roaccutanekullan.blogspot.com

2 Eylül 2013 Pazartesi

ROACCUTANE "KUSMA DÖNEMİ" SORUNU!

Merhaba arkadaşlar,
Yorumlarda sıkça sorulan ve merak-endişe edilen dönem
kusma döneminden bahsetmek istiyorum.
 
İlaçtan hiç haberi olmayan bir arkadaş bu "kusma dönemi"ni
normal kusma-istifra şeklinde anlamıştı çok gülmüştük :)
Tabi ki öyle bir şey değil!

Roaccutane tarzı ilaçları kullanırken belli bir dönemde yaklaşık
1.ve 2. ayda gerçekleşen bir kaç hafta süren, genelde 2. ayın sonunda biten
 sivilcelerin artma durumuna
"kusma dönemi" deniyor.
Bu dönem bazılarında çok hafif geçerken,
bazılarında ise aşırı şekilde
sivilce çıkması ile moral bozabiliyor.
 
Açıkçası benimki nasıl geçti diye düşünüyorum....
O aylarda yazdıklarıma da günlüğümden bakarsanız göreceksiniz,
çok da dayanılmayacak bir şey değil...
Fotoğraflarıma şimdi baktığımda "ooo çok kötüymüş" desem de
o şimdiyle kıyasladığım içindir.
Çünkü şimdi yüzümde bir sivilce bile yok maşallah ;))
 
Kusma döneminde sivilcelerim taksit taksit çıkmıştı.
Mesela bugün alnımda, yarın çenemde, öbür gün yanağımda...
Derken ilk çıkan sivilce geçiyor, onun yerine başka bir yerde
yeni bir sivilce çıkıyordu.
Ve kocaman kırmızı oluyor, sonra beyaz oluyordu.
Ertesi gün patlayacak diye düşünürken patlamadan
yine kırmızı ve sönmüş olduğunu görünce şaşırıyordum.
 
Aynı yerden iki kez sivilce çıkmıyordu. Ve çok çabuk geçiyordu.
Deri sürekli döküldüğü için, cilt kendini yeniliyordu.
 
Siyah noktalarım da bu dönemde coştular,
pıtır pıtır elimle hissediyordum.
Ve bir gün banyo sonrası, dayanamadım hafif bir
sıkma ile hepsinin elime geldiğini gördüm.
Ve bir daha da o çıkan yerlerde siyah nokta çıkmadı.
Çok derin siyah noktalar son aylarda geçti.
Sakın geçmeyecek bu diye düşünmeyin.
Hepsi sırayla geçiyor.
 
Ben böyle bir dönem atlattım. Açıkçası kimin ne dediğini umursamadım.
Her gün 8-5 çalıştığım bir işim var.
Oda arkadaşlarım da destek oldu.
Soranlara da ilaç kullanıyorum geçecek dedim.
O günlerde bana acıyan yüzlerle bakanlar,
şimdi "ayy porselen gibi olmuş yüzün" diyorlar :))
Demek ki neymiş, bir kaç ay sabredip bu sorunlardan
ALLAH'IN İZNİYLE kurtulabilirmişiz :)
 
Tüm sivilceden dertlenen arkadaşlara duyurulur ;)
Bu yaşa kadar boşa çekmişim bunca azabı...
 
 
 Yorumlarınızı bekliyorum...
 

109 yorum:

derya dedi ki...

Ben kusma doneminin ilk haftadan sonra basladigini ve birinci ayin sonunda da bittigini dusunuodum 2. 3. Ayda mi baslio ki ( sok olmus bi ifade :)) en en en korktugum donem o donem :(( Allah yardim etsin insallah hepimize..

isimsizasistan dedi ki...

Derya Hanım, aslında baya zaman geçtiği için öyle sanmıştım. Günlüğümü tekrar okuduğumda kusma dönemimin 2. ayda bittiğini artık sivilce çıkmadığını yazmışım. Yani başlama değil de bitiş 2. ay diyebiliriz. Yukarıda da düzelteceğim :) Teşekkürler yorum için :)

derya dedi ki...

:)) oh rahatladi icim .. Bi de kahverengi lekeler mekeler yazmis insanlar onlar onceki lekeler mi yoksa soradan mi olusuo doktor karisim vercem falan demis ya size de . Benim yzum son iki uc aydir sivilceli lekem yok sanirim yani ondan soruyorum ama bu sitedeki en sacma sorulari da ben soruyorum farkettim :)) tesekkurler sabrinizdan dolayi :))

isimsizasistan dedi ki...

Estağfurullah :) Ben de leke falan yok. Hatta eskiden bir güneş lekem vardı ilaç sonrası rengi bayağı açıldı. Çünkü ten renginiz bir kaç ton açılıyor :) Ben en son doktora gittiğimde bir iki tane kırmızı sivilce izi kalmıştı. Ben de bunlar geçer mi dedim. Doktor bana daha ilacın bitmedi. İlaç bitince o kırmızı lekeler de geçer dedi. He belki bi ihtimal geçmezse ben sana bir karışım hazırlarım dedi. Şu anda sizin için aynaya dikkatlice baktım ve gerçekten doktorun da dediği gibi onların geçmiş olduğunu gördüm :) Siz bence boşa panik yapıyorsunuz. Ben de panik yapıyordum haklısınız, anlıyorum. Ama inanın gereksizmiş :))

Adsız dedi ki...

burcu:
merhabalar sizin blogunuzu yazdan beri okuya okuya ezberledim resmen ve cesaretlenip ilaca basladım 4 gun once :)benım yuzumde kırmızı kırmızı izler var onlarıda geçirirmi sizce.sızın ızlerınız varmıydı :)

isimsizasistan dedi ki...

Burcu hanım cik sevindim, teşekkür ederim. kırmızı izler vardı. çünkü sürekli sivilcem vardı. onların izleri de kırmızı kırmızı kalırdı. ama tedavimin sonuna geldim. Allaha çok şükür bir şey kalmadı. zaten cilt o kadar inceliyor okadar deri değişiyor ki iz mız kalamaz. çukur kalmasin da gerisi geciyor :) oynamayın :) geçmiş olsun..

Adsız dedi ki...

merhaba. ben de bu ilaca başlayalı bir hafta oluyor nerdeyse. merak ettiğim ve çook korktuğum şey ise dört ay sonra yüzümün ne durumda olacağı. dört aya kadar neler olacağı umrumda değil de ocak bitiminde yüzümün kötü görünmüyor olması lazım. dört ay sonunda ilacın etkisi geçiyor mu acaba? belirteyim ki benim yüzümde çok bir şey yok. sol yanağımda iki,üç derin sivilce var.birazcık da kırmızı leke o kadar.bir sorum daha var. dudaklar ne zaman çatlamaya başlar ve blistex nemlendiriciyi sık sık kullansam çatlamayı engelleyebilir miyim?

Adsız dedi ki...

Merhaba ben de bu ilaca başlayalı bir hafta oldu ben işim gereği makyaj yapmak zorundayım ve akşamları makyajımı cilt temizleyici ürünlerle temizliyorum bunların bir zararı olurmu merak ediyorum yada makyaj yapmamda bir sakınca olurmu bu konuda beni aydınlatırsanız çok sevinirim

isimsizasistan dedi ki...

Cildinize öyle temizleyiciler sürmeyin. Dalinle yıkayın. simdi erken ama bit kaç hafta sonra yanmaya başlar cildiniz. makyaj mecbur kalmadikca yapmayın.

Adsız dedi ki...

Dalinle gozlerini de yikayin demis doktorunuz gozunuzun icinemi suruyosunuz acaba dalini

isimsizasistan dedi ki...

Dalinle yıkarken normal sabunla yıkar gibi yıkayın yüzünüzü gözünüzü. İçine değil tabiki.

Unknown dedi ki...

Selamun aleyküm . Ben de roaccutane kullanıyorum henüz 26 gün oldu , bir ay bitti bitiyor değişik şeyler yaşıyorum . Önceden bi sivilce çıkınca 1 hafta kalıyordu şimdi çıkıyor aynı gün için de kuruyor ertesi gün yok oluyor felan ilginç ilginç haller :D Ama şükrediyorum çünkü çoğu sivilcem gitti sadece çenemin yanında az biraz izler var acaba tedavi süresi dolduğun da bu sivilce izleri de gidiyor mu bunu çok merak ediyorum ? Bazen hiç gitmicekler gibi geliyo , üzülüyorum... :/ Yazdıklarınızı okuyorum arada moral oluyor , sivilcelerinizden kurtulduğunuza çok sevindim dua edin ben de kurtulayım...6 yıldır bu problemle savaşıyorum artık tamamen kurtulmak istiyorum sivilcelerden tekrar çıkmıyordur umarım ? Bir de 2 ay da kusma dönemi yaşamadınız dimi ? Şimdiden teşekkür ederim, selametle kalın... :)

salim dedi ki...

merhaba öncelikle çok teşekkürler 10 mg başladım 2.ay 20 şuan 3.aydayım 20 mg devam ediyorum ilk zamanlar sadece sağ yanakta vardı 1 tane büyük olmak üzere tek tük ilaçla birlikte her yere yayıldı neyse 1-2 ay artar doğal olarak dedim 3.ayımdan itibaren daha kötü oldu burnumun yanı yani tam yanak kısmında gözenekler belirginleşti,şişti sanki altı iltihap kanıyor sonra büyük 2 sivilce oluştu alnım ve çenem içinde geçerli şişlikler ucu beyaz değil ve kırmızı bunlar acaba o yanağımda ki şişlik iner mi yoksa deri üstüne sivilce olarak çıkar mı ?

isimsizasistan dedi ki...

SALİM
merhaba, boş yere panik yapmayın.
Dün gece oturdum kusma dönemimdeki fotoğraflarıma baktım. içim acıdı. Resmen suratım çarşamba pazarı olmuş. Nasıl geçirdim şimdi hatırlayamıyorum bile. İnsan çektiklerini bir laç ay sonra bile unutabiliyormuş. fotoğraflara şaşkınlıkla baktım. Ve su an yüzümdeki bir kaç sorunu hiç görmüyorum. Allahım çok şükür diyorum. Herkeste farklı oluyor. Bazısının kusma dönemi uzun sürebilir. siz telaş etmeyin ilaca devam. sonuca bakın :)

Unknown dedi ki...

Teşekkürler. İnşAllah bende de etkisi sizin ki kadar iyi olur . Gerçi doktorum ilk ay hafif artış yaşayabilirsin sonra ki aylar rahat edersin dedi gerçekten de şuan aşırı bi artış yaşamadım ama yüzüm çok kuruyor nemlendirici krem vs. birşey sürmem de sakınca olur mu ? Siz ne önerirsiniz ?

isimsizasistan dedi ki...

kullandığım kremlerle ilgili yazım için tıklayın:

http://roaccutanekullan.blogspot.com/2013/08/roaccutane-ile-birlikte-kullandigim.html

ibrahim dedi ki...

tedavıye başlayalım 20 gun oldu onceden gelen izlerim var şu an da tek tük sivilcler çıkıyor ama öyle çukur yok yuzumde geçer mi yüzümdeki izler ?

Adsız dedi ki...

merhaba isimsiz asistan benim adım nuray. bu yaşa kadar boşuna çekmişim bunca azabı demişsiniz kaç yaşındasınız? ben 30 yaşındayım ve hala sivilcelerim var bu ilacı kullansam geçermi acaba?

SEVGİ dedi ki...

MERHABALAR

ÖNCELİKLE SABRINIZA VE DESTEĞİNİSE TEŞEKKÜRLER .
BENİMDE 4.5 AY OLDU İLACA BAŞLAYALI VE HALA KUSMA DÖNEMİNDE.BU NORMALMİ SİZCE?
BİRDE BENİM SİVİLCEDEN DAHA ÇOK CİLT ALTINDA YAĞ KURDU GİBİ ŞEYLER VARDI ŞUAN HEPSİ ÇIKMIŞ DURUMDA DEĞİL ONLAR İLAÇ BİTİMİNE GEÇERMİ?
BU ARA 4 AYDIR 30 MG KULLANIYORDUMA AMA BU AY DOKTOR 40 MG YAPTI

Yeniden Çıkıyor :( dedi ki...

merhaba. benim sivilcelerim 7-8 ay önceden başlayarak eylül ayına kadar hiç yoktu. yani geçmişti mart nisan gibi. ama omuzlarımda fazla iz kalmıştı. suratımdada 3-4 sivilce izi vardı yanak bölgemde. bu izleri geçirmek için doktora gittim. doktorda bana triacneal ve gene avenue nın yüz temizleme jelini verdi. sırt için ise acnelyse. fakat suratım 1 yıl önceki haline döndü. omuzlarda ise değişen brşey olmadı. hep sivilceler çıktı yanaklarımda. bu sivilceler indi şu anda ama kahverengi şekilde görünüyor şu an. suratımı falan yıkadğımda sabah kalktığımda kıp kırmızı görünüyor bu yerler. son çare artık roaccatune yazdırmak istiyorum. kökten halleder mi acaba? omuzlardaki izlerde etkili olur mu?

tekrar çıkıyor :( dedi ki...

he birde bende şubat ayında gözümden lazer olmuştum. lazerden sonra yüzüm cok düzelmeye başlamıştı :D siz sorun yaşamışsınız galiba. bir sıkıntı oluyor mu lazer olanlar için gözde?

Adsız dedi ki...

Sac dökülmesi yapıyo mu acaba?

Unknown dedi ki...

Merhabalar ben üçüncü ayın içerisindeyim halen sivilce çıkıyor normal mi sizce ayrıca günde 40 mg alıyorum az da değil yani

Unknown dedi ki...

Merhabalar ben 3. aydayım halen sivilce çıkıyor günde 40 mg doz alıyorum normal mi çıkması

Adsız dedi ki...

meraba. ben ilk aydayım benim sivilcelerim yüzümde abartılcak şekilde çıkmıyordu vucudumda cıkıyor diye başladım henüz 1. aydayım bi kaç gündür burnumun üzerine aşırı şekilde siyah nokta çıktı bunları sıkmadan geçmiyor mu yada lif benzeri şeyle yüzümü yıkasam?

Adsız dedi ki...

merhaba ben 7. Gündeyim hafif burnum kanadı krem sürüyorum dudaklarım hafif kuruyor ona da lipstick ama çok aşırı bir sivilce artışı oldu 3 günde en az 30 tane sivilce çıktı normal mi sizce

Adsız dedi ki...

Peki o siyah noktalar ve sivilceler çok büyük ya da karşınızdakinin içine kaldıracak büyüklükte miydi?Yani sadece yüzünüce mi çıktı sivilceler yoksa heryerde mi? Ben tedaviye yeni başlayacağım için korkuyorum açıkçası...Geçmiş olsun size de şanslısınız...

Adsız dedi ki...

merhaba , ben bugün birinci ayımı bitirdim. herhangi olumsuzluk yaşamadım. kusma ve kuruma normal düzeyde. fakat ilaca başladıktan 10 gün sonra regl olmam gerekiyordu ama hala olmadım. ciddi bir problem mi acaba aslında çok kafaya takmıyordum ama ilaçla ilgili yapılan yorumları duyunca biraz telaşlandım galiba gerçi burda yazılanları okudukça çok endişelenmemem gerektiği düşünüyorum ama yınede fikrinizi almak istiyorum... teşakkür ederim

Adsız dedi ki...

semra
merhaba bugün birinci ayımı tamamladım. herhangi olumsuz bir etki görmedim. kusma ve kuruma süreci normal düzeyde. fakat ilaca başladıktan 10 gün sonra regl olmam gerekiyordu hala olmadım. aslında pek endişelenmiyordum ama ilaç hakkında yorumları duydukça tedirgin olmaya başladım gerçi burada yazılanları okudukça çok tedirgin olamam gerektiğini düşündüm ama yine de fikrinizi almak istiyorum... teşekkür ederim.

Adsız dedi ki...

Merhabalar adım elif..
Ben 2. ayımın başındayım daha ve sivilcelerim inanılmaz derecede çok çıkıyor ve benim buna çok moralim bozuluyor. Elleriminde üstü çok kötü bu durum ne zaman geçer ne zaman tamamen kurtulurum bu durumda. İlk 1. ayı 10 mg lık kullandım şimdi 2. ay için 20 mg lık kullanıyorum. Ne zaman sivilcelerimde azalma başlar bilgi veriniz lütfen

Adsız dedi ki...

başlayalı 1 ay oldu tek sorun ağız çevresi..

Adsız dedi ki...

KÜBRA YALÇIN ıyı gunler bende sıvılce ılacı kullanıyorum cıkan sıvılcelerı sıkmamız sorun olur mu sızce iz falan kalır mı

Unknown dedi ki...

Merhaba hepinize geçmiş olsun benim 1.ayim yeni doldu ama doktor ama clindoxly krem verdi kullanmiyorum yine hepsi geçer mi birde benim sivilcelerim üzeri yara szinde ayni mi bilgi verirseniz çok sevinirim

Unknown dedi ki...

Bende 2.ayima yeni girdim avene güneş kremi kullanıyorum ama doktor clindoxly verdi onu kullanmiyorum yine ayni surede geçer mi acaba

Unknown dedi ki...

Merhaba hepinize çok geçmiş olsun bu arada ben sabah 10 mg akşam 10 mg kulaniyorum sorularimi cevaplarsaniz çok sevinirim

merve dedi ki...

Merhaba ben bu ilacı 20 gündür kullanıyorum ve 20 mg kullanıyorum cenemde cok buyuk sivilce ve heryerim siyah nokta nasıl geçecek bunlar

Unknown dedi ki...

Zamanla geçecek onlar ama sakın sıkmayin sabretmelisinz ben 2.ayimdayim ve sivilcelerom bayaği azalmis durumda sabretmelisin neyse geçmiş oldu

Unknown dedi ki...

Merhabalar size sorum olacakti kırmizi lekeler kesin geçiyor mu lütfen benim için çok önemli cevaplarsaniz çok sevinirim hepinize çok çok geçmiş olsunn

Unknown dedi ki...

Benim 2.ayin siyah noktalar çok büyük oldu kendiliğinden geçer mi yoksa sıksam mi diye tereddutte kaldim lütfen cevap bekliyorum

Adsız dedi ki...

Senin Blogunun sayesinde rouaccutane basladim bu gun 6 günum..cok güzel yazmışsın bana cok faydasi oldu ruhsal olarak moral verdin ve hic biseyden korkmayarak basladim sana teşekkür etmek istedim boyle güzel samimi ve guven verici yazdığın için :)

Unknown dedi ki...

Herkes çok yan etkisi var diyor ama tüm ilaclarin yan etkisi çok bence bu ilaca başlamakla en iyisini yapmissin sonucunda görürsün yaninda çok geçmiş olsun

Adsız dedi ki...

ya bana doktorum agda yapma dedi ama yapılıyo mu ??

Unknown dedi ki...

Sakın yapmayin derim cok kotu oluyo

Unknown dedi ki...

Sema sen ne durumdasin simdi merak ettim. .aktif sivilceler varmi hala? Ben 47 günün deyim simdilik iki uc gundur sivilce yuretimi durdu gibi cikmaz bir daha insallah:(

Unknown dedi ki...

Cok sagol canim zaten basladim günden bu yana hic pişmanlık duymadim yok psiholoji bozuyormus falan hikaye ben tam tersine daha bir mutluyum heleki o guzel sivilcesiz günler olacak dusuncesiyle havalara uçuyorum mutluluktan:)

Adsız dedi ki...

Suan kusma donemindeyim ve ellerimde pitir pitir bi seyler cikti kasinma falan da yok. Siz de boyle bi sey olmus muydu

Adsız dedi ki...

merhaba bende 12 ci günümdeyim dudaklarım çok kurudu ve 3 tane büyük sivilce çıktı kırmızı uçları yok kusma dönbemi ne zamna bitcek ve ne zaman geççek

Adsız dedi ki...

Ikinci ayim bitiyo sivilcelerim azaldi kusma donemim bitiyo heralde ama elimde bi seyler cikti boyle yara kabugu gibi kucuk kucuk doktora gidicem haftaya ins bi sey yoktur

Adsız dedi ki...

merhaba, bende ilacı kullanmaya başlayalı 18 gün oldu. ama benim kusma dönemi ilk haftadan başladı. şu an aşırı şekilde irinli sivilcelrim çıktı. 40 mg kullanıyorum. sizce bu dönem bende erken biter mi?

Adsız dedi ki...

merhaba arkadaşlar benim henüz 1. haftam bitti ve kusma dönemi kendini gösteriyor çıkmayan yerlerde özellikle boyun kısmında sivilce artışı var ve yan etki olarak şimdilik rahatsız edici bir durum yok günde 30 mg kullanıyorum bu kusma dönemini bir an önce atlatmak istiyorum doktorum ilk 15 gün ila 1 ay arası sabretmem gerektiğini söyledi bakalım önümüzdeki haftalarda neler olacak ? :(

sevdenur dedi ki...

merhabalar bana da doktor bunu önerdı ama o kadar korkutucu sekilde yan etkileri anlatıyolar ki cesaret edemiyor insan

Unknown dedi ki...

Merhaba bende Roaccutane'a bu hafat başladım ve ilk 8 günümü tamamladım.Bu ay sonu buluşmam var acab bi fark eder mi 1 ay içerisinde.

^^WhiteWeasel dedi ki...

Merhaba benim deri altında sivilcelerim vardı cildim yaglı ve tıkanık gozukuyordu. Yaklaşık bir ay olucak ilacı kullanıyorum ama asıl sıkıntım cildimdeki kırmızı sivilce izlerimin geçip geçmeyeceği. Şuan gozeneklerim açıldı putur putur sıyah noktalarım var onlar geçer suphesiz ancak dediğim gibi daha onceki izlerim gececek mi? bir de doktor bana sıgara kullanma falan demedi o sorun oluyormuş dogru mu? ve son olarak saç boyatabılıyor muyum??

Adsız dedi ki...

bugün 15. günüm ve galiba kusma dönemindeyim çünkü aşırı sivilcem çıkmaya başladı ve tam da bahsettiğiniz gibi 1-2 günde geçen cinsten. gördükçe moralimi bozuyor ama bu okuduklarım aklıma gelince geçecek diyorum hepsi bitecek :))

Adsız dedi ki...

Bu ilaci kullanirken yuzumuze fondoten surebilirmiyiz?

Adsız dedi ki...

İlaca başlayalı 14 . günüm ilk haftadan itibaren yüzümde sivilceler artmaya başladı benim gibi aynı durumda olan arkadaşlar var mı ?

Adsız dedi ki...

Benimde 12-13 günlerde cikmaya basladı etkisini erken göstermiş doktorum öyle dedi bu iyi bisey günde kaç doz aliyordun acaba ?

Adsız dedi ki...

syn adsız. Gunlük 30 mg alıyorum 1 . ayımı bitirmeme az kaldı . peki senin kusma dönemin kaç hafta sürdü ve kaç mg kullanıyosun ?

Adsız dedi ki...

Günlük 30 mg ilaç kullanıyorum . senin kusma dönemin kaç hafta sürdü ve sen kaç mg kullanıyorsun birde benim artık boynumda çıkmaya başladı tek tük sen de böyle bir durum oluştu mu syn adsız

Adsız dedi ki...

1 hafta sürdü günlük 30 mg kullaniyodum şimdi 40 mg kullanıyorum bende boynunda çıkmadı ama yüzümde cildimin altındaki parazitler çıktı sende böle bir durum oldu mu?

Adsız dedi ki...

benim de 1. ayım bitti kontrole gittim 40 mg yükseldi şuan artık aktif sivicem nadir çıkıyor parazitle ilgili herhangi bir açıklama yapmadı doktur sanırım öyle bir durum yok . cildim çok hassaalaştı ve çok çabuk kızarıyorum

Adsız dedi ki...

Benim de artık nadir çıkıyo ve yüzüm çok hassaslaştı soğukta ilk morariyo sonra yanık gibi kızarıyo dışarı çıkmaya korkuyorum artık

Adsız dedi ki...

Kesinlikle katılıyorum bu düşüncene gören ne oldu sana tepkisi veriyor hatta yüzün yandı mı diye soruyolar

Adsız dedi ki...

Çok sinir oluyorum diyenlere en son ne oldu senin yüzüne diyen kişiye bağirdim bu arada 1 saat önce doktora gittim bugün 3. Ayima basliyorum 40 mg la devam ettiriyor yüzümde baya değişiklik varmış nisan ayında güneş kremini sürmeye başla dedi sivilce için bir krem verdi gecen ayda kullaniyodum nadixa adinda kullanmaya devam et dedi sana da boyle bir krem verdi mi acaba.?

Adsız dedi ki...

benimde 2 . ayımın bitmesine 15 gün daha var . ben güneş kremsiz dışarıya çıkmıyorum kış ayında kullanmam gerektigini özellikle vurguladı hatta saatte bir tazelemem gerktigini söyledi . yuzüm çok kurudugu zaman nemlendirmem için biodermanın nemlendiricisini verdi onu yeni yeni arada bir kullanıyorum . bu arada tedavin iyi gidyor sanırım sevindim :)

Adsız dedi ki...

Evet tedavim çok iyi gidiyor 3.ayımın 5.günündeyim sanki bu beş günde bir farklı güzel gözüküyo izler geçiyor :) yüzümde kurumuyor aman nazar değmesin bana acaba niye simdi kullanma dedi güneş kremini seninde tedavini iyi gidiyor herhalde boynundaki sivilceleri gectimi.?

Adsız dedi ki...

boynumda o kadar fazla çıkmadı 1 2 tane çıktı ve çıkmıyor artık . bana iz kalmasın diye güneş kremini kullanmamı çok vurgulamıştı o yuzden kullanıyorum. senin kullandıgın kremi ne için verdi doktorun ? 1 . ayım da tahillerim güzeldi hdl biraz düşük geldi 2. ay için daha kan vermedim ama az kaldı korkmuyorda degilim inş iyi gelir . diyet uyguluyor musun ? 3. ayıma girmeyi sabırsızlıkla bekliyorum :)

Adsız dedi ki...

Benim ilaca başladıktan sonra kolestrolüm çıktı bu aralar yağsız yemeye özen gösteriyorum ama diyet yapmiyorum hatta daha çok yiyorum meyve türü ağırlıklı ilacı kullandığimdan beri neredeyse hergün yüzümün fotoğrafını cekiyordum işi baya abartmistim sonra hafta bitimlerinde çekmeye basladim dademinde çektim birde eskilere bakiyim dedim yüzüm de degisiklik var ama umduğum gibi değil aynada gördüğüm gibi hiç değil moralim bozuldu baya şuan bozuk bir moralle yaziyorum aynalar a artik guvensemmi guvenmesem mi bilemedim..

Adsız dedi ki...

biraz daha sabret 3. aydan sonra düzelcegini ifade etmişti doktorum sen 3 . ayındasın :) aktif sivilcen çıkıyor mu hala

Adsız dedi ki...

3 tane var suna daha cikarmi bilmiyorum senin hala cikiyomu sivilce

Adsız dedi ki...

evet benimde hala çıkıyor tek tuk öncekilerine göre daha küçük ve can acıtmıyor . Ben çok çabuk yorulmaya başladım artık . Yüzüne temizleyici kullanıyor musun ?

Adsız dedi ki...

Evet Effaclar ın yüz temizleme köpüğünü ve kremini kullanıyorum çok da memnunum kızarıklıği biraz geciriyo kremide yüzümü kurutmuyor sen ne kullanıyorsun ?

Mehmet dedi ki...

Merhaba Benim Adım Mehmet Sait ,
- Bugün Aç Karnına Doktara Gittim Ve Doktorun Tahliller Sonucunda İlaci Kullanmami Tavsiye etti ailemdende izin alarak . Bundan önce kan gahkili yaptirdigimda degerlerim cok yuksek cikti doktor bana benzamiycn yazdi fakat bir ise yaranadai 7 ay sonra ayni doktora gittim . Doktorum raccutune 20 mg baslayacagimi soyledi tahkil sonuclarimda iyi cıktı . Bugün ilk hapimi kullanacagim gercekten sivilceyi 6 ayda tamamen yok ediyormu ?

Adsız dedi ki...

Evet kullanıyorum yüzümde çok az soyulma oldu kurumada olmadı arasira oluyor sadece soyulma sadece çikan sivilcelerimin üstünde oluyor ve sivilcelerim hala cikiyo buraya 3 tane yazdiktan sonra 4 tane daha cikti ve beni rahatsız edicek sivilceler bunlar geçmeye baslamisken niye bir anda böyle oldu bilemiyorum. Dudaklarima gelirsek sasirtici bir şekilde fazla kuruma olmadi ilaca basladigim dan sonra direk yuzumde kusma oldu o zamanlar hafif çatlamalar oldu ama sonra neredeyse hic kurumadı aman nazar değmesin senin yüzünde çok fazla soyulma oluyor mu?

Adsız dedi ki...

Genelde yok ettigini söylüyolar ama 6 ay ya da daha faza

Adsız dedi ki...

asırı soyulma pul pul dokulme yok suratimda ama kuruma var nemlendirmem gereken durumlar oluyor hafta 1 ya da 2 kere oda . Ilac seninle aynı yan etkileri veriyor sanırım ama cevremdekiler yuzumde degisiklik oldugunu soyluyolar ama sivilcelerim cikiyor hala ama onceki kadar. takmiyorum bu durumu :)

Adsız dedi ki...

Ben hala takıyorum :D etrafındakiler de yüzünde baya bir değişiklik var diyo ben ara sıra sırt ağrısı çekiyorum sende de oluyormu of ya cidden sıkıldım şu ilaç bitsinde ben de normal hayatıma döneyim :)

Adsız dedi ki...

Ben de bitmesini bekliyorum zaman cabuk gecer diyolar ama 3 . Ayıma yeni basladım :( benim calıstıgım gunler cok agrim oluyor sırtımda bacaklarım da kollarımda bu arada kaç yaşındasn

Adsız dedi ki...

Galiba sizden Küçüğüm siz kaç yaşındasıniz,şuanda kan aldirmak için sıra bekliyorum 1 hafta sonra 4. Ayima giricem :D

Adsız dedi ki...

Ben 21 yaşindayım ben bugun kan verdim basliyorum 3. Ayıma basĺiyorum bugun itibariyle :)

Adsız dedi ki...

Sevindim 3.ayda artik ilestirmeye basliyo yaşıma gelirsek evet sizden baya Küçüğüm aslında baya denmez yani:) kız sınız degilmi ?

Adsız dedi ki...

inş bakalım gösterir iyileşmeyi temizleyiciyi günde kaç kere kullanıyorsun yüzüne evet bayanım :)

Adsız dedi ki...

inş bakalım gösterir iyileşmeyi temizleyiciyi günde kaç kere kullanıyorsun yüzüne evet bayanım :)

Adsız dedi ki...

Sabah aksam kullanıyorum nemlendirici leride sabah aksam tabi sık kullandığım için yüzümde boyle çok soyulma olmuyo ancak boyle aynanin dibine dibine girince görüyorum.şuan yuzumde izlerim kaldı 1 tane sivilce var oda yarina ufalır geçicek bitecek İnşallah :)

Adsız dedi ki...

Ben nemlendirici kullanmıyordum artık zamanı geldi sanırım :)sen kaç yaşındasın ?

Adsız dedi ki...

15 yaşındayım

Unknown dedi ki...

Oğuzhan

Merhaba ben roaccutane kullanmaya başlayalı bugun 10. gunumdeyim ama 7.gun yaklasık 5 - 6 tane kucuk sıvılce cıktı 8. 9. gunlerde ıse gıderek arttı suan 10. gundeyım suratım her yerı sıvılce dolu dıkkat cekerım (sivilcelerim kırmızı degıl beyaz bag bezesı hepsı iltihaplı yani) benım kafama takılan herkez 1. ve 2. ayda başlıyor kusma donemı demiş ama benım 7. gunden başladı. Fikirlerinizi yazarsanız sevınırım
(günde tek 20mg içiyorum)

Adsız dedi ki...

Kusma dönemi kısiden kisiye degisiyor zamana bırak çevredikilerin söylediklerine kulagını kapa cunku her insanin ilaca verdigi tepki farkli

Unknown dedi ki...

Merabalar. Bugun doktorum bu ilaci verdi ancak yuzumde asiri bi sivilce yok evet alnimda ve yanaklarimda belli izler ve sivilceler var. Cikan iz kaliyo ancak cevremdeki herles kullanmamam gerektigini dusunuyo asiri kararsz kaldm yardmlarinizi bekliyorum birde siz demissnz ya bunca zman bosa durmusum dye buda dusundurdu beni..

Adsız dedi ki...

Merhaba 2 gun once cildiye doktoruma gozuktum lys sinav stresinden kaynaklandigini dusundugum ici dolu kapali sivilcelerim cikiyordu ama ayd 2 3 tane kadar. Bana 3 gun yutup 1 hafta ara vermem seklinde kullanacagim azitro hapini verdi. 1 ay sonra kontrolde uygun gorurse zerotanin e baslayacagini belirtti. Bu kusma donemiyle ilgili de herhangi bir sivilce artmasi olmayacagini soyledi. Bu bana pek inandirici gelmedi cunku herkes cok sivilce artmasi yasadigini soyluyor. Sizce inanmalimiyim yoksa baska bir cildiyeciye mi gozukmeliyim?

Adsız dedi ki...

ben 16 yasındayım acaba ilacı kullanabilir miyim

Unknown dedi ki...

Ben ilaç başlayalı 3 hafta oldu ama suratım da bir iyileşme yok ilerleyen zamanlarda geçermi

Unknown dedi ki...

Merhabalar bende Roaccutane kullanmaya başladım ilk ay 20mg kullanıyordum 2. ayımda 30 mg çıkardı doktor 2. haftamdayım sabah 10 mg alıyorum akşam 20 mg bir haftadır. mide bulantım var gece mide bulantısı ile uyanıyorum yorgunum gözlerim kapanıyor bunlar normal mi ?

Unknown dedi ki...

Merhabalar bende bugün 20 günümü tamamladım günde 40 mg alıyorum sabah akşam ve 46 kiloyum fakat sivilcelerim fazla yoğun, ikinci haftanın başlamasıyla birlikte sivilcelerde coştu ve sadece Dudaklarım kurudu çatlıyor yüzümde her hangi bi kuruluk yok bu konuda bi yorumunuz var mı

Adsız dedi ki...

Merhaba öncelikle teşekkürler paylaşımlar için. Benim beş ayım doldu 50 mg kullandım sırtım hala aknelerle dolu . Yuzumun iyilestigini goruyorum ama sırtım neredeyse yokken bes ay sonunda yara oldu

Adsız dedi ki...

Evet yapıyor

Unknown dedi ki...

Bende başladım ve sizdeki etkileri yaşıyorum tedavi bitince cildiniz düzeldi mi?

Adsız dedi ki...

Bende ayni etkiyi yasiyorum 3.ayin ilk haftasindayim 2. Ayin basinda bu sekile burundu yanagim hala ayni ne zaman gececek merak icindeyim bu gonderinin sahibi yanitlasada ogrenebiksek

Unknown dedi ki...

merhabalar ben bundan 1 yıl önce 6 aylık tedavimi sonlandırmıştım ve hiç akne kalmamıştı sadece kızarıklıklar vardı. ama son 4 aydır yine akne sorunum var yeniden ilaca başlasam kusma dönemi yaşar mıyım sizce? o dönem benim için tam bir faciaydı onun için çok korkuyorum lütfen tekrar başlayanlar bilgilendirsin şu kusma dönemi konusundaa:(

Bbbbbnnnnnn dedi ki...

Merhaba ilaca başlayalı 13 gün oldu yüzüm aşırı kurudu pul pul dökülüyor nemlendirici kullanmamı önerir misiniz tavsiye ettiğiniz bi nemlendirici var mı?

Adsız dedi ki...

Çikolata veya cips yemek sivilcelerin artışını sağlıyormu bu dönemde

Aysegül dedi ki...

Ya arkdaslar bnm karin ve kalca kismimda asiri sivilce cikiyor baska cikan oldumu 4. Ayimdayim yuzum vaya bir kurudu ama vucud kusmasi hayla devam ama bnm akneler irinli degil buyuk ve ici kan dolu bir sekilde karnim ve kalcam dakiler abarr miyorum bir 5 krs buyuk lugunde 😫😫

Ayc dedi ki...

Benim birinci haftam bitti bugün ve sivilcelerimin üstü kabuk kabuk oldu ve kısma donemi erken başlıyor sanırsam:) çok yağlı bir cildim yoktu zaten. Umarım hepimize hayırlısı olur

Adsız dedi ki...

Merhaba arkadaşlar ilacımın 22. günündeyim hiç bir kusma olmadı aksine azalttı sivilcelerimi kullanmadan önce daha kötüydü acaba arttırıcakmı ilerleyen aylarda yada benim siviilcelerim ilacı kullanmadan önce kusma dönemini bitirmişmidir.Ayrıca yüzümde kırmızı sivilce izleri var bunlar canımı çok sıkıyor geçiceklermi cevap verirseniz sevinirim.Herkese şifalar dilerim..

Unknown dedi ki...

Merhba arkadaşlar ilaca başlayalı bugün 100.günümdeyim 3 aydır yüzümde sicilceler çıkmaya devam etti yanaklarımda çok vardı söndüler izleri kaldı almımda hala daha tek tük çıkmay devam ediyor saçlarım yanlardan doğru dökülmeye başladı kafayı 3 numaraya vurdum nelki işe yarar:( üniversite sınavına hazırlanıyom akşam 8 den sonra gözlerimi açamaz hale geldim aşırı kuruluk yapıyor 3 ay daha kaldı tedavinin bitmesine inşallah buealarda yazıldığı gibi çok güzel olur yüzlerimiz sağlıcakla (:

haylazcocuk dedi ki...

merhaba arkadaşlar 2 kere doktora çıktım ve jel verip durdu sürekli bi işe yaramıyo dediğim halde jele devam dedi en sonunda hap ver bana dedim dayanamıcam jel falan hikaye dedim acnegen verdi.günde 2 kez 20 mg kullanıyorum 8.günümdeyim yüzüm deri atmaya başladı herhangi bi artış şimdilik yok istenmeyen arkadaşlarda.Lanet olsun onlara 6 ay sonra inşallah hepsinden kurtulucaz. Moralinizi bozmayın sakın arkadaşlar kendinizi mutlu olmaya şartlayın.Hepsinin üstesinden gelicez hiç merak etmeyin.Bol gülücüklü neşeli en önemlisi sağlıklı günler

Unknown dedi ki...

ben 23. gündeyim yüzüm kaşınıyor sivilcelerim çok arttı çene bölgemde şişik ve akneli sivilceler ne yapmalıyım normalmi acaba

Unknown dedi ki...

Dalin şampuan mı sabun mu?

Unknown dedi ki...

Bugün üçüncü günümdeyim 30 mg ile başladım daha değişen hiç birşey kuruluk filan. Birde ilacı sabah 8 de kullanıyorum haftanın 1-2 günü alkol alsak sıkıntı yaratırmı ?