roaccutanekullan.blogspot.com

21 Ağustos 2013 Çarşamba

ROACCUTANE İLE BİRLİKTE KULLANDIĞIM DİĞER ÜRÜNLER :)

Merhaba arkadaşlar,
Bildiğiniz gibi Roaccutane kullanırken bir çok yan etkiye maruz kalıyoruz.
 
Bunlardan en belirginleri, dudak kuruluğu, göz kuruluğu, burun kuruluğu,
yüz kuruluğu... yani bilumum kuruluk :))))
 
Bunun yanı sıra saç dökülmesi de ilk aylarda yaşadığım bir sıkıntıydı.
Şu an yoğun olarak yaşadığım sıkıntı ise bulanık görme :(
 
Bir de tabi kemiklerin ağrıması var...
 
Bunların önüne geçmek için deneme yanılma yöntemi ile bulduğum ve artık
her gün dikkatle ve özenle kullandığım ürünleri size fotoğraflı olarak göstereyim istedim.
Çünkü bir çok yorumda bunlar soruldu.
 
Ve ben de ilk zamanlar ne kullanacağımı bilemediğim için akıl danışıp duruyordum.
İnşallah size yardımı olur :)
Başlıyorum...

1- İlk fotoğraf tabi ki, kullandığımız başlıca ilaç ROACCUTANE :)
Roaccutane'ı ilk ay 20 mg. kullandım... Sonraki aylarda hep 30 mg. kullandım...





2-  Yüz kuruluğu için kullandığım BEPANTHOL KREM,

Dudak kuruluğu için kullandığım BLISTEX MAVİ KAVANOZ VE LİPSTİCK,

Burun kuruluğu için kullandığım BEPANTHOL MERHEM,

Güneş lekelerinden sakınmak için kullandığım güneş kremi AVENE 30 FAKTÖR...



3- Elimde oluşan kaşıntılı küçük küçük kırmızılıklar için kullandığım doktorumun yazdığı iki ilaç.
Biri MOMECAN merhem,  diğeri nemlendirici EXCİPİAL LİPO.
Haftalarca geçmeyen bu egzamaya benzeyen şey bu ilaçlarla bir iki günde geçti.
Nemlendiriciyi elim ve kolum için kullanıyorum hala.



4- Yoğun göz kuruluğum için kullandığım iki gözyaşı damlası. Biri ARTELAC. Kutuda 30 tane minik damla var. Her bir damla 24 saat içinde kullanılmalı, bitmese de atılmalı. 35 lira civarı.
Diğeri ise REFRESH. 3 ay kullanılabiliyor. Normal damla şeklinde. Fiyatı daha uygun 10 lira civarında sanırım.


5- Saçım ilk aylarda çok dökülüyordu ve eskiden çok yağlıydı. Bir gün bile dayanmazdı.
Şimdi saçım gayet gür, dökülmüyor ve tertemiz duruyor, yağlanmıyor.
Saçım için BİOBLAS STRESTEN ZAYIFLAMIŞ SAÇLAR İÇİN kullanıyorum.
DALİN'i ise gözlerim için kullanıyorum. Doktorumun önerisi.. gözlerimi DALİN'le yıkıyorum.



6- Tüm kullandığım ürünlerin toplu fotoğrafı da aşağıda.
Fotoğrafta olup da yukarıda bahsetmediğim FASTJEL ve FİTO KREM var.
FASTJEL'i ağrılarım olduğunda belim ve bacaklarıma sürüyorum.
FİTO KREM'i ilk ay doktor yazmıştı. Dudaklarım için vermişti. Çok kullanmadım açıkçası.
Dudak derisini kalınlaştırıyor ve çatlaklara iyi geliyor.


 
İnşallah size de yardımı olur.
Yorumlarınızı yine bekliyorum :))
Hoşça kalın...
Hepinize tertemiz bir cilt diliyorum :)

77 yorum:

Adsız dedi ki...

Bu ilacı iki aydır kullanıyordum Pazartesi kan tahlillerimde AST 61 çıktı en yüksek 40 olması gerekiyormuş doktor 15 gün beklememi istedi normal olunca tekrar başlayacakmış... Bu durumu yapmadığım diyete bağlıyorum mümkünse bana yaptığınız diyet konusunda bilgi verebilir mısınız ? Kısaca nelerden kaçınmam gereken yiyecekler tahlil oncesi önüme ne geldiyse yedim ...

isimsizasistan dedi ki...

Geçmis olsun.. Mumkunse hiç yağ tuketmeyin. özellikle de katı yağdan uzak durun. ben yağlı yoğurt yağlı peynir bile yemiyordum. light ürünler alıyordum. hamur işi pasta börek abur cubur cips kola çikolata hepsini hayatımdan çıkardım. bunları kırk yılda bir az miktarda tuketiyordum. hafif tempoda yürüyüş. bol su... sebze ağirlikli yemekler...

Adsız dedi ki...

Merhabalar ben ilaca başlayalı 22 gün oldu. Ama acnegen kullanıyorum Başından yani kullandığım günden itibaren yüzüme ve dudaklarıma dikkat ettiğim için fazla bir soyulma ve çatlama olmadı. Hafif hafif var tabi hiç yok diyemem,belki de ilacın yan etkileri bende geç görülüyordur bilmiyorum tabi :) her neyse size sormak istediğin şu, soru çözerken veya çok stres altındayken ilk başlarda çıkan sivilcelerden birkaç tane patlattım. Kaşıdığımda da kanattıklarım oldu :( iz kalır mı? Daha yolun başındayım,iyileşir diye umut ediyorum. Ayrıca diyete de dikkat edemiyorum,ilaca başladım başlayalı sadece bir kere burgera gittim ve iki kere de cips yedim,sizce bir sorun olur mu? Ayrıca annem tavuğu kendi yağında haşlasa bile yine yağlı oluyor ve yerken vicdan azabıyla yiyorum ne yapmamı önerirsiniz? Lütfen bana yardımcı olun çok çok teşekkür ederim şimdiden :)

Adsız dedi ki...

Ha bir de lekelerim çok var benim onlar iyileşiyor mu? Sırt bölgesinde çok fazla. İlaca başladığım ilk günlerde yüzümde değiş sırtımda etkisini gösterdi :))

isimsizasistan dedi ki...

Merhaba geçmiş olsun... Daha 22 gün olmuş... Bu ayın sonunda daha fazla kuruma hissetmeye başlarsınız. Sivilceleri sıkmamaya ve oynamamaya özen gösterin. Aynı sivilceyi tekrar tekrar sıkmak veya kabuğunu yolmak çukura neden olur. sakın yapmayın bundan sonra. kendisi zaten kuruyup gidecek. aynaya bakmayın pek bu ara :)) lekeler kahverengi ise renkte açılma oluyor. kırmızı lekeler ise tedavinin sonunda ilacı kesince geçiyor.
diyet yapmak önemli. abur cubur katı yağlı şeyler, pasta börek... bunlardan 6-7 ay uzaklaşacaksınız. Buna nefsinizden başka size engel olabilecek bir şey yok maalesef... değerleriniz normal çıkmazsa dr ilacı keser. ve tedavi yarım kalır. yani boşuna içmiş olursunuz o kadar ilacı..

derya dedi ki...

ara ara blogunuza girip ilaci almak konusunda cesaretlenip kapatiyorum .. bi kac defa okudum . yasadigim yer evde bronzlasabileceginiz derececede sicak bi yer oldugundan ve ben surekli disarda kalmak durumunda oldugumdan( mardin :) doktoruma ilaci eger sivilcelerim hala gecmezse kisa dogru kullabmaya baslayacagimi soyledim .. on gun sonra okulum basliyor ve ankaraya donuyorum. 22 yasimdayim gidergitmez kullanmaya baslicam insallah . kusma donemini dusundukce uyuyamiyorum ama kabusum oldu :) ayrica saclarim dokulurse diye cok korkuyorum cunku benim saclarim zaten kuru hic yagli degil .( insallah dokulmez ) bazi arkadaslar ilac bittikten sonra cukurlarin olustugunu felan yazmis . bu olmaz degil mi yani kendi kendine bi cukur uretme heralde :) bir de ellerinizdeki kizarikliklar gecti mi . cok tesekkur ederim . cok guzel yazmissiniz ve sabirlisiniz ... Allah herkese guzel bir yiz nasip etsin insallah .hayirli gunler .ben bu islerden anlamiyor adimi yazcak.bi yer bulamadim telefondan yaziyorum :) ben derya :))

isimsizasistan dedi ki...

Derya hanım, çok iyi düşünmussunuz. Mardini gördüm, gerçekten orada kullanmak hele ki yaz günü eziyet olur. Ankaraya da gitmiştim. Soğuk bir yer. Eylülde başlarsanız bahara temiz bir yüzle başlarsınız insallah -)) kusma dönemini herkes fakli atlatıyor. En fazla bi kaç hafta zorluk çekersiniz o da belki. Sınav dönemi falan stres yapıp oynamazsqniz yüzünuzle çukur olmaz. Kabuk yolunca çukur oluşuyor. siz buna engel olacaksınız artık :) saçlarınız için bir şey diyemicem. benim çok yağlıydi, dökülüyordu. ilaca başladım dökülme de yaglanma da durdu. tavsiyem cildiye doktoruna saçınızı da gösterin size uygun şampuan onersin. inşallah her şey güzel olur. güzel düşünceleriniz ve yorumlariniz için teşekkür ederim. ilaci kullanırken de yorumlarinizi bekliyoruz... hoşça kalın..

isimsizasistan dedi ki...

Ellerimde kırmızılik yok artık. Ama sıcak su deterjan kizartabiliyor. kullandığım ürünlerde anlattığım gibi bazı merhem ve kremler geçirdi çok şükür.

derya dedi ki...

cok tesekkur ederim cevaniniz icin , daha bi cesaretlendirdi beni .. ilaci kullanirken de burda olacagim;)hayirli aksamlar..

Adsız dedi ki...

Merhaba,
Yazilariniza biraz göz gezdirdim ve cesaretlendim. Ben 23 yasindayim, cenemde ve yanaklarimda hiç geçmeyen sivilceler var kırmızı ağrılı ve iltihapli.. tetradox, silvex ve nadixa kullanıyorum ama hiç bir faydasını görmüyorum. Aksine cogaldilar ve göğsümde de çıkmaya başladılar. Başka bi dr ruaccutane veriyordu bana geçen sene ama ben istemedim yan etkilerinden korktuğum icin. Ama galiba bu ilaçtan daha fazla kaçmayacakmışım gibi görünüyor. Kusma döneminde yüzüme bakilmicak gibi olmasından ve ruhsal zararlarından cok korkuyorum :((
Gizem..

isimsizasistan dedi ki...

Gizem hanım, dediğiniz gibi kullandığınız ilaçlar fayda etmiyorsa roaccutane kurtarıcınız olabilir. Yan etkileri muhakkak var, ama bilinci olarak dikkatli kullanırsanız sorun olmayacaktır. Milyonlarca insan kullanıyor bunu. Sivilceleriniz benim gibi ağrılı ve iltihaplıymış çok iyi bilirim acısını. Hem fiziksel hem psikolojik azap... Çekmeye gerek yok. Kusma dönemi çok kötü olmuyor. Olsa da sürekli sivilceli gezmektense 1 ay çok sivilceli gezersiniz olur biter :)) Bence korkmanız faydasız. İnanın aynı korkular bende de vardı boşuna beklemişim şimdi diyorum. Porselen gibi oldu yüzüm :) Maşallah :))Geçmiş olsun... İyi bir doktora gidin ve tahlillerinizi aksatmayın o kadar. Psikolojik olarak da bir kaç arkadaş desteği ve aile desteğini aldınız mı tamamdır. Biz de burdan desteğiz size :)

öğrenci dedi ki...

15 yasındayım ve lise 2 ye gecicem okulların açılması 16 eylulde bnm 11 eylülde doktor randevum var doktordan bu tedaviye baslamayı isticem okul dönemnde bu tedavinin yan etkileri bana nasl olur ozellkle goz sıkayetınızı gördukten sonra biraz tedirgin oldum cunku sınav haftaları felan derken cok yogun olacak. bir de bn tek böbregim doktorun bu ilacı bana yazmasını engellermi bu hastalığım. son olarak ilaç dışında aldıgınız kremler fiyat olarak ne kadr bi tutar ediyo simdiden cok tesekkurler...

isimsizasistan dedi ki...

ÖĞRENCİ,
Merhaba, hem yaşının küçük olması hem de böbrek sorunu olduğu için gerçekten yorum yapamayacağım. Çünkü buna karar verebilcek kişi doktor. Doktor gerekli testleri tahlilleri yapsın size en iyi tedaviyi sağlayacaktır. Göz için gerçekten şu an bile yazdıklarımı zor görüyorum o dereceye geliyor. Onu da göz önünde bulundurun. Aldığım kremlerin fiyatları değişik. Kullandığım ürünlerin hepsi internette de satılıyor. oradan fiyatlarına bakabilirsiniz. Çok emin değilim fiyatlarını tam hatırlayamıyorum. çünkü çoğu zaman toplu olarak aldım. aldırdım, hediye geldi vs... geçmiş olsun..

derya dedi ki...

Merabaa iyi geceler :)) ya ben ilac oncesi bole alisveris felan yapiodum bu saatte ama avenenin 50 faktor olanini mi yoksa akneli ciltler icin olanini mi yoksa 30 faktor olanini mi alayim bilemedim . Yani sizinki hangisiydi velhasil . Ama soyle bisi ben cok cok beyazim yani ay ay bilemedim .. Allah herkese sifa versin insallah doktora gidecegim az kaldi . :) iyi geceler tekrarr ;))

isimsizasistan dedi ki...

DERYA,
Merhaba, yazımda yazmıştım aslında. Ben avene 30 faktör olanı kullanıyorum. Ben de aşırı beyazım. Çok memnunum bundan. 50 faktör olanı parlama yapıyormuş. 30 olan yapmıyor. akneli ciltler olanı hiç bilmiyorum. Geçmiş olsun size de...

Unknown dedi ki...
Bu yorum yazar tarafından silindi.
Unknown dedi ki...

Acaba bu momecon kremi ne sıklıkla sürüyordunuz? Benim doktora gitme fırsatım olmadığı için ve kollarımda da kızarıklıklar giderek arttığı için gidip direk eczaneden sizin önerinizle aldım bugün ama ne kadar sıklıkla kullanacağımı bilmiyorum yardımcı olursanız sevinirim :)

isimsizasistan dedi ki...

Sinem hanim günde 2-3 kez ince bir tabaka sürün. biraz kuruyunca da excipial lipo sürün. gecer insallah. sıcak sudan ve deterjandan kaçının.

Unknown dedi ki...

Hani bir sabah akşam veya şu kadar saat arayla gibi bişeyi var mıydı mesela

isimsizasistan dedi ki...

Sinem hanım elinize sürecekseniz, durmadan yıkadığımız için gece yatmadan bir defa bir de sabah sürebilirsiniz.

Unknown dedi ki...
Bu yorum yazar tarafından silindi.
Unknown dedi ki...

Anladım teşekkür ederim o zaman kolum için de günde 3 kez filan mı süreyim

Adsız dedi ki...

Meraba ben acnegenin 2 haftasindayum gunluk 39mg.normalde bir iki tane ucsuz agrili sivilce cikardi simdi ise 6 tane falan oldu sivrisinek sokmus gibi ve gecmiyor bi turlu.ne zaman kusma evresi biter acaba.bide gizlerim cok yaniyor hangi damlayi kullanabilirim.ayrica tesekkurler yazilarini hepsini okudum cok guzel yazmissin.

Adsız dedi ki...

adet dönemlerinde sancı çekenler buscopan ilacı içebilirler mi ?

Adsız dedi ki...

merhaba.. ben 19 yaşındayım ve ilacı 20 gün kadar oldu kullanalı..yüzüm özellikle burun kısmım soyulmaya başladı ve yüzümdeki siyah noktalar yüzeye çıkmaya başladı sizce maske kullanmamda bir sorun olur mu ? maske kayısı özlü ve cildi kurutucu bir maske.

isimsizasistan dedi ki...

İlacı kullanırken cilt çok inceliyor, tahriş edici maske losyon yıkama jeli vs. kullanmayın. sadece su ile temizleyin.

Adsız dedi ki...

Meraba benim en buyuk sorunum gozlerde cok fazla yaniyor surekli aglamis gibi geziyorum..doktor kortizonlu bi ilac bide suni goz yasi verdi.acaba bu artelac size iyi geldimi.bunlar gecirmezse onu alicam.

isimsizasistan dedi ki...

gözler maalesef ağlamış gibi oluyor. son 3-4 ay öyle gezdim. ama tedaviden sonra geçti. bir çok damla kullandım. ama hepsini göz doktorum verdi. göz doktoruna gitmeden kendi başınıza kullanmayın. tek başına göz yası yetmiyor. yanında dr un vereceği ilaç niteliğinde bir damla da olmalı. ben son 3-4 ay hep göz doktoruna gittim.

Adsız dedi ki...

Mrb. Ben 19 yasindayim ve ilaci kullanani 5-6 ay oluyo bu yuzume agda yaptirdim cok sizliyo suan ve kizardi hastanelerde kapali doktora gidemedim simdi bisey olur mu ?

isimsizasistan dedi ki...

Buradan defalarca uyardım. Epilasyon yaptırmayın. hele ki yüze asla. Bütün deri kalkıyor ağdayla. Zamanla geçer. Ama kötü olursa cildiyeye gidin. Merhem gibi bir şey verir belki...

vatandaş dedi ki...

Merhaba bu kadar zahmet edip önerilerinizi paylastnz icin teşekkür ederim. Yasadigim problemlerde tavsiyelernze uycm.bnm anlayamadım nokta dalinle göz yikaninca neye fayda sağlıyor ssonucta alkolsZ olsada o da bir temzlk maddesi zararlı olmaz mi ?

isimsizasistan dedi ki...

VATANDAŞ,
göz kuruyup çapak oluşumuna neden oluyor. bunu önlemek için dr dalinle yıkamamı söyledi.

Adsız dedi ki...

eylül
merhaba.son çare bende sanırım kullanacağım. yazdklarınız beni cesaretlendirdi.böylesi uğraşıp yazdığınız için teşekkür ederim. :) inşaallah kullandıktan sonra bende sonucu paylaşacağım. sağlıklı günler..

Unknown dedi ki...

Merhaba isimsiz asistan ben melek paylasimlarin için çık teşekkürler :) ben de roaccutane kullanyrum 30mg ile başladım ve 2.aymin bitmesine 3gun var. Tek şikayetim burnumun kanaması ve kuruması bide griple birlikte oluyo bu doktoruma söylediğimde dudagina verdiğim ilacı burnunada sur dedi fakat günde 2kereden fazla knarsa ilacı kesyruz dedi ben her burnumu silddigimde kan geliyo az miktar bu 10kerede olabiliyo grip te var biraz onun etkisiyle sildigim icinmi kan oluyo sizinki nasıldı kan durumu

Adsız dedi ki...

Genital bölge kol bacaga sir yapabilirmiyiz bu ilaci kullanirken cevap lütfen .damla.

isimsizasistan dedi ki...

ağda hiç bir şekilde önermem. cilt cok inceliyor, kanayıp yara olur. isterseniz küçük bir alanda deneyin ama iz kalabilir :(

Unknown dedi ki...

merhabalar ben bu ılacı kullanmaya bugun karar verdım bugun bır sıtede zoretanın kullanan arkadasa rastaladım arastırdım kokten halledıyormus sonra senın bloguna rastladım ıyıkı rastlamısım korkmuyorum ılacı kullanmaktanda kafama takılan sey benım sıvılcem regl donemımde cıkıyor ama cıkanında ızı kalıyor bu ılac ızlerıde yok edıyor mu kuzenımde kullanmıstı bı muddet sonra eskısı gıbı oluyor dedı de ızler yenıden olusur mu ondan korkuyorum eskıye donecekse anlamı yok yanı. ne yapayım sence

isimsizasistan dedi ki...

izler derin çukurlar gibiyse geçmiyor. kahverengi ise rengi açılıyor. kırmızı lekeler geciyor.

Adsız dedi ki...

Gerçekten helal olsun.Bu kadar kremi damlayı hapı kullanmak büyük emek.Bende yaklaşık 4 senedir çekmekteyım bu sivilce sorununu.ASkerden önce o kadar yoktu.Cıktığındada Aksil adlı kremle kurutabiliyordum.lakin şuanda sanki ergenliğe yeni girmiş gibi anlımda büyük sivilceler haricinde kücük kücük sivilceler,çenede kızarık şeklinde strest sivilceleri ve yanakta belirli aralıklarla sivilceler mevcut.22 yaşındaym.En son iki hafta önec cildiye doktoruna başvurdum.Benden kan tahlili istedi.Olumlu sonuç olursa bi hap önerecek.Şuan hap kullanma durumunu askıya aldım çünkü burundan estetik oldum.Henüz burun içi iyileşmedi.bir kaç hafta sonra tekrar cildiye doktoruma başvuracağım.

Adsız dedi ki...

bu ilacı 20 günlük kullanırken yüzüme ağda yaptırdım kırmızı lekeler oluştu.leke kalırmı ne yapmam lazım

Adsız dedi ki...

merhaba sadece boyun,göğüs ve sırtımda sivilce var döküntü gibi alın ve yanaklarımda yok ama göğüs bölgemde çıkanla bir bevi mevsimsel yaz aylarımda hiç orada çıkmıyor bu yıl çok çıktı doktor bugun bu ilacı önerdi çok iyi bir ilaca benziyor ama sizcede kullanmalımıyım lise son sınıfım ve bahar da gelmeye basladı bu kusma döneme çok gözümü korkuttu,birde benım çok sivilcelerim olmadığı için bu 6 aylık dönemin kısalma durumu var mıdır ciddiyete göre

Adsız dedi ki...

MRB BENDE BAŞLADIM İLACA 17 GÜN OLDU BENİMLE BERABER ERKEK KARDEŞİMDE BAŞLADI BENİM CİLDİMDE KÜÇÜK YARALAR ÇIKMAYA BAŞLADI ERKEK KARDEŞİMDE BÜYÜK BİLYE ŞEKLİNDE AKNELER ÇIKIYOR KARDEŞİMİN YAŞI 17 VE OKULA GİDİYOR ARKADAŞLARI DALGA GEÇİYORMUŞ DR.U DA ŞEHİR DIŞINDA ÖNERİCEĞİZ İLAÇ MERHEM VB. ŞEY VARMI

Adsız dedi ki...

vuslat
bende 4.aya gececem ama yüzümde lekeler var güneş kremi kullanmam lazım mıııı yüzüm neden pürüzsüz degil

Adsız dedi ki...

Meraba ben ilaci bitirdim ama cildim yaglanmaya basladi acaba sizinde yaglandimi normalmi bu.eskisi gibi yagli bi cilt istrmiyorum

Adsız dedi ki...

Merahaba bende zoretanin kullanıyorum ve 5. ayımdayım ilacı kullanmaya başladığımdan beri 1 tane bile sivilce çıkmadı ama yüzüm çok kurudu ve kızardı. bunun için de nemledirici kullanmak istiyorum ama çok fazla seçenek var. sen bepanthol kullanıyosun ama bu ilaç pul pul dökülmeyi engelliyor ve ilacın reçetesinde pul pul dökülmeyi engelleyen ilaç kullanmayın diyor. napcam bilmiyorum sosyal hayatım 0 şuanda

NRCNKLNC dedi ki...

Mrb sanirim artik cevaplamiyorsunuz fakat sansimi denemek istedim ben 3.ayimdayim tabiki bir cok sorun yasiyorum canim yaniyor ve cok fazla ilac kullaniyorum ozellikle bioderma urunlerini doktorum tavsiye ediyor benim sormak istedigim soru yaklasik 10 gun gecti hala adet olamadim gecikme yada duzensizlik yapiyormu tes ederim umarim cevaplarsiniz

Naz&Esra dedi ki...

Merhaba arkadaşlar.. Benim sivilce problemim 23 yaşında üniversiteden mezun olduğumda başladı Önce herkes strese hatta ergenliğe falan bağladı :D gitmediğim doktor kalmadı.. Şimdi 26 yaşındayım :D Benim sivilcelerim daha çok çene bölgem, boyun ve yanaklarımın iç kesimindeydi. Bir gece dayanılmaz şekilde tüm sivilceler canlanınca iyi bir doktor arayışına girdim ve Allah karşıma çok iyi bir doktor çıkardı. Öncelikle bende yüzeysel ilaçlar kullandım fakat benim sivilceye neden olacak başka rahatsızlıklarım da cıktı. Prolaktin yani süt hormonum adet dönemlerimde yükseliyor. Bir de yumurtalıklarımda belirli dönemlerde attığım fakat sürekli oluşan kistler mevcut. Önce kadın doğuma sonra beyin cerrahisi bölümüne(prolaktin hormonunun yükselmesine hipofz bezinde iyi huylu kist oluşumu neden olabiliormuş)ondan sonra endokrin bölümüne gittim ve çok şkür ki kalıcı hormonal bir rahatsızlığım çıkmadı. Cildiyeye rahatlıkla geri döndüm ve doktorum kan sonuçlarım doğrultusunda aknetrent başladı:)) Daha çok yeni 6. günümdeyim ama cildimde döküntüler başladı.Dudak kenarlarımda da kuruma daha yeni başladı diyebilirim. Bu ilacı kullanmak için bence halk arasındaki hurafelere inanılmaması gerektiğini düşünüyorum. Bugün bir ağrı kesicinin yan etkilerine bakın onda da neler yazıyor. Biraz bu tür şeylerin psikolojikte olacağını düşünüyorum. Bizler en iyisini düşünelim ve en rahat şekilde şu sivilcelerden kurtulalım. Zaten hepimiz neden bu kadar sivilcelerimize takıyoruz çevrenin etkisinden. Çünkü herkes bizim suratımıza kamyon çarpmış gibi bakıyor acıyor değişik surat ifadelerine bürünüyor :D Bu nedenle bu süreçte olacak şeylere zaten çoğumuz alışkınız varsın bi kaç ay daha cildimizde sivilceler yer alsın. Sonra ebediyeeeen kurtulacağız arkadaşlarım :D Bir de bu ilaç çok çok zararlı olsa yıllardır piyasada yer almaz diye düşünüyorum.. Hepimize Allah kolalık versin ve en az hasarla bebek gibi bir ciltle gezmeyi nasip etsin:) Herkese geçmiş olsun arkadaşlar

Adsız dedi ki...

Arkadaşlar ben 15 yaşındayım ciddi olarak yanaklarımda seyrek seyrek ise alnımda var genelde iz bunlar doktorum kışın başlarında bu ilacı kullanabileceğimi önerdi tavsiye eder misiniz? Ve karaciğerdeki tüm yağım cekildikten sonra tekrar yağlı seyler yiyip yağlandırmaktan cok korkuyorum lütfen yardımcı olur musunuz?Teşekkür ederim.

Adsız dedi ki...

Meraba ben 6 ay acnegen kullandim bitti.bittikten sonra cok guzeldi cildim.ama sonra tekrar yaglanmaya basladi.simdi iseyaza girdigimiz sicaklarin artmasiyla cildimde kirmizi kabarikliklar cikmaya basladi ne olduunu anlamadim haftaya doktora gidicem acaba kullananlar varsa onlardada oldumu.bide bence cildiniz cok kotu degilse benim gibi kullanmayin ben kullanfim cok pismaninm.bu ilac yuzunden saglik gitti.anal fissur bile opdum simdi onlarla ugrasiyorum.

furkan dedi ki...

hayırlı günler ben yaklaşık 2 hafta önce reaccutane sabah 20mg akşam 10 mg kullanmaya başladım şuan dudaklarım aşırı derecede kurudu burun kanamam başladı. bu hafta sivilcelerim çoğaldı ve yüzümde şişlikler meydana geldi yüzümdeki sivilcelerin çoğalması mümkünmü.? yardımcı olursanız sevinirim...

Adsız dedi ki...

ben ilaca başlayalı 4 ay oldu doğrusu hiç diyet yapmayıp at gibi yememe rağmen kan değerlerim de hiç bir oynama yok ancak hala sivilcelerim çıkıyor ve bu durumun ne zaman sona ereceğini merak ediyorum ve yüzüme nemlendirici sürmelimiyim doktorum tavsiye etmedi son olarak siz toplam kaç mg lullandınız 9000-1200 arası değişiyor

Adsız dedi ki...

merhaba çok güzel yazmışsınız ellerinize sağlık. Sırt bölgesinede etki eder mi acaba oradaki lekelere?

Adsız dedi ki...

Bende yeni kullanmaya başladım roaccutane yi bu gün 10. gün ve yüzümde kuruma gerilme başladı bildiğim kadarıyla ilk 2 hafta aşırı derece de çıkarıp sonra tamamen yok ediyor sadece çene kısmında çıkartıyor biraz diğer kısımlar yok olmaya başladı kurtulurmuyum acaba iyice dert oldu çünkü başıma bide kusma gibi bi durum varmı

Adsız dedi ki...

merhaba, ben Tülin..
6 kutuluk antibiyotik (Azitro) ve çeşitli kremler tedavisi sonuç vermeyince doktorum bana da Roaccutane verdi 10 gün önce.. tatile çıktığım için henüz başlamadım. yan etkilerini, onları geçirmek için neler kullanmam gerektiğini doktorumda söyledi, bu blogda yardımcı oldu (emeğine sağlık) tek korkum psikolojimin nasıl etkileneceği.. yüzümde öyle aşırı sivilceler yok ama geçmek bilmiyorlar. inşallah kusma dönemi dahil ilaç bitene kadar geçireceğim süreçleri en hafifiyle atlatırım.. bol şans dileyin bana ;) sayfanızı ilaç kullanmaya başladıktan sonrada takip edeceğim..

Unknown dedi ki...

Merhaba ben sema bende 2.ayima girdim ama bende kirmizi leke çok onlar geçer mi kacinci ayda tamamen geçmeye baslar lütfen cevaplayin

Adsız dedi ki...

isimsiz
yazım umarım dikkatinizi çeker merhaba herkes gibi bu hapı kullanma düşüncesi beni çok tedirgin ediyor.
öncelikle daha yaşım küçük 16 yaşındayım ve 11 yaşımdan beri sivilcelerim var bu durumdan çok rahatsızım bu hapı doktorum son çare olarak önerdi çünkü yüzüme çok ilaç vs kullandım. kafamda çok sorum var doktora danışacağım tabii yalnız size de sormak istedim ilaç kullanım süresi sonrası cilt tekrar kalınlaşıyor mu ve yağlı mı oluyor malum kuru cilt hemen kırışır kim ister kırışık cilt, tekrar sivilce oluşumu olur mu? ciltdeki kızarıklık izlerde geçiyor mu? ve yorumlarda kısırlık yapıyormuş diye okumuştum doğruluğu var mı biliyor musunuz? Cevaplarsanız çok sevinirim..

dygt dedi ki...

Merhaba.ben yaklaşık.1 yıl once Roaccutane kullanımı bitirdim dudak kuruluğu dışında çok fazla yan etkisini yaşamadım.sivilcelerim yanak ve boyun kısmındaydı ilaç bittikten sonra geçti keşke çok önce başlasaydım bu ilaca diye düşünüyorum.fakat şu an başladığım yere geri dondum 😞 26 yaşındayım ve 6 yıldır bu sivilcelerle uğraşıyorum.doktorum ilaca başlarken en etkili tedavi olarak bu ilacı söylediği için 6 ay kullandım.ama kesin çözüm olmadı farklı tedavi öneresi olan varmı ?

Adsız dedi ki...

merhaba ben de roaccutane kullanmaya başlayacağım aynı zamanda epilepsi (sara) hastasıyım kendi ilaçlarımda var. Bünyem ve bağışıklığım kendi ilaçlarımdan dolayı biraz hassas ve bu ilacın yan etkilerinden birisi olarakta kilo kaybı olduğunu öğrendim. Bu doğru mu?

Adsız dedi ki...

Korkma gizem bende yeni baslamayı düşünüyorum sana destek olabilirim beraber atlatırız bu evreyi

Unknown dedi ki...

lia... ben yabancyim 2 ay icyorum bu ilaci persembe gun doktora gidecam kan vermya cok korkyorum kesmesın... cok dusuk doz icyorum 20 mg basladi kolesterin yukselmis 10 mg yazdi doktor ...ilac kesmek istemyorum... cok korkyorum

Adsız dedi ki...

Kız kullanmaya başlayalı 2sene olmuş canım. :)

Adsız dedi ki...

Merhaba benim 4.ayim bitmek üzere ancak benim özellikle sağ gözümde dünden itibaren sulanma ve kizariklik meydana geldi. Bildiğim kadariyla göze kan toplanmasi ya da kurumasi gibi yan etkileri var ama sulanmayi hic duymadim. Bana da arkadaşım allergan refresh verdi bunu kullanabilirsin dedi ama o göz kuruluğu icin bi ilacmis sanirim sizce bu damlayi kullanayim mi doktora mi gitmem gerekir ?

Adsız dedi ki...

roaccutane kullanirken baska hap kullaniliyor mu

Unknown dedi ki...

Men nasılsınız ben 3 ay acnegen kullandım sonra doktordan dolayı racautan geçtim toplam 5 aydır kullanıyorum ilacı 2 aydır tahlil yaptrmdm. Acaba çok mu geçiktirmişim acilllll cevap arkadaşar

Melis dedi ki...

Kaş alma ve bıyık alma nasıl oluyor yada olacak mı yoksa 6 ay oyle mi gezecegiz :( ve bacaklara kollara agda kaçıncı ayda yapılıyor? Bilgilendirirseniz çok sevinirim. Teşekkürler:(

Adsız dedi ki...

Bende bugün başlayacağım ilaca inş yazdiklarinizdan aldigim cesaret sonucunda.Umarim tedavi sonucu istediğim gibi güzel bir yüze sahip olurum :)

Unknown dedi ki...

LÜLÜ
Bebde de 2 yıldır egzama var cildim kuruyor ve çatlıyor. doktorum ilk başlarda memocen ve nemlendirici vermişti. 1 yıl snra da karışık bir krem verdi şükür şimdi geçti ama seneye kışa girerken yine çıkacak. ne yapmam gerekiyor kurtulmak istiyorum. sürekli nemlendiri kullanıyorum ama biraz yayılma oldu egzamamda.

TUĞÇE dedi ki...

4 aylık tetradox tedavisi gördüm fakat bi etki olmadığı için roaccutane geçicem fakat çam terebentini'ne alerjim var her hangi bi sıkıntı olur mu sizce?

Ecvb dedi ki...

Doktoruna sormalisin canım biz ne desek bos

ozy dedi ki...

Mrb gecmis olsun herkese... Ben iki aydir kullaniyorum zarotenin ve cok asiri yan etkilerini yasadimm denilemez fakat bugun grip oldumm ve cok korkuyorum ilac icmeye cok kotu bahar alerjimde varr ve gribi cok agir atlatirim ne yapmaliyim ilac icmemeye dikkat et diyolar. Doktora gorunmemede daha var yardimci ollursaniz sevinirim tskrlerr

Unknown dedi ki...

Aknetrent kullanıyorum acaba yüzüme maske yapsam nasıl olur

Unknown dedi ki...

İlaçı kullanalı 3 ay oldu yüzümün kuçuk bi bolumine ağda yapmiştim 3 gün olmadi acaba geçermi yoksa iz kalırmı?

Adsız dedi ki...

Arkadaşlar 3. Ayıma geçmiş bulunmaktayım. Bacağıma ağda yapsam bir sorun olur mu? Lütfen deneyenler bildirirse çok sevinirim☺

Adsız dedi ki...

İlacı kullanırken tüy sarartıcı kullanan oldu mu? Etkisi ne olur onu merak ediyorum?

Hasta dedi ki...

Merhaba roaccutane kullanıyorum cildim için bepanthol kullanmam doğru olurmu akneler benim saçımın dibinde ve ne saç dökülmesi yapıyor ne tür nemlendirici ve şampuan kullanmam gerekir yardımcı olursanız sevinirim

Unknown dedi ki...

merhabalar ben acnegen kullanıyorum bir çok eczacı ve doktor bir farkları olmadığınoı söylüyor ama yinede benim içim rahat değil sizce aynılarmı sizede eczanede türevleri tavsiye edildimi?

Adsız dedi ki...

Meraba ben 5. Aydayım roaccutane kullanıyorum yüzümde hiç sivilce yok fakat kırmızı lekeler var derin değil yüzeysel doktor roaccutane ile geçmez dedi ne yapabilirim