum bana günde 50 mg sabah 30 aksam 20 mg toplam 50 mg kullanmamı söyledi. 2 hafta sonra tahlil için tekrar doktora gıdıcem ama bu aralar pasta börek türü şeyleri çok yedim tahlil yüksek çıkar diye korkuyorum. diyet yaptığınızı yazmıştınız. yaptığınız diyeti burada ayrıntılı bir şekilde anlatır mısınız? bende diyet yapmak istiyorum. Cevabınız için şimdiden çok teşekkür ediyorum. rabbim bana ve diğer bu sivilce tedavisini uygulayan bütün arkadaşlarımın olumlu sonuç almasını nasip etsin inşallah.

Adsız dedi ki...

dediğin gibi doktorlar o kadar aydınlatıcı değil ama benim 39. günüm ve merak ettiğim herşeyi senden öğreniyorum ellerine sağlık üşenmeyip herşeyi burda paylaşmışsın :) bebeğin de hayırlı olsun kız mı acaba bana öyle geldi :) allah sağlıklı çocuk nasip etsin :) tekrar teşekkürler...

Adsız dedi ki...

Slm bende 15 gundur kullaniyorum daha hicbisey degismedi sadece dudagim kurudu biraz ilerde sivilcelerim gecermi ? Tsk.

Adsız dedi ki...

Merhaba benim çok fazla bir sivilcem yok fakat yuzumdeki siyah ve beyaz noktalardan ufacik gozeneklerimden dolayi ve en onemlisi asiri yagli bi cildim vardi. Doktora en son bunu.onerdi. sivilce lekelerimde var. Sizin lekeler ve gozeneklerinizde nasil bj degisim oldu

Unknown dedi ki...

Merhabalar öncelikle geçmiş olsun sizin adınıza çok sevindim. Bende şuanda bu ilacı kullanıyorum. Ve tam olarak 31 günüme girdim.Sizin şuanki durumunuz nedir.Yüzünüz porselen gibi oldumu sivilce çıkıyornu.Şimdiden teşekkür ederim.