roaccutanekullan.blogspot.com

2 Eylül 2013 Pazartesi

ROACCUTANE KULLANIRKEN GÖZ KURULUĞU-GÖZ BULANIKLIĞI!!!

Selam millet,
Şu an çok iyi göremesem de ekranı,
yazmaya çalışacağım ;)
Malum Roaccutane'ın son ayında sayılırım
ve acayip bulanık görüyorum.
 
Ben bir buçuk sene önce lazer ameliyatı oldum ve
göz numaram sıfırlandı.
Yani gerçekten mükemmel görüyordum.
Şu anda uzağı seçemiyorum :(
Gece mesela araba ışıkları birbirine giriyor.
Araba kullanırken tehlikeli :(
 
Bir de ışığa karşı çok duyarlı oldum.
Perdeler evde hep kapalı...
Koca tatilde güneş batmadan hiç dışarı çıkamadım.
TV izlerken, telefonuma bakarken, bilgisayar kullanırken
hep ışığını kısıyorum. Gözüme çok kötü giriyor beyaz ışıklar..
Hatta kapalı beyaz perdeye bile bakamıyorum.
Önünde biri oturuyorsa yüzünü göremiyorum.
Gece ışık kapalı oturuyorum.
 
Bir de tabi yoğun şekilde kuruluk var.
Refresh göz yaşı damla tıpkı Blistex lipstickim
gibi yastığımın altında, cebimde, çantamda.
 
Sabah uyanınca gözümü damla damlatarak açıyorum.
Çok acıyor yoksa.
Birbirine yapışıyor göz kapaklarım.
Hatta gece uyanıp damlattığım bile oluyor.
 
Artık öyle alıştım ki, gözüm kapalı, karanlıkta,
her şekilde damlatabiliyorum gözüme.
Eskiden kırpıştırmaktan yapamazdım :)
 
Gözümde bir kaç kez arpacık çıktı.
Kuruluktan enfeksiyon kaptı.
Sanki gözüme kırmızı kalem çekmişim gibi.
Çok kanlanıyor, şişiyor...
Göz doktorum bir kaç kez başka bir damla verdi, o ilaçtı.
Onu kullandım.. Kullandığım sürece daha iyi oluyordum.
Ama doktor o ilaçları çok tekrarlamak da uygun değil dedi.
O yüzden bir aydır falan sadece gözyaşı kullanıyorum.
 
Az kaldı Roaccutane'ın bitmesine, dayanmak zorundayım.
Şimdi bırakamam ilacı..
Bunca emeğe yazık olur..
Doktor ilaçtan sonra gözümün düzeleceğini söyledi.
İnşallah öyle de olur...
 
Şunu çok net söyleyebilirm ki;
7 buçuk aydır Roaccutane kullanıyorum
ne kuruluk, ne kusma dönemi, ne başka bir şey
beni bu göz bulanıklığı kadar rahatsız etmedi...
İnşallah her şey düzelir yakın zamanda...
Hepinize sağlıklı günler...
 
Not: Göz ne kadar önemliymiş ya Allah görmeyenlere acil şifalar versin...!

Yorumlarınızı aşağıya bekliyorum... :) 

48 yorum:

yasemin dedi ki...

Merhabalar,
Yazilariniz gercekten cok aciklayici ve bilgilendirici.bende sivilce sorunu yasayan biriyim ve saglikciyim(hemsireyim) tam gecti iyi diyorum bi nobet herseyi mahvediyor basa donuyor yuzumde hep bi kac tane sivilceyle yasiyorum. cok degil ama derin ve agrili siyah noktalar ise cabasi yani kisir bir dongu yasiyorum.isin verdigi stresde cabasi.bugun dr gittim farkli bi ilac basladi gecmezse roacutana basliycaz ki sanirim basliycaz.bu ilacla ilgili okadar cok sey duydumki korkuyorum degermi bukadar yanetkiye ne gerek var diyorum.ama boylede gitmiyor ikilemde kaldim sizce baslamak icin cesaretli olmalimiyim degermi nedersiniz.simdiden tsk ederim :-)

isimsizasistan dedi ki...

YASEMİN,
çok teşekkür ederim. Sizin sivilce sorununuz benimkine benziyormuş. anlatınca kendimi gördüm :) doktorunuz daha iyi bilir tabi demek isterdim ama ben kaç yıl doktorlara gittim hep antibiyotik, merhem krem vs.. verdi. Hatta bi kere antibiyotikten zehirlendim. Roaccutane gibi hiç biri sonuç vermiyor. Sivilcelerinizi kökten çözmüyor. Siyah noktalara etki bile etmiyor diğer ilaçlar... Yani size roaccutane yolu görünmüş gibi. Telaş etmeniz normal. Buraya yazan başta ben olmak üzere yorum yapanlar falan herkes endişe korku telaş içinde ama sonuçta kullanınca %99 memnun kalıyor. Siz zaten hemşireymişsiniz anlatmama gerek yok, gerekli tahlilleri yaptırın. Başlayın :) Şu an tam mevsimi. Geçmiş olsun :)

yasemin dedi ki...

Tsk ederim cvpladiginiz icin.bazi durumlarda isin icinde olmak insani daha cok karmasaya sokuyor.sizler diyosunuzki dr lerle konusulmuyor soramiyoruz bide gelin isin icinde olana sorun.neler neler goruyoruz ve guvensizlik hat safhada :-) bende yanlis tedavi goren biri olarak.bisey sormak istiyorum bu sivilcelerin kusma dineminde siyah noktalardami kendini gosteriyor.bide cukurlar ve izler kalmamasi icin sadece dokunmamak yeterlimi.bazilarinda belirgin cukurlar kaliyor yani bu sivilcenin buyuklugundenmi yoksa oynandigi icinmi.ben dokunmadan duramiyorum hastalik gibi elim gidiyo surekli buyuzden merak ettim.bide son bisey cildiniz bebek gibi oldumu yada yaklastimi :-) saglikli gunler

isimsizasistan dedi ki...

Kusma döneminde siyah noktalar bildiğiniz dışarı fırtlıyor :))) sivilcelerde artış oluyor. Kusma dönemini de diğer yazımda ayrıntılı olarak yazdım bakarsınız. çukur bence aynı sivilceyi tekrar tekrar kanatıp kabuk tutunca da tekrar tekrar yolmaktan oluyor. bende maşallah hiç çukur oluşmadı. oynamadım değil, bende de hastalık hep oynar sıkardım. ama ilaç boyunca çok azalttım bu huyumu :) 3. ayda sivilceler cok cok azalıyor, sıkacak bir şey de bulamıyorsunuz zaten :) benim yüzüm bebek gibi oldu aynen öyle :) fondöten sürmüş gibi bir tonda güzelce bana bakıyor aynada şu an :)) inşallah sizinki de öyle olacak inanın :))

Adsız dedi ki...

merhaba bende sivilcelerden dertli biriyim bunun için hiç doktora gıtmedım çünkü aşırı bir problemım yok ama yüzümde daima sivilcelerım var bir kez olsun pürüzsüz bir cılde sahıp olamadım aslında bu durumdan rahatsızım ama cok fazla ilac kulanan birisi olmadıgım için doktora gitmekte istemiyorum roaccutane gibi yan etkisi bol bir ilaç vermelerınden korkuyorum ne yapmalıyım bilemiyorum açıkçası tavsiyeye ihtiyacım var .s sizce yüzümde sabitleşmiş sivilcelerden kurtulmak için bu yan etkileri göze almalı mıyım?

isimsizasistan dedi ki...

Merhaba, sorduğunuz sorunun cevabını ancak siz verebilirsiniz. Dediğiniz gibi bir çok yan etkisi var, ama sonuçta en fazla bir yıl çekersiniz. Sivilce ise bazen senelerce insanı canından bezdiriyor. Eğer çok dertliyseniz, sivilceleriniz artık psikolojinizi bozuyorsa, aynaya baktığınızda moral kalmıyorsa ilaç kullanmanızı tavsiye ederim. Ben bu dediklerimi yaşadım. Beni çok etkiliyordu sivilcelerim. Karşımdaki konuşurken bana mı bakıyor yoksa sivilcelerime mi bakıyor diye bunalıma giriyordum. Bu kadar sorun hissediyorsanız boşuna çekmeyin derim. Ama yok ben idare ediyorum diyorsanız da bir şey diyemem, çünkü dediğim gibi ağır bir ilaç...

Adsız dedi ki...

Merhaba öncelikle çok yardımcı oldunuz bana da sizin sayenizde başladım ilaca,ben çok beyaz tenliyim 48.gündeyim,30 eylülde birinci sınıf olarak üniversiteye başlayacağım yani 23 gün sonra,sizce o zamana kadar azalır mı,şu an soyuldu yüzüm,teşekkürler şimdiden:)

isimsizasistan dedi ki...

Merhaba öyle mi? sevindim :) su an nasil durum? sivilce var mi? kusma dönemini atlattiysaniz su aralar 2. ayin sonunda benim yüzüm baya duzelmisti. hatta simdi bile bırakabilirim diyordum.. bırakılmaz tabi. tedaviyi tamamlayin mutlaka. universitede başarılar. :) bakiminiza dikkat edin. kullandığım ürünleri yazdım. onu okudunuz mu?

Adsız dedi ki...

Merhaba
Ilaci kullanmaya baslayali iki gün oldu. 45 kiloyum, günde iki kere 20 mg aliyorum. Bana biraz fazla geldi ama. Henuz hiç bir yan etki hissetmedim. Sadece yüzüm kaşınıyor. Umarım günlük işlerimi çok etkileyen bir süreç olmaz, herkes gibi ben de tedirginim..
Yazılarınız da bu konuda faydalı olmuş,
geçmiş olsun...

Adsız dedi ki...

İlk ay benim doktor 20 mg basladi vucud tepkisini ölçmek için sonra tahlillere göre 40 mg verecekmis yüzde soyulmalar başladı çok tuhaf doz artinca yan etkilerde artacak galiba.

Adsız dedi ki...

Maalesef var hala :( dudaklarımın çevresinde fazlaca soyulmalar var,ama izler var bayağı,bir de 40 mg ile başladım hala da aynı,umarım geçer,sizin gibi ben de mutlu olurum çok sağolun yeniden :)

Adsız dedi ki...

Merhabalar. Oncelikle yazdiklariniz icin cok tesekkur ederim bizimle deneyimlerinizi paylasiyorsunuz herkesin ugrasacagi bir sey degil:) Ben 18 yasima girmek uzereyim yilbasinda yasimi tamamliyorum. Neredeyse 6.sinifta basladi sivilcelerim tabi yediklerimin katkisi cok. Ben yagli bi sey yedigimde vucuduma degil suratima etki yapiyor yemek istedigim seyleri yiyemedigimde de moralim bozuluyor acikcasi. Su an 12.sinifa gidiyorum ve arkadaslarimin yüzlerinde bir tane bile sivilce cikmadi en cok sinir oldugum da bu. Denemedigim bitkisel kimyasal yontem kalmadi en son gecen sene dermatologa gittim ve onun verdiği ilaclar sadece iki ay ise yaradi yaz bitince sivilcelerim tekrar cikmaya basladi. Isin asli yagli bi cildim de yok aksine kurudur. Ilaci kullanan bi iki arkadasim var ve yuzleri gercekten piril piril ama cogu yerlerde okudugum seyler cocugunuz olmaz, karaciger iflas eder, aynada yuzunuze bakamazsiniz, gozleriniz bozulur, gelisiminiz durur gibi seyler olunca korkuyorum. Gozlerim zaten numarali en son yazdiginizi gorunce azcik korktum. Sizce simdi baslayip universiteye kadar bu derdimi goturmesem mi yoksa ergenligimin tam anlamiyla bitmesini beklesem mi? Simdiden cok tesekkur ediyorum tedaviniz de artik bitti sanirim cok gecmis olsun:)

Adsız dedi ki...

Bu donemde sigara icmemizde bir engel var midir acaba?

Yeşim dedi ki...

Siz benim hayatımı değiştirdiniz ben daha 16 yaşındayım ama neredeyse 7-8 yıldır sivilcelerle ve siyah noktalarla başım belada ben egzama hastasıyım ve bu bütün vücudumda bu yüzden ne yaptıysam işe yaramadı onlarca ilaç kullandım bazı doktorlar ergenlik sivilcesi deyip hiç takmadı bile sivilceler bir turlu gecmedi ve ben de adeta yuzumu saklar oldum herkesten ilk odaklandiklari sey yuzumdeki yaralar ve sivilcelerdi abim de aynı şeyleri yaşadı ona roaccutane onerdiler ve 7 ay boyunca kullandi sivilceleri yok oldu tabi aynı şeyi hemen ben de kullanmak istedim ama yaşım kucuktu daha sonralari bu ilacin yan etkilerini ögrendik abimde de mide sorunları başlamıştı sakın kullanma dediler ve ben 2-3 yıl daha başka tedaviler denedim değer mi dedim kendi kendime sonra sizin blogunuzu ziyaret ettim aslında ilacın yan etkilerini araştırmaya çalışıyordum yazılarınızı okudum ertesi gün doktora gidip bu ilacı almak istediğimi söyledim ve tedaviye başladım simdi 3.aydayım ve yüzüm inanılmaz bir şekilde iyileşti belki yan etkileri çok ama herkeste görülmek zorunda mı sizin yazdığınız ürünleri kullandım ve neredeyse hiç yan etki hissetmiyorum tahlillerim de normal bana ve tüm buradaki insanlara bu bilgileri verdiğiniz için çok teşekkür ederim

isimsizasistan dedi ki...

Merhaba, isim yazsaydınız keşke, böyle cevaplamak çok zor oluyor.. :(
LÜTFEN YORUMLARDA UYDURUK DA OLSA BİR İSİM YAZIN :)
18 yaşınıza gelmişsiniz artık ergenlik bitmiş gibi bir şey. Bence sivilcelerinize veda edin, kurtulun tabi dr. ile görüşün önce. Sivilceler yediklerinizle pek alakalı değil. Yani bir çıkar iki çıkar geçer yiyecekten olsa. sürekli çıkıyorsa bu başka bir şey. Göz bozulmasına gelince, ilacın son aylarında oluyor. Ve bu da ilacı bırakınca geçiyormuş. Geçmiş olsun :)

isimsizasistan dedi ki...

Sigara konusuna gelince, ben içilmiyor biliyorum. Kendim nefret ettiğim için içmiyorum doktora da sormadım. Ama bir arkadaş bu ilacı kullandı, yüzü delik delikti. Niye böyle oldu dedim, çok sigara içiyordum hala da içiyorum dedi. Zaten zararlı bir şey...Bence içilmemesi en mantıklı en doğrusu!!

isimsizasistan dedi ki...

YEŞİM YILDIZ,
Merhaba, gerçekten yorumunuzu okurken çok sevindim. Çok mutlu oldum. Ne mutlu bana yardımcı olmuşum hem de bilmeden :))
İnşallah sonuna kadar bilinçli bir şekilde kullanmaya devam edersiniz. Bebek gibi olursunuz :) Ben de size soru sorayım. Abinizin sivilceleri yeniden çıktı mı? Sizin egzemalar geçti mi? Bir de 16 yaşında olduğunuz için dr hemen verdi mi ilacı? Cevap verirseniz burda diğer arkadaşlara da bir faydaöız olur inşallah. Hoşçakalın. Yine gelişmeleri yazarsanız sevinirim.

Yeşim dedi ki...

Evet abimin sivilceleri gecti yeniden cikmadi hatta tek bir tane yara izi bile kalmadi ama abimin egzamasına bir etki yapmadi ilac her bahar geldiğinde yine derisinde yaralar olusuyor kuruyup dokuluyor benimki allaha sukur onunki kadar şiddetli değil bazen hissetmiyorum bile doktorumla uzun uzun konustuk bana bu ilaca son care olarak baktigini soyledi tetradox ilacini birçok kremi senelerce denedim en son benzamycin kremini kullandim bir sure bekledik ama sivilceler zaman gectikce buyudu ve vucuduma yayildi yuzumde de cukurlar olusmaya baslayinca ben kullanmak istedigimi soyledim doktorum da onayladi

isimsizasistan dedi ki...

çok teşekkür ederim cevap için. guzel haberlerinizi bekliyoruz yine :)

Yeşim dedi ki...

Evet abimin sivilceleri gecti yeniden cikmadi hatta tek bir tane yara izi bile kalmadi ama abimin egzamasına bir etki yapmadi ilac her bahar geldiğinde yine derisinde yaralar olusuyor kuruyup dokuluyor benimki allaha sukur onunki kadar şiddetli değil bazen hissetmiyorum bile doktorumla uzun uzun konustuk bana bu ilaca son care olarak baktigini soyledi tetradox ilacini birçok kremi senelerce denedim en son benzamycin kremini kullandim bir sure bekledik ama sivilceler zaman gectikce buyudu ve vucuduma yayildi yuzumde de cukurlar olusmaya baslayinca ben kullanmak istedigimi soyledim doktorum da onayladi

uğurböceğim dedi ki...

aynı problemleri bende yaşıyorum bende 4 sene önce lazerle gözümün numarasını sıfırlattım.roaccutane 10 mg 5.5 aydır kullanıyorum. gözlerde ağrı , kuruma zaman zaman yanma ve ağırlık hissi ayrıca bulanık ve çift görme bile yaşanabiliyor. tabiki bunun sonucu baş ağrısı şekliyle de devam ediyor

Melis dedi ki...

Merhaba, ben birkaç saat önce ilk ilacımı içtim, umarım kolayca atlatırım bu dönemi. en çok 'kusma' olayından korkuyorum, bakalım artık. size sormak istediğim şey şu, benim gözlerim dereceli ve lens kullanıyorum, acaba lens kullanmamın ne gibi bi sakıncası olabilir, lenslerimi göz damlası ile birlikte kullanırsam göz kuruluğunu azaltabilir miyim? diğer merak ettiğim şey şu, yüzünüzdeki sivilce izleri ne durumda, gittiler mi yoksa halen duruyorlar mı? benim en rahatsız olduğum nokta kırmızı sivilce izlerim, beyaz tenli olduğum için kabak gibi ortadalar ve inanılmaz rahatsız edici bir durum. şimdiden teşekkür ederim, geçmiş olsun:)

isimsizasistan dedi ki...

Melis hanım merhaba, gecmis olsun. Sabırlı olun. inşallah güzelce atlatacaksiniz. Lens kullanmaniz gözünüzü iyice kurutacaktir. Mümkünse gözlük takın. Zamanla çok kurudugunu göreceksiniz zaten. Ben lenssiz göz yaşı kullandığım halde çok fena kuruyor. sivrice izi veya herhangi bişey kalmadı yüzümde. ben de beyazım. anlıyorum sizi. çok kizarmaya hazır olun. ama ilaç bitince kirmizilik da geçecek. her şeyin başı sabır, moral, azim....

Adsız dedi ki...

Merhaba,

Nur ben. Oncelikle paylasimlariniz icin cok tesekkur ederim. Bana rehberlik ediyor. Zira 5.gunumdeyim. Su an cok buyuk bir etkilesim olusmadi.Sivilce artisi olmadi. Cok yagli bir cildim var. Piril piril parliyorum:) cenemde biraz dokulmeler var ama gorsel olarak farkedilmiyor. Dokununca eline geliyor hafif.
40 mg kullaniyorum. 65 kiloyum. Haftasonu kontrole gidecegim. Bazi sorularim var. Sac boyatabilir miyim? Hamama gidebilir miyim? Masaj yaptirabilir miyim? Bazi kremlerim vardi evde. Onlari kullanabilir miyim, topuekun atayim mi diye de soracagim. İnsallah hicbirine ihtiyacim da kalmayacak. Doktorun cevaplarini yazarim size de ama sizin tecrubelerini de almak isterim. Sevgiler. Nur

isimsizasistan dedi ki...

Nur hanım merhaba, geçmiş olsun. Insallah başarılı bir tedavi sureciniz olur. daha 5. gün çok bir şey beklemeyin. bir kaç hafta sonra çok değişecek her şey. ben bir kaç hafta evdeki kremlerimi kullanmistim. ama sonra onlar benim yüzümü yakmaya başladı. evde ne kadar cilt ürünüm varsa hep arkadaşlara dağıttım. sizin de sonra ihtiyaciniz kalmaz zaten. bepanthol krem kullanın mutlaka. o yeter. hem de içinde kimyasallar yok. hamam masaj sauna hepsinden kacindim. çok kizarirsiniz. yanarsiniz. iz kalabilir. saç boyatma hakkında düşünmemiştim. ben boyatmadim. ama sanırım ilerleyen aylarda saç deriniz incelecegi için yanma olabilir. onu doktora sorun bence. Doktordan Cevaplari yazarsanız sevinirim.

Adsız dedi ki...

merhaba iyi günler. bende bu doktora gitmeyi planlıyorum. aslında bir kere dermatolaga gittiğimde bana antibiyotik ve bir sabun verdi sabunu düzgün kullandım ama antibiyotikin zararlı olucağını düşünüp kullanmadım. bu ilaç bütün yağ sorununu çözüyormu diye merak ettim. yani inanılmaz yağlı bir yüzüm var. artık sivilce değil bu yağlardan nefret ediyorum. sivilceye bir şekilde katlanıyorum ama bu yağlanma beni deli ediyor. eğer yağlanmaya çözüm oluyorsa bende başlamak istiyorum

isimsizasistan dedi ki...

Yağ olayını çözüyor. Saç yüz yağlanmıyor. Kuruyor. Tedavi boyunca çok güzel oluyor saçlar falan. Ama tedavi sonrası bir müddet sonra eskisi kadar olmasa da yağlanma olur. normaldir ama bu. çünkü normal miktarda yağa da ihtiyaç var :)

dilos dedi ki...

merhabalar. benim de birkaç sorum olacaktı. acnegen kullanıyorum ben. başlayalı 5 gün oldu. doktorun sabah ve akşam almam gereken doz miktarını unuttum sabah 10, aksam 20 mg kullanıyorum. sizce doğru mudur? ayrıca yüzüme excipial hydro kullanıyorum. doktora sormadım. bu konuda bir fikriniz var mı? yazdığı nemlendirici çok pahalıydı ama napim :) bir de benim migrenim var ve gözlerim aşırı hassas. gözüm arada bulanık görüyodu zaten, umarım daha da kötüleşmez. çalıştığım için az da olsa pudra sürmek zorunda kalıyorum. temizleyici olarak da diadermine 0 tolerans serisini kullanıyorum doğal olduğu için. tavsiyeleriniz nelerdir?

isimsizasistan dedi ki...

DİLOS
Dr 30 mg yazdıysa bu günde 30 mg almanız demektir. sabah 10 aksam 20 ya da tam tersini içebilirsiniz. günde 30 u tamamlayın o önemli. aynı anda içmeyin arada eşit vakitler bırakın. yüzünüze bepanthol KREM olanını kullanın. sizin dediğiniz excipiali bana elime vermişti dr. yüzüne zararlı olabilir. gözler için damla kullanın. refresh göz yaşı kullanabilirsiniz. temzileyici olarak kozmetik ürünleri bırakın. daha 5 gün olmuş, bir kaç hafta sonra yüzünüz yanar. benim kullandığım ürünler hakkında yazdığım yazıyı okuyun yardımı olacaktır.

Adsız dedi ki...

Dilos

Vakit ayırıp cevap yazdığınız için çok teşşekkür ederim..temizleyici olarak dalin kullancam, kozmetikten vazgeçtim. eczaneden de mineralli pudra bulabilirsem diğer pudralardan vazgeçecegm. şimdilik gözlerimde bi anormallik yok çok şükür. oluşması durumunda damla kullanmaya baslarım. ben de burdan tedavi süresince yaşadıklarımı arkadaslarla paylasırım..

dilos dedi ki...

ayrıca, mail adresinizi almam mümkün mü acaba?

isimsizasistan dedi ki...

Rica ederim. Geçmiş olsun.
Maillerinizi, nesurprizyapsam@hotmail.com adresine gönderebilirsiniz.

404 not found dedi ki...

merhaba benimde size bir sorum olacak 21 yasindayim ve ergenlige girdigimden beri devamli yuzumde sivilce oludu.Ama oyle cok rahatsiz edici bir sekilde degil ama cikan her sivilce gecerken iz birakti yuzumde dermatogologa gittim bana en basta kremler verdi ama pek fayda etmeyince acnetrent tedavisine basladim bu tedaviye baslamamin tek sebebi cikan sivilcelerin gecerken iz birakmasi bi bakima bu izlere mani olmmak yuzumde suan cogunlukta yuzeysel izler var bu izler acnetrent tedavisinde sizce gecer mi ? simdiden tesekurler

Adsız dedi ki...

merhabalar bende aknetrent kullanıyorum roaccuatane nın muadili ve 5.ayımdayım bendede göz problemi oldu ve gözrüşüm sol gözümde 0,25büyüme yaptı 30la bailamıştımtım bu şikayetim artınca 20 ye düştüm göz bozukluğu oluncada 10mg düştüm ben nerdeyse bir haftadır kullanmıyorum çünkü o gözdeki acı beni korkutuyor yardımcı doçent bırakmamı söyledi asistan hekim 10 mg mıda deniyelim dedi bıraksam o kırmızı lekelerim duruyo ve cildim tam olarak temizlenmedi lekelerim var doktorlar kalıcı bir hasarda oluşabilir dedi sizin doktorunuz sizdeki duruma ne dediğini merak ettim açıkçası?

Unknown dedi ki...

Merve

Merhaba öncelikle bu faydalı bilgiler için teşekkürler :) ben 24 yaşındayım ve ergenlik dönemimden beridir hep sivilci sorunu ile karşı karşıya kaldım bu yaşıma kadar da birçok doktora gittim ve hep merhem , krem , sabun v.s verdi bunları kullandım ancak hiçbir faydasını görmedim. En son surp pırgiç Ermeni Hastanesi Dr. Serkıs Barış'a gittim o da aynı şekilde Aknilox merhem , Eubos katı sabun ve cildim hassas olduğu için ve beyaz tenli olduğum için güneş kremi verdi ve 2 ayı geçgin bir süredir bunları kullanıyorum ancak yine bir faydasını görmedim Ağustos sonu tekrar görmek istiyorum seni dedi. Gideceğim ancak pek umutlu değilim :( tekrar farklı bir merhem vereceğini düşünüyorum. Bir de benim yüzümde sivilce eskisi gibi değil çok nadir çıkıyor ve benim asıl problemim eskiden kalmış sivilce izlerim , oldukça geniş gözeneklerim, siyah noktalarım ve kazayağı çevresinde oluşan beyaz yağ bezeleri :( beni rahatsız eden bunlar ve ben bu sorunlarım için roaccutane ilacını kullanmak istediğimi söylesem doktora verir mi acaba siz kullanan biri olarak bu sorunlarıma iyi gelip gelmeyeceği hakkında beni bilgilendirebilirmisiniz.

Adsız dedi ki...

Merhaba ben Şeyma ilaca başlayalı 4 ay olmak üzere aşırı soyulmalarım burun kanamalarım ve gözlerimde acımalar başladı büyük ihtimalle bende damlaya başlıyacağım yastığımda kan izleri var yastık kılıfı dayanmıyor bunaldım ama değicene inanıyorum bana 6 ay biçtiler korkuyorum dahada uzar diye aslında benim sormak istediğim kaçıncı ayda sivilceler gözden kaybolmaya başladı? Şimdiden çokteşekkür ederim

Adsız dedi ki...

Merhaba ben 21 yasindayim ben de yarın kullanmaya baslayacagim insallah . yüzümde aşırı sivilcelenme yok ama cok sayıda komedon(beyaz nokta) var cilt alti yaglanma oldugu icin doktorum krem fayda etmez roaccutane ye baslayalim dedi. Fakat ben 15 sene gozluk kullandim lense baslayali henuz üç ay oldu ve lenslerimle cok mutluyum. Arkadasim lensle beraber roaccutane kullandigini ve asiri bi rahatsizlik duymadigini soyledi. Cok kararsizim. Zaten hapin yan etkilerini duydukca korkuyorum bir de lensi birakmak istemiyorum. Sizce ne yapmaliyim? Tesekkurler simdiden azminizi takdir ettim.

DreamSky dedi ki...

Merhaba ben Kerem. 16 yaşımdayım nisanda 17 olucam inşallah ve 3.5 aydır acnegen ile tedavi görüyorum ve dozum 30 du ilk ay sonra 40 olarak devam ettik bu ay tahlillerim yüksek çıktı fakat 1 hafta ara verdirdi doktor ve tekrar tahlil verdim düzelmişti tedaviye devam ediyoruz. Öncelikle lens konusunu sormak istiyorum doktor hayır dedi fakat kaç gündür Allah'a şükür bir sorun yok takıyorum bununla ilgili görüşünüzü almak isterim ve yüzümde hala sivilceler çıkıyor çok kızarıyorlar ve hepsinin üstü kabuk tutuyo ben de ister istemez kabukları yoluyorum ama sivilceye zarar vermiyorum kesinlikle sadece kabuğu alıyorum bu neden oluyor onu da sormak istiyorum ve hep böyle mi devam edecek çok rahatsız oluyorum gerçekten...

Unknown dedi ki...

Şule nur
merhaba ben 5.5 ay öne aknetrent kullnmaya başladım ama pek bir değişiklik olmayınca 4. ay da roaccutane kullanmaya başladım yani 1.5 aydır kullanıyorum son 10 gündür antibiyotik kullanıyorum günde 1 tane olarak . hiç kusmam olmadı fakat sivilcelerim çok kötü. çok kırmızılar. ve bazen fazla büyük. oynanamaya çalışıyorum ama elim gidiyor sürekli. sizce ne zman düzelmeye başlar yüzüm ve iz kalır mı?

Adsız dedi ki...

Rumeysa
Merhabalar ben size bi sey soracaktim. Ben bu ilaca baslayali 6 ay oldu 7.aayima basladim ama hala 2-3 tane sivilcem var ve yanaklarimdaki izler duruyo son ayima girdim ve gecmeyecek diye korkuyorum acaba gecer mi purussuzlesir mi. Cevaplarsaniz sevinirim simdiden tesekkurler.

Adsız dedi ki...

Merhaba ben 2 gundur roaccutane kullaniyorum, 20 yasindayim yaklasik 3 senedir sivilce sorunu yasiyorum. Son care olarak bu ilaci kullanmaya karar verdim fakat anafilaktik reaksiyonlarda bogaz da sisme yutkunma zorlugunu okudugumdan beri sanki zorlaniyorum. Acaba psikolojik olabilir mi cunku prospektusunde yazana gore bu cok ciddi bir yan etkiymis ve acil mudahaleye gerek olabilirmis

Adsız dedi ki...

Roacuttane da kusma dönemi diye bir şey yok. Kusma oluşmasının sebebi önceki kullanılan antibiyotiklerin vücuttan atılamamasından kaynaklanıyor.
En son kullanılan antibiyotiğin üstünden zaman geçmesi gerekiyor.
O kısa zaman içerisinde kullanılırsa Roaccutan ve antibiyotik ektileşim yaratıyor bu da cildinize vuruyor.Bunun haricindeki yan etikeri normaldir. ama okumamanızı ve takmamanızı öneririm. 6 ay 7 ay dayanılamayacak bir süre değil.

Unknown dedi ki...

Merhaba bende roaccutan kullanmyı düşünyorm ve bende gözüme lazer yaptrdm acaba görme bozuklgu tekrar kalıcı mı oluyor yoksa ilactan sonra düzeliyor mu ?

Unknown dedi ki...

KARDESİM BANA ACİL CEVAP YAZ BENDE LAZER TEDAVİSİ OLDUM . BU İLACA BASLADİM GOZLERİM KURUYOR .SENİNK İ GECTİMİ

Unknown dedi ki...

Kardeşim benimd durumum aynı cok korktum şimdi

Josephine dedi ki...

merhaba tedaviniz bitmiş olmalı göz bozuklugunuz düzeldi mi peki şuan aynı sorunları yaşıyorum

Unknown dedi ki...

Merhabalar. Ben de tedaviye başlayali 18 gun oldu. Burnumun ustunde siyah noktalarim cikti. Elimle tuttugumda putur putur. Dayanamadim bugun sıktim onlarii. Ve hemen hemen hepsi disari cikti. Yuzum soyulmaya basladi. Ve dudaklarim perişan. Fakat yuzum hic sivilce dökmedi. Acaba normalmii ? Birde acaba sikmasamiydim siyah noktalarii.

Unknown dedi ki...

Merhaba Ankarada bu ilaci yazan bir doktor ismi verebilir misiniz?