roaccutanekullan.blogspot.com

1 Ekim 2013 Salı

ROACCUTANE TEDAVİM BİTTİ. UZATMALARI OYNUYORUM :)

Merhabalar,
 
Bugün itibari ile hesaplanan dozuma göre
 tedavim bitmiş bulunuyor :)
 
Gerçekten inanmıyorum.
Çünkü benim tedavim bir hayli uzun sürdü.
6 ayda biter düşüncesi ile başladığım bu yolculuk
tam 8 buçuk ay sürdü.
Ve ben kutuda kalan 15 adet ilacı da içeceğim için
aslında tam 9 ay kullanmış olacağım.
 
Doktor şimdi dozu tamamladın,
ister bırak istersen kutuyu bitir dedi.
Ben de elime bu fırsat bir daha geçmez,
on beş gün fazla kullansam belki daha iyi olur diye düşündüm.
Ve devam ediyorum.
 
Aslında son 3-4 gündür gözlerim fena durumdaydı.
Vampir gibi kıpkırmızıydı.
Kan oturmuştu gözlerime ve ben ilacı bırakmayı düşündüm.
 
Bugün göz doktoruna gidip muayene oldun,
gözüm de biraz düzelmişti.
Bana yeni gözyaşı damlası ve başka bir damla daha verdi.
 Şimdi durumum daha iyi.
Ona da danıştım, gözümde kalıcı bir hasar olur mu diye, hayır dedi.
15 gün daha idare edersin dedi.
İşte böyle... İlacın son 15 günü uzatmaları...
 
Nasıl geçti tedavim... Hem hızlı, hem de ağır çekimde.
Türlü türlü şeyler yaşadım..
Göz bulanıklığının dibine vurdum.
Bel, bacak ağrısı, eklem ağrısı...
Yüzümün dökülmesi...
Burnumun kuruması kanaması..
Dudaklarımın çatlaması, kuruması...
Ellerimin egzema gibi olması...
Saçlarımın önce dökülmesi, sonra güzelleşmesi...
Neler neler...
Sonuç çok güzel ama...!!!
 
SİYAH NOKTA YOK, SİVİLCE YOK...
BEBEK GİBİ PÜRÜZSÜZ BİR CİLT...
YAĞLANMAYAN SAÇLAR....
Sabreden derviş muradına ermiş :)))
 
İnşallah şu anda bu yazıyı okuyan
tüm sivilceden dertli arkadaşlar da iyileşir
ve bana da dua eder :)
 
Sizlere tavsiyem,
 
BOL SU İÇİN!!!
 
GÜNEŞE ÇIKMAYIN!!!
 
YAZ-KIŞ, SABAH AKŞAM, EVDE VEYA DIŞARIDA
HER ZAMAN GÜNEŞ KREMİ KULLANIN!!!!
 
İLAÇLARI ZAMANINDA TOK KARNA İÇİN!!!
 
AŞIRI YAĞLI YİYECEKLERDEN,
ŞEKERLİ ASİTLİ GIDALARDAN,
KIZARTMALARDAN UZAK DURUN!!!
 
HER AY KAN TAHLİLİ YAPTIRIN,
ÖZELLİKLE KARACİĞERLE İLGİLİ BİR SORUN OLMAMASI İÇİN
DOKTORA HER AY GİDİN!!!
 
AYNALARLA İLK AYLAR İLGİLENMEYİN!!
 
DUDAKLARINIZA BLİSTEX SÜRÜN, KAN REVAN İÇİNDE GEZMEYİN!!!
 
HAVUZA, HAMAMA, AĞDAYA, MASAJA, LAZERE, CİLT BAKIMINA VS. GİTMEYİN!!!
 
YÜZÜNÜZE KİMYASAL CİLT BAKIM ÜRÜNÜ KULLANMAYIN!!!
 
HAMİLE KALMAYIN!!!
 
İYİ ARKADAŞLARLA TAKILIN!
 
MORALİNİZİ YÜKSEK TUTUN!!!
 
HER HAFTA FOTOĞRAFINIZI ÇEKİN VE İLERLEMELERİ KAYDEDİN!!!
 
UMUDUNUZU KAYBETMEYİN!!!
 
VEEEE SABREDİN, AZMEDİN, DUA EDİN!!!
 
 
Allah yardımcınız olsun...
 
Hoşça kalın!
 
 
 
 
 
 
 

44 yorum:

Adsız dedi ki...

Bende kullaniyorum ve 3. Ayım ama hicbir degisim yok kuruluktan ve gözümden baska :) ilaca baslamadan yüzün nasildi acaba ?

Adsız dedi ki...

Şeyma
Yaz kış evde dışarda güneş kremi kullanın demişsiniz ya. Ben güneş kremini sadece güneşli günlerde dışarı çıkarken kullanıyordum. Kullandığım krem de ne kadar iyi bi krem emin olmadığım için ne kadar az kullansam o kadar iyi gibi geliyodu. Yves Rocher nin 50+ güneş kremini kullanıyorum. Daha iyi bi krem alıp dediğiniz gibi yaz kış her durumda kullanmalı mıyım?

Adsız dedi ki...

bu ilaca kaç tl ödüyodunuz acaba. rapor çıkartılıyormu bilginiz var mı

emka dedi ki...

Merhaba. Ben de sizinle ayni anda baslamisdim tedaviye ve bende de yeni bitti. yazilarinizi surekli takip ediyodum. benim saclarim artik yavasdan yaglanmaya basladi malesef :( tabii buna hazirisydim. saclara raziyim ama teki yuzum yaglanmasin tekrar. cunki cokk guzel 7 ay gecirdim. cildim cok guzel oldu. Insalla bi daha sivilce falan cikmaz. Yeni baslayanlara korkmamalarini, ilaci kullanmalarini soyleye bilirim.

Adsız dedi ki...

Merhaba ben 7. Ayıma girdim 53 kiloyum 20 30 40 40 50 50 50 dedik hatta borçluyum dedim 20 lik fazlam var bu ay 70 alıyorum şu kusma bitmedi gitti. Her belirtiyi dibine kadar yaşıyorum. Yüzümde en az 3 aydır Bi tane bile çıkmadı siyah noktalarım bile boşaldı ama sırtımda hala kocaman aktif sivilceler var. Karaciğer sağlam çıktı Allahtan. Bu aşamada bu normal mi kafayı yememe ramak kaldı da. Sırt çok mühim değil demeyin çünkü ergenlikten sonra bende sırtta başladı ve yüzüme sıçradı. Yağ sıfır ama kuru deride aktif yanar dağ gibi akneler hala çıkmaya devam ediyor ağrılılar da. Çok korkuyorum sonuç alamamaktan :(( doktorum bile sırttakiler taş gibi duruyor dedi. Yardımcı bir ürün kullanmalı mıyım. Bu ay nadixa diye Bi merhem verdi 2 gündür kullanıyorum uç verir gibi oldular. Ne olur Bi moral verin yahu. Bugün yöneticim tarafından "RUH" lakabına maruz kaldım durum o kadar vahim yani :'(

isimsizasistan dedi ki...

Merhaba, sizin durumunuz özel. doktora gitmissiniz zaten, o en iyisini bilir. ben nasil günde 70mg içtiğinizi merak ettim. çok fazla kilonuza göre. ters etki yapmasın. moralinizi bozmayın. bu ilaçtan sonra sicilcesi kalan görmedim duymadım. düzeleceksiniz Insallah...geçmiş olsun.

Adsız dedi ki...

Merhaba bende bu ilaca başlamayı düşünüyorum ama ailem iatemiyor.Sonuç itibariyle bu ilacı kullanmak zorundayım çinkü cildim çok kötü sivilce ve lekeler var.Size sormak istediğim bu ilacı alırken ek besinler aldınız mı mesela ben zayıf bir insanım 46 kiloyum ve yemekle aram çok iyi değil bu yüzden sebze ağırlıklı yemekler mi yemeliyim bir de karaciğer için ballı süt içen var buna ne diyosunuz?

Adsız dedi ki...

Ben doktoruma başvurup ilacı kullanıcam ama tek düşündüğüm kaş ve bıyık aldırırken ip kullansak nası bir durumla karşılaşırım

isimsizasistan dedi ki...

epilasyon önerilmiyor. çok fazla cilt inceldiği için tahriş oluyor. derin kalkıyor. yara oluyor. hafif tırnak darbesi bile kanamasına neden olabiliyor. o yüzden iple de alsan tahriş olur.

Adsız dedi ki...

merhaba.Ben 1 ay kullandım hapı sonra bıraktım,akrabalar kullananlar olmuş vs kimse önermeyince korktum.aslında baslarda kullanmayı cok istiyordum.psikolojik olarak 1 ayda acayip etkilendim.ve dudaklarım da çok kötü çatladı.kalp ağrısı da yapınca korktum,bıraktım.çbir şey yoktu.acaba boşa mı kullanıyorum diye düşündüm.eczacı da niye kullanıyorsun ki dedi.vücudun dışında görünürde böyle etkiliyse karaciğerime nasıl etki ediyordur diye korktum.bırakınca sivilceler daha da çoğaldı.ve yanağımda sanki matkapla delmiş gibi sivilceler cıkıyor ve izleri kalıyor.baska bi doktora daha gittim,o da bunu söyledi.ilaca baslamıssan devam etmeliyiz dedi.keske basladıgımı söylemeseydim diye pişman oldum.neyse..ailem de ilk bırakmamı istemişti.simdi doktorun yine bu ilacı yazdıgını söylemedim,yarın baska bi dotkora daha gidicem.gercekten kullanmak istemiyorum,korkuyorum hem de ağda vs yaptıramıyorsun.sen böyle yazınca da kullansam mı yaz gelmeden diye düşündüm tekrar...

alyna dedi ki...

Ya lutfen biri yardim etsin yalvaririm.benim yanaklarimdafalan sivilce cikmiyo.alnimda ve cenemde falan kucuk kucuk bir ton sivilce cikiyo.ve alnimda iz.kaldi
surekli.sivilce cikmasindan ciddi anlamda biktim, doktpra gittom o.ilav agir gerek.yok dediler ama alicam artik yalvaricam gerekirse.fiyati.ne.kadar?.bi de alnimdaki izlerjn gitmesi icin istiyorum sorf yarari olurmj

Unknown dedi ki...

merhaba,
bende bugünden itibaren ilacı kullanmaya başlayacağım dün akşamdan itibaren inanılmaz endişelerim vardı taki sizin yazılarınızı okuyana dek. çok güzel şeyler paylaşmışsınız.dokturum bana sadece haftasonu 2 gün kullanacağımı söyledi. 20mg'la başlıyorum. fakat kan tahlili istemedi yan etkileri hakkında uyarmadı tek endişem bu yüzden. paylaşımlarınız için teşekkürler.

Adsız dedi ki...

4 ay kullandım sivilceler yeniden çıkar mı acaba

buket dedi ki...

merhaba, yazılarınızı okudum cok guzel anlatmıssınız her seyi fakat benim merak ettigim iki sey var. birincisi uyguladıgınız diyet ne cesit bir diye cünkü kolestrolumun yuksek cıkmasından korkuyorum ve tedavi esnasında makyaj yaptınız mı? organik pudra ve fondöten onerir misiniz?

Adsız dedi ki...

merhaba ben 3. ayımdayım fakat yüzümde kızarılıklar çok fazla. yıkayınca yüzümü acayip bir şekilde kızarıyor. sizinde öyle oluyomu? birde tedavi bitince kızarıklıklar geçiyomu ?

Adsız dedi ki...

bende 7. ayıma başladım dün fena bel,bacak ağrısı var ilaçtan dolayı mıdır ?? inşallah ilaç bitiminde de devam etmez yaş 19 ağrılardan kendimi 50 gibi hissediyorum :(

bihter dedi ki...


ilacın 2. ayını bitiriyorum ve bu süre zarfında yazılarınızdan destek aldım. Acabalarıma yanıt oldunuz teşekkürler. 55 kiloyum 30 mg ile başladım ama suan 40 mg içiyorum insallah bi sorun çıkmaz. tekrar tesekkürler sağlıcakla kalın...

Merve dedi ki...

Merhaba
Aralık ayında 20mg ile zoretanin e başladım başladığımda 51 kıloydum 2.ayda 40 mg a cıkartıldı dozum ve şuan 48 kıloya düştüm doktorun kılo basına düşen dozla toplam 10 kutu kullanıcağımı söyledi mayıs ın 9 unda 9 kutu kullanmı olacağım geriye 1 kutu 20 mg kalıcak ve sivilcelerim ilaç kullanmaya başladığımda birden kusmadı ara ara cıktı ve halada cıkıyor acıkcası endişeliyim ilaçlarla beraber bioderma nın akne tedavisi görenler için hazırladığı yüz kremi ve dudak balm dan kullanıyorm ce ekstradan 30 faktör güneş koruyucu kullanıyorum.acıkcası tedavinin bitmesine rağmen sivilcelerimin geçmemesinden korkuyrm cünkü gözeneklerm belli bölgelerde belirgin ve küçük küçük sivilcelerim var arada da büyük ve kırmızı cıkıyor.sizin kaçıncı ayınızda tamamen bitmişti?

Unknown dedi ki...

bende kullanıyorum 3.ayım dudaklarım burnum cok kuruyo ama azmedip başarcam 16 kutu bitirmem lazmmış günde 1 tane alıyorum acelemiz yok dedi dr hala sivilcelerim var cıkan merakla sonucu bekliyorum :)

Adsız dedi ki...

merhaba bende roaccutane kullanıyorum 3. ayım bitmek üzere benim omzumda ve kasıklarımda sivilcelerim var ve 3 ay dolmasına rağmen hala çıkıyor :(

Unknown dedi ki...

ben daha önce kullanıp yarıda bırakmıştım tekrar başladım yüzümde çukurluklar var onlar geçer mi? yoksa kalıcımı

Unknown dedi ki...

merhabalar, acaba ilaç kullanımı bittikten sonra yeniden oluşmalar gözlemledinizmi?

Adsız dedi ki...

canım selam.ROAC BASLAYACAGIM 18 OLUYORUM BU YIL BEN SIVILCELERIM AKTIF OLARAK 5 6 TANE VAR BEN LEKELER İCİN İSTİORUM DAHA COK BU ILAC SENIN LEKELERİ GOTURDU MU ?

Adsız dedi ki...

Merhaba yazınızı başta sona okudum gerçekten bilgilendirmeniz için cok tesekkurler. Uzun bir süredir ilacı kullanmayi düşünüyorum 16 yaşındayım 45 kiloyum akne tarzinda intihapli bir sivilcem yok daha cok siyah nokta ve dıştan belli olmasada icten siskin sivilcelerim var ben oynadikca ertesi gun intihapli hale geliyor. Yazinizi okudum kadariyla 1-2 ay sivilceler artis gosteriyo acaba ilaci kullanip sivilceler artip sonra etki etmeme gibi durum olur mu yani eger daha ilk aylar cok artar ve sonradan duzelmezse diye cok endiseliyim -aslı-

Unknown dedi ki...

Merhaba, 24 yaşındayım biri 5 biri 3 sene önce olmak üzere iki kez roaccutane ve türevlerini kullandım sivilcem yok ama kıl kökü iltihabı adı altında bol irinli büyük akne benzeri şeyler çıkıyor ve doktorum yine çarenin roaccutane olduğunu söylüyor.Bloğunuzu baştan sona okudum sizinle aynı geçirmişiz süreci nerdeyse.Bende çok dikkatli ve düzenli kullandım bu ilacı.Korkum dudağımın patlaması çatlaması ya da gözümün kuruması falan değil.Çünkü onlarla iki kez başettim şimdide edebilirim.Korkum kalıcı hasarlar bırakması bende.Bu konuda düşüncenizi merak ediyorum,şimdiden teşekkürler

Unknown dedi ki...

merhabalar ben bu ilacı biri 5 diğeri 2-3 sene önce olmak üzere iki gez kullandım.Sivilcem yok fakat kıl kökü iltihabi denilen bol irinli sivilce benzeri şeyler çıkıyor.Doktorum çözümün yine roaccutane olduğunu söylüyor.Bloğunuzu dikkatle okudum,süreci neredeyse aynı geçirmişiz.Sizin gibi dikkatli ve düzenli kullandım bu ilacı.Korkum dudağımın çatlaması patlaması ya da gözümün kuruması değil,onlarla gayet iyi baş ettim iki kez;yine ederim.Korkum kalıcı hasarlar bırakması.Bu konuda ne düşünüyor sunuz?şimdiden teşekkürler

Adsız dedi ki...

meliss
Çok güzel yazmışsınız ellerinize sağlık çok güzel de olmuş benim sorum 14-15 yaşındaki gencin kullanımı sizce sakıncalı mıdır? yorumları umarım cevaplarsınız.
İyi Günler Diliyorum.

Unknown dedi ki...

İyi günler ben ilacı 3 aydır kullanıyorum sivilcelerim çıkması azaldı ama yuzumde her yerde kirmizi noktalar var bunlar gecicimi ve yuzum için kükürtlü sabun kullanıyorum bunun yazarı olurmu simdi teşekkürler .

Unknown dedi ki...
Bu yorum yazar tarafından silindi.
Adsız dedi ki...

Abla yüzünün düzeldiğine çok sevindim. benimde ilacı kullanmaya başlayalı 2 hafta oldu. Bundan öncee çok şey yaptım yüzüme ama yine de sivilce izlerim geçmedi. doktora gittm bu ilacı istedim oda verdi. Bazı kullanıcılar sivilce izlerinin geçmediğini sylemiş. Önceden olan sivilce izlerim geçer mi? aynı zamanda siyah nokta ve yağ bezeleride var yüzümde. onlarda geçer mi lütfen bloğu hala kullanıyorsanız cevap verir misin :(

Ecem dedi ki...

Meraba bende bu yaz tedaviye başlamayı düşünüyorum ama havuza gidiyorum spor olarak havuza girmeyin demissiniz havuza gitmem tedavimi nasıl etkiler büyük bi etkisi var mı?

Ecem dedi ki...

Havuza girmemizin ne gibi bi sakıncası var?

Adsız dedi ki...

bu ilacı kullanalı ortalama 5 ay oldu 6. aya daha girmedim yaklaşık 2 aydır pullanma ve soyulma yok neden böyle oluyo yardımcı olabilir misiniz. İlk aylarda pullanma oluyo cildim yenileniyo diye seviniyodum şimdi hiç kuruma yok cildimdee

Unknown dedi ki...

Merhaba
Bu ilacı ben kullanmadım ama ablam 1haftaya yakındır kullanıyor ve az önce kalbinin çok kötü sıkıstıqını söyleyip ağladı annemler hastaneye gittiler ablamın kullandığı başka ilaç yok bende şüphelendim acaba roaccutane mi yaptı diye kullanan arkadaşlar sizde böyle bir sorun oldumu?

Adsız dedi ki...

Kalp sıkısmaso gibi bir yan etki varmı

Serdar Cihat dedi ki...

mrb, 55-60 kilo birisinin kaç mg kullanması gerekiyor ilacı? kullanılması gereken bir doz var mı?

Adsız dedi ki...

Sivilcenin üzerine bebantone sürsek birsey olurmu

H. Bilgi dedi ki...

Arkadaslar geçmişte ilacı kulanıp şimdi ayak kas ve ağrıları olan var mı ayaklarmin ağrısından kurtulamıyorum ve sebebi yok geçmişte bu ilaçla ilgili olabilir diyorlar

Adsız dedi ki...

iyi günler lütfen cevap verin.benim çok sivicem ve lekem var roactone tedavisi vericek doktorum.Ama yaz ayında sıkıntı olur mu bana cilde kuruluk vs.çok yapıyor mu cevabınızı bekliyorum :)

Unknown dedi ki...

Bende kullanıyorum ve yaz boyu devam edeceğim. Yazın gerçekten kışa göre çok zor. Çok iyi bi güneş kremi ( benimki babé yağsız olan) ve sürekli göz damlası kullanıp güneşte kalmadığınız gözlükte ihmal etmezseniz büyük faydası olur. En önemlisi göz bence ki güneş gözleri aşırı kurutuyor

Beyzas dedi ki...

Merhaba benim de bugun ilk gunum sizin her yazdiginizi okudum cok faydali oldu cok tesekkur ederim insallah benim kusma donemimde agir gecmez :/

Adsız dedi ki...

Benimde ilaca başlayalı 1 hafta oldu, burnumun kenarları feci şekilde aciyo ve kurudu bacaklarım çok kötü agriyor ilaç tedavisi bitince bu agrilarim devam edermi? Günlük dozum 20 mg




Unknown dedi ki...

İlaca başlayalı 1 ay oldu ama ben bu ilacı 4 sene önce kullanmıştım burun kanaması yüzümden bırakmak zorunda kaldım yüzümde zamanla sivilce artışı oldu ve hep sıktığım için iz kaldı şimdi tekrar başladım acaba yüzümdeki izler zamanla geçermi ama sivilce değil izlerin geçmesi daha önemli bu kojuda bilgisi olan yazabilirmi t. Ederim

Muhammet dedi ki...

Açıkcası bu göz boxukluğu, kas ağrısı, kasılmalar sadece bende var sanıyordum biri daha varmış demek. Ben ilk 12.sınıfta kullanmıştım karaciğer testleri yüksek geldiği için bırakmak zorunda kaldım hiçbir yan etki yoktu sadece kuruluk ki bu herkeste oluyor. Yüzde 80 civarında geçmişti ama tedavi tamamlanmadıgı için tekrar geldi zamanla ve 2016 aralık gibi başladım ilk 4 ay 60 miligram kullandım sonra gözler baya bozuldu göz doktoruna gittim 1 ay ara ver bakalım ne olacak dedi verdik systane, lipotears ve lotemax kullandım şükür sonradan toparladı dodktor tekrardan kullanabilirsin dedi ama 60 dan 40 a düşürdük 20 gün bunu kullandıktan sonra ast ve alt skorları ilk başta çıkan skorların 3 katına çıkmış sınırları geçmişti 20 gün ara verdim bugün tekrar yaptırdım birisi 24 diğeri 46 çıktı ve tekrardan 30 mg olmak üzere başladım sivilce şuan kalmadı zaten son 1,5 aydır 2 tane sivilcem çıkmıştı ama izler azalsada hala göze batıyordu bunun içinde krem istedim nadixa verdi onada bugün başladım ve acnelyse in çok işe yaradıgını duydugum iç,n onuda kullanıp kullanamayacağımı sordum cilt çok kuruyana kadar kullanabilirsin dedi 2 ayım kaldı sonuçta ve umarım bubsefer bitirebilirim ve kurtulabilirim şu illetten ama şuan cildin pürüzsüzlüğünü hissedince değdiğini anlıyorsunuz Allah herkese sabır versin bu süreçte