roaccutanekullan.blogspot.com

15 Temmuz 2013 Pazartesi

ROACCUTANE 6. AY BİTTİ :))

Merhabalar,
Hayırlı Ramazanlar....
 
Çok şükür Rabbime, 6. ayın da sonuna gelmiş bulunuyorum :)
Yehuuuu :) yupppiiiii :)) Yayyyyy :)) Yaşasıııınnn :)))
 
Sevinç gösterilerim bu kadar :P
 
Bugün doktora gittim, daha önce de yaptığı gibi hesap yaptı.
Ve daha 2 ayın var dedi, ben de boynumu büktüm peki dedim :)
Tahlil yaptırdım, sonuçları yarın alıcam.
İnşallah bir şey çıkmaz.
 
Son bir aydır gözümle ilgili sıkıntılar yaşıyorum.
Geçen ay ağrılı sancılı bir arpacıkla mücadele ettim.
O geçti, şimdi de aynı gözüm sulanıyor, kaşınıyor, akıyor..
Bulanık görüyorum bazen..
Ve yine doktora gittim...
Göz doktorum şıp diye anladı, sen ne ilacı kullanıyorsun dedi.
Ben de Roaccutane deyince, hımm işte o yüzden böyle oluyor gözün dedi.
Özellikle yazın gözler kuruyor zaten, bir de üstüne bu ilaç iyice kurutmuş ve
benim gözümü bu hale getirmiş.
Bir damla verdi, bir de suni gözyaşı kullanacaksın dedi.
Ben zaten kullanıyordum ama son bir aydır kullanmıyordum göz yaşını.
Kendim ettim kendim buldum.
Neyse bakalım düzenli kullanıcam artık.
Doktor ilaç bitene kadar gözün böyle olabilir tırsma dedi :))
 
Başka bir sorun....
Kollarım çok kaşınıyor, bazen kaşımaktan yara yapıyorum.
 
Bir de 6 ayda ilk kez ilacımı unuttum.
Ramazan dolayısıyla oruç tuttuğum için iftarda ve sahurda içiyorum ilacımı.
İftar sevinci ile ilacı içmeyi unutmuşum :)
Sahurda aklıma geldi ama iş işten geçmişti...
Bir şey olmaz inşallah...
 
Oruçluyken cildim dudaklarım daha çok kuruyor..
Çok su içmek lazım.
Mümkünse iftarla sahur arası su şişesi ile dolaşmak lazım :)
 
Bu arada yorum yapan arkadaşlara çok çok teşekkür ediyorum...
Bir işe yarıyorsam ne mutlu bana :)
Hepinize sağlıklı günler diliyorum..
Yorumlarınızı bekliyorum :) :)

111 yorum:

Adsız dedi ki...

YENİ KULLANMAYA BASLAYACAĞIM OLACAKLARI SABIRSIZLIKLA BEKLİYORUM.
anlatım gayet şahane çok sağolun.

isimsizasistan dedi ki...

Teşekkür ederim...
ilk günlerimi de okudunuz mu?
Geçmiş olsun, sabırlar dilerim :)

Adsız dedi ki...

merhaba blogunuzu çok beğendim bende günlere göre okuyorum 10. günümdeyim yaz aylarında başladım bu konuda tereddütlüyüm ama doktorum bir şey söylemedi 50 faktör güneş kremi önerdi birde ilacı yazmadan önce kan değerlerime bakmadı 1. ay dolunca bakıcaz dedi bende bir şey söylemedim hiç bi gelişme yok yüzümde azıcık kurudu sadece ama çok ağrım oluyor sırtımda ve bacaklarımda normal midir sizce?

isimsizasistan dedi ki...

Gecmis olsun. daha yeni baslamissiniz yakında etkilerini görürsunuz. günde kaç mg kullaniyorsunuz. kaç kg sunuz. güneş kremini aksatmayin. ağrılara zamanla alisirsiniz. olmazsa fastjel gibi kas gevşetici sürün.

Adsız dedi ki...

65 kiloyum günde 20 mg kullanıyorum başta psikolojik olarak ağrıycak diye düşündüğüm için ağrıyodur diye düşündüm ama baya baya ağırdı yani psikolojik bişey değil :)) bir de günde yarım saat 3 km falan hızlı tempoda yürüyüş yapıyordum tempoyu düşürdüm sadece ağrılarım var diye 2-3 günde bir yapıyorum artık. bu ağrılar tedavi süresince sürekli olucak mı?

isimsizasistan dedi ki...

Kilonuza göre düşük mg. büyük ihtimal 2. ay 30 a cikaracaktir dr. sporu biraz daha azaltın deneyin. bir de adet dönemi yaklaştiginda çok fazla ağrım oluyordu benim. bünyeye göre değişiyor. agriniz cik olursa dr dan bir ilaç isteyin.

Adsız dedi ki...

çok teşekkürler ilgilendiğiniz için yorumlarınız iyi oldu :)

isimsizasistan dedi ki...

Ben teşekkür ederim... geçmis olsun...

Kaan Murzoğlu dedi ki...

Böyle bi blog bulmak süpper bişey teşekkürler . Size bir sorum olacak bu ilaç sürekli kullanılması gereken bi ilaç mı yani diyelim uzun süre kullandık ve sivilceler geçti sonra kullanmayı bıraktık tekrar çıkma ihtimali var mı ? Yoksa kökten bir çözüm mü yaratıyor acaba ?

isimsizasistan dedi ki...

Kaan Bey ilginiz için ben teşekkür ederim. Bu ilaç çok düzenli kullanılması gereken bir ilaçtır. bir gün bile atlamadan, gerekli tahliller yapılarak doktor tarafından verilen mg. a uyulması gerekir. aksi takdirde hiç bir işe yaramaz. Oldukça ağır bir ilaçtır. Gerektiği gibi kullanılmazsa karaciğere büyük zarar verir. Ve bilindiği gibi karaciğerdeki hasarın geri dönüşü yoktur Allah korusun. Doktorunuz sizin kilonuza ve tahlil sonuçlarınıza göre hesap yapacak ve diyecek ki şu kadar ay şu kadar mg. kullanacaksın. ne fazla ne de eksik. Bu şekilde ilaç bittikten sonra binde bir ihtimal sivilceler dönebilir diyorlar. Ama çevremde bir çok kişi bu ilacı seneler önce kullandı ve hiç birinin ki de geri dönmedi. Arada tek tük farklı sebeplerle çıkabilir tabi sivilce. Onları da kale almamak lazım. Kısaca ihtimalleri de göz önünde bulundurarak kökten çözüm diyebiliriz. Geçmiş olsun...

Adsız dedi ki...

1 yil killandim ben olsam kullanmam yuzumde iz var sakaklarda kuzenim kullandi onun yzuu super oldu

isimsizasistan dedi ki...

Nasil bir iz kaldı. çukur gibi mi yoksa kırmızılık gibi mi? herkeste aynı olmuyor demekki, kuzeniniz memnun. Ben de eski halime göre çok memnunum. Siz eski halinize göre daha iyi durumda değil misiniz? Acaba sigara içiyor musunuz?

Adsız dedi ki...

Öncelikle hayırlı Ramazanlar. Blogunuzu takip ediyorum. Olacakları gerçekten bende en az sizin kadar merak ediyorum. Sırtımda ve yüzümde sürekli sivilce çıkıyor. Tedaviye bende başlayacağım. Bu yüzden size bir kaç soru sormak istiyorum. Malum dediğiniz gibi doktorlara fazla soramıyoruz. Tedavi tam olarak ne kadara mâl oluyor? Kusma dönemi herkeste aynı aylarda mı oluyor? Ve son olarak tedaviye hangi ayda başlamamı önerirsiniz :))

isimsizasistan dedi ki...

Teşekkür ederim size de hayırlı Ramazanlar. Tedaviye yaz sonunda baslamanizi tavsiye ederim. Eylul ekim gibi. Böylece güneşten etkilenmezsiniz. Hem de öbür yaza harika bir yüzle başlarsınız :) Roaccutane la eşdeğer bir kaç ilaç daha var. Zoratenin, aknegen, aknetrent gibi. Onları devlet karşılıyor. Roaccutane i ise malesef parayla alıyorsunuz. Dr bana istersen yazayım öbürlerinden dedi ama ben guvenemedim. Hep roaccutane i duymustum onu istedim. o da ayda 30. mg 60-70 TL yi buluyor. Ama arkadaşlarimdan bir tanesi aknegen kullanmış, yüzü harika. Yani içerik aynı herhalde. Ama bazıları bir ay bundan bir ay öbüründen kullan nolcak derse yapma öyle birşey. Neyle başladıysan öyle devam et. Bazen eczacı o yok bunu verelim aynısı diyor ben de hemen başka eczaneye gidiyorum. Güneş kremi avenue kullanıyorum o da 60-70 lira, 2 ay yeter. Bepanthol büyük boy 23 Lira, 3 ay yeter. Blistex mavi kavanoz 9 lira. bir ay anca gidiyor. Goz yaşı kullan mutlaka ucuzu refresh 10 lira, artelec 35 lira. 30 tane var içinde 1 ay gidiyor. Başka masraf yok gibi. Arada dr elin için falan merhem yazar belki onlar da ucuz. Kusma dönemi herkesin farklı. Bazısinda olmuyormus bile. Bende de çok aşırı olmadı ama oldu. onu kafana takma 1 ayda geçiyor en kötü zamanlar... Geçmiş olsun. Yine beklerim. Tedavi sürecini. Hoşça kal. :)

Unknown dedi ki...

Merhabalar Ben 16 Yaşındayım 55 kiloyum 1.75 boyundayım Yaklaşık 3 senedir sivilce - akne - siyah nokta - sivilce lekeleri - çukur çukur izler- Yani anlıyacağanız yüzümde yanaklarımın ortası hariç alnım çenem burnumun yanı saçlarımın içi dahil hereyerr berbat durumda ve beni çok rahatsız ediyor bu ilaç hakkında çok araştırma yaptım sizin blogunuzda çok hoşuma gitti çok spor yaptım futbol - basketbol - yüzme gibi - Vücudum hiç yağlı değil ve fit şuanda vücut geliştirmeye gidiyorum 15 gündür Ben bu ilaca Başlayabilirmiyim Boy uzamasını Büyüme yi Kemiklerin Sertleşmesini Etkiler mi ?
Ve benim bir akrababm benim yaşlarımda kullanmış 3-4 aay boyunca kullanmış sadece ve şuan sivilceden eser yok tüm yazılarınızı okudum biraz bilgi verebilirmisiniz ? ? ?

isimsizasistan dedi ki...

Merhaba İbrahim Hacılar,
Yaşınız 16 olduğu için doktorla konuşsanız daha iyi olur. Çünkü ergenlik sivilcesi ise bu ilacı vermiyorlarmış. Yada verseler de sivilceler geçtikten sonra tekrar çıkabiliyormuş. O yüzden en garantisi bir cildiyeciyle görüşmeniz. Ayrıca bu tedavi en az 6 ay sürüyor. Kafaya göre kullanılmıyor. Mg ayarını dr yapıyor... Aksi halde geri dönüşü olmayan riskler içeriyor... Geçmiş olsun, hoşçakalın...

Adsız dedi ki...

ben 17 yaşındayım ve sivilcelerim bazen sert bazen ucu olan tipte ama hep var kullanmadığım krem kalmadı acnelyse ve nadixa kullanıyorum şuan ama sivilcelerim devam ediyor ve benim sivilce durumum çok erken başladı 13-14 yaşından beri bu konuda sıkıntı çekiyorum ve sizde lekeleride geçirdi mi bu ilaç ?

isimsizasistan dedi ki...

Doktorunuza danışmanız gerek. O ilaçları size verdiğine göre büyük ihtimal yaşınız 18 in altında olduğu içindir. Roaccutane genelde 18 yaş üstüne verilir. Yine de doktorunuza bu ilaçlar bana fayda etmiyor deyip Roaccutane kullanabilir miyim diye sorabilirsiniz. Lekeler azalıyor. Çukur kalmışsa onu tabiki geçirmez. Ama koyu renkler açılıyor. Zaten yüzünüz o kadar çok soyuluyor ki ten renginiz açılıyor bir kaç ton :) geçmiş olsun...

Unknown dedi ki...

17 yasndaym imex falan kullandım ama devam ediyor ergenlikten dolayı 2 yanagımda var sivilce kullansam mı acaba

Unknown dedi ki...

merhaba
24 nisanda başladım ilaca 3 aydır düzenli kullanıyorum ve kalan sürem 3 ay... dudak çatlaması en fazla hissettiğm yan etkiydi. fakat hala yanaklarımda belirli zamanlarda sivilceler artıyor ki buda beni ümütsizliğe düşürüyor... ayrıca çok fazla uykum geliyor nerdeyse hep yorgunum ve gözlerimi açamıyorum bu normal mi??? işatahım azaldı sinirlerim bazen zirve yapıyor ve hiç bişi yapasım gelmiyor yani tamamen asosyal olma endişesi yaşıyorum... tahlillerimi yaptırıyorum hiç bir problem yok ve bu arada 20 mg lık günde 2 tablet kullanıyorum... ömrümden ömür gidiyor gibi geliyor bazen lütfen biri bana herşey geçicek ve çok güzel olacak desin :(

isimsizasistan dedi ki...

Rabia hanım relax :) bu durumları ben de yaşadım. her şey geçecek tabiiki. bebek gibi olacak cildiniz. bazı dönemler regl gibi artabilir sivilce. aldırmayın.. biraz sosyalllesin.. eve kapanmayin. daha iyi hissedeceksiniz.

Adsız dedi ki...

6 aylık roaccutane tedavimin 3 ayı 24 tem itibariyle bitmiştir... sivilceler azaldı fakat ara ara hala yanak bölgemde yoğunlaşıyorlar ve etraftan bilenlerin ilacı bıraktın mı demeleri canımı sıkıyor... ne zaman tam olarak geçecekler??? dudak kuruluğu nemlendirici kardeşle yaşamama rağmen devam ediyor... güneş koruyucu ile yaşıyorum... en önemlisi sürekli uyku halinde olmam ve gözlerimi açamamam ve iyi bir asosyal olmam ki bazen kendimden bile kaçmam, dışarı çıkmak istemem sürekli yanlız olmak istemem ve sinir kübü gibi dolaşmam, son olarakta bazen gerçekten eskilerin değimiyle içim çekiliyor gibi hissetmem normalmi??? ve beni daha neler bekliyor??? lütfen biri bana bunlar çok yakında geçecek ve herşey güzel olacak desin :(
(tahlillerim düzenli ve hiç bir sorun yok)

isimsizasistan dedi ki...

Rabia hanım iki kez yazmışsınız herhalde... Ben yukarıda cevap vermiştim :)) Sakin olun. Bu ilacın doğası böyle.. hepimiz öyle günler atlattık. siz de azcık daha dişinizi sıkın. yarısı bitmiş ne güzel... bebek gibi olmak öyle kolay değil ya ;)) o yüzden sabredin... düzenli kullanmaya devam edin. dudak kuruluğu daha da artacak, kollarınız bile kuruyacak... ona alışın dert etmeyin.. normal bu.. elaleme de aldırmayın. sonuçta 3 ay sonra size aaa fondöten mi sürdün diyecekler ;))) Bunları düşünüp mutlu olun :) geçmiş olsun...

Unknown dedi ki...

teşekkürler... hayatım boyunca sosyal hatta aşırı sosyalken böyle olmak çok yadırgadığım bi durum olduğu için ne yapmam gerektiğini bilemiyorum. ve gececek olduğunu bilmeme rağmen sabrımı kontrol edemiyorum sanırım... tekrar teşekkürler...

Adsız dedi ki...

Merhaba
Bende Rouctanne ilacina bugün başladım bacaklarim ağrıyor normal mi bunun olmasi ?

isimsizasistan dedi ki...

Merhaba daha ilk günden ağrıması tesadüf olabilir.. :) merak etmeyin alışırsınız :)

Adsız dedi ki...

Çok güzel bir blog , ben de yeni başlayacağım. Arkadaşım kullanıyor dudakları sürekli çatlıyor ve sürekli hastaneye tahlil yaptırmaya gidiyor. Diğer bloglarda da gördüm yüzüme sadece su yetiyor hiçbir şey kullanmıyorum çok inceldi diyorlar fakat güneş kremini kullandığını da ekliyorlar yüze. Yüze tahriş etmiyor mu? Bu arada ilaca başlamadan önce cildin kokuyor muydu? Benim kaşınıyor, yıkayınca kızarıyor, gözeneklerim açılıyor ve sivilceler çıkmaya başlıyor... :'(

isimsizasistan dedi ki...

teşekkür ederim. gecmis olsun. evet cok inceliyor cilt ve kuruyor. Su yeterli oluyor. güneş kremi ve bepanthol kullaniyorum. yüz tahriş olmuyor. cildin kokuyor mu derken anlamadım. kokmuyordu. gozeneklerim çok acikti. siyah nokta sivilce coktu. simdi kalmadı. kullanacaksaniz diğer yazılarımı da okuyun. faydası olacaktır. :)

Kaan Murzoğlu dedi ki...

Bugün cildiyeye gittim ve 17 yaşında olup 4 senedir sivilceler ve aşırı yağla uğraştığımı söyledim :) Doktorun dediği şuydu benim sana verebileceğim milyonlarca ilaç var fakat bu ilaçlar bi sivilceyi yok eder başka bir yerinde bir tane daha çıkar amaaa bir ilaç var kii dedi ve o sırada atladım roaccutane dimi lütfen verin banada :D Doktor gülümsedi ve tamam size vericem dedi tahlilleri bilgisayardan girdi ve roaccutane ile ilgili bilgileneceğim aynı zamanda ay ay takip edileceğim karneyi verdi . Bugün dünyanın en mutlu günü benim için çok teşekkürler .. Sanırım bu illetlerden kurtulmaya bir adım attım bugün :)

isimsizasistan dedi ki...

Çok sevindim. Insallah güzel bir sonuç alırsınız. düzenli kullanmaya ve sabırlı olmaya gayret edin. yazılarımı okursanız size kullanırken yardımcı olabilir. burdan gelişmeleri bildirin :)

Kaan Murzoğlu dedi ki...

Tekrardan merhaba ben birde şeyi soracaktım doktora soramadım benim genetik olarak başım çok yağlanıyor doğal olarak da kışın her sabah okula gitmeden önce duşa girmek zorunda kalıyorum ve kışım hastalıkla geçiyor :( e birde doğal gaz faturası var ki oda evdekiler tarafından bana yükleniyor :D acaba bu yağlanmanın da çözümü olacak mı bu ilaç :)

isimsizasistan dedi ki...

Merak etmeyin, benim de saclarim 1 gün dayanmazdi. simdi on gün yikqmasam aynı :) ilacın 1. ayında farkı hissederdiniz. yaglanmaya son :)

Kaan Murzoğlu dedi ki...

Şuan havalardayım yalnız cidden çok sorun çektim ben duyunca mutlu oluyorum bunları :) Teşekkürler

Adsız dedi ki...

merhaba böyle bir blog hazırladıgınız ıçın gercekten mınnettarım sıze ılacı kullanmam ıcın cesaret verdınız. Ben 17 yasındayım ekımde 18 olcam 1yıldır bu ılacı kullanıp kullanmama konusunda çok kararsızım hakkında bır cok olumsuz şey okudum ama inanmadım hıç bırıne benı dusunduren sey ılk aylarda yuz kusuyomus bundan cok korkuyorum arkadaslarımın yuzune bakamamaktan dısarı cıkamamaktan fondotensız dısarı adım atamıyorum doktora her gıttıgımde roaccutane verıyım dıyor ve ben reddedıyorum bu konuda bana yardım edermısınır birde bu yıl sınava hazırlanıyorum agrı veya psıkolojık etmenler çok onemlı benım ıcın bundan dolayıda korkuyorum ama seneye unıversıteye baslıcam ve artık bu ılletten kurtulmak ıstıyorum lutfen yardım edın

TLY dedi ki...

teselliye ihtiyacım var sanırsam ben günde 20 mg+10 mg kullanıyorum bugün 43.gün fakat aynaya baktığımda iyi şeyler olduğunu farketmek istiyorum ama yok işte olmuyor umudumu yitiriyorum geçmeyecek mi şimdi bunlar YA DA ERKEN Mİ ENDİŞELENİYORUM ilk ay kuruma çok oldu sonra ben ne yaptım biliyor musunuz ilacım hafta sonuna denk geldi cuma yetişemedim nöbetçi eczanede de yokmuş kaldım mı pazartesine o zamanda sipariş gelcek die bekledim kaldım salıya yani 3 gün içemedim ilacımı aksattım neyse sonrasında 13 gün kullandım bugün 43.gün o aksayan 3 günü saymassak bu kötü oldu dimi ? ilaç etkisini göstermiyor mu? alnımda ve çenemde yoğun burun yanlarında da siyah noktalar var ha sıktım ha sıkacağım türden.her gün yeni bir tane daha çıkıyo ve hemende gitmiyo bi yere değse kanıyor.43 gün için çok mu erken umutsuzlaştım geçeçek mi ne olur bi teselli :( (beni unutmayın) ...

isimsizasistan dedi ki...

evet kesinlikle daha çok erken :) o 3 gün aksatmanizdan bir şey olmaz. ama bir daha ilaclarinizi sayin. hangi güne geliyor dikkat edin. benim ilk aylarda yazdığım yazıları okursanız aynı şeyleri yaşadıgimizi göreceksiniz. sakin olun sabredin düzelecek her şey.

TLY dedi ki...

inşallah bide yeni memur oldum işe sivilceli gitmek offf daha doğrusu başlamak bakalım zaman ne gösterecek dua ile kalın inşallah

funda dedi ki...

bende kulandım bi ara ama ikinci ayda burnum kanamaya başladı okadar çok kanıyodu ki dakikalarca durdurmaya uğraşıyoduk geceleri burun kanamasına uyanıyodum sonrada annemin ısrarlarıyla bıraktım tam işe yaramaya başlamıştı sizde de oluyo muydu bu durum

isimsizasistan dedi ki...

Keşke dr ile gorusseydiniz bırakmadan. Benim saril saril kanaması hiç. Kurudugu için yara oluyordu. Yara kaniyordu. Merhem sürüp yatiyordum.

funda dedi ki...

doktora gittim ama sorunu abarttığımı düşündü heralde az bişey kanama olur dedi ilacın dozunu azaltmıştı ama kanamalar devam ettiği için bıraktım bende

İrem Öztürk dedi ki...

Burda okuyunca nasıl da böyle heyecanlandım anlatamam.. Ama ben bu sene üniversiteye hazırlanacağım ve ağrıların çok fazla oluyormuş bu yüzden çok korkuyorum kullansam mı kullanmasam mı bilemedim beni etkiler mi bu merak ediyorum..

isimsizasistan dedi ki...

İrem Hanım, teşekkür ederim. Ben de çok ama çok stresli bir dönemde kullandım bu ilacı. Üniversite sınavından daha stresli bir dönem... O streste sivilcelerim zaten artmıştı. Eski sivilcelerim de onlara katıldı. İyice çorba oldu. Ama hiç pişman değilim hatta daha iyi oldu. Herkes ilacın kusma dönemini o stresime bağladı. Halbuki ilaç yüzünden ilk aylar sivilce artıyordu :) Neyse hepsi sona erdi. Benim işim de bitti. Sivilcelerim de bitti. Yepyeni bir dönem başladı. Tertemiz bir cilt... Bence siz de kullanın. Ağrıya alışıyor insan. Ağrı kesici ve kas gevşeticilerle idare ediyordum ben. Seneye üniversiteye temiz bir ciltle başlarsınız Allahın izniyle :)

Unknown dedi ki...

Merhabalar efendim öncelikle tütütü maşallah diyorum çünkü enerjiniz hakikaten muhteşem ben 20 yaşındayım ve en sonunda dayanamayıp haziranda doktora giderek tedaviyi başlat tı k. İlk başta tetradox ve nadixa kremle başladık açıklamak gerekirse şu an yüzümde 3 4 tane aktif sivilce var fakat iZler beni kendime ve aynlara küstürdü. 5 gün önceki tahlil ve kontrolümde doktor kremi benzamycin olarak değiştirdi ve bundan sonra da faydasını göremezsek roaccutane a geçeriz dedi. Demesiynen birlite de benim zaten güç bela ayakta tuttuğum moralim yerle yeksan oldu. Çünkü aklıma direk alevlenme dönemi geldi. Tırstım ve tam anlamıyla yıkıldım. Yani bir ihtimal doktorumun dediği gibi 'belki' eylülde başlayacak. Etrafımdakikerin dedikleri ve bazı özel durumlardan dolayıbenim 'ya olmazsa'larım, hayatın artık benim için bişi ifade etmeyiş, insanlardan uzaklaşmam her şeyi kötüleştiriyor. Allahıma yalvarıyo ru m dualar ediyorum beni ve tüm şifa ihtiyacı olan kardeşlerimi her iki türlü iyileştirmesi için.sizin dediğinİz gibi böyle olunca birbirimize destek olmak en faydalısı oluyor sanırım. Her ne yazacaksanız şimdiden teşekkürler. İnşallah birgün aynalarla en önemlisi kendimle ve hayatla kaderimle barışırım. Allaha emanet olun

isimsizasistan dedi ki...

Merhaba Betül Hanım... Daha gençsiniz. Ve bir kaç sivilceyi dert etmemelisiniz. Sonuçta çaresi olan şeyler. Allah çaresiz dert vermesin. Ben de bu ilacı kullanmadan önce gerçekten depresyondaydım. Aynaya bile bakmak istemiyordum. 7 ay geçti ve şimdi harika hissediyorum. Herkes yüzün porselen gibi bebek gibi olmuş diyor. dert etmeyin ve doktorunuzu dnleyin. O ilaçlar yaramazsa da roaccutane kullanırsınız. 6-7 ay dişinizi sıkın ne olacak ki.. Öyle yada böyle geçiyor o aylar. en azından temiz bir cilt için değer. üstelik şimdi bekarsanız hemen başlayın. evlenince bebek açısından düşünmek zorunda kalmazsınız. geçmiş olsun... sakın pes etmeyin. ne hastalıklar var bu ne ki... her zaman şükretmek lazım :))

Unknown dedi ki...

Aynen işte böyle içimi paylaştığım sizin gibi mantıklı biri olunca böyle düşünüyorum ama yalnız kalınca yine aynı şeyler kendimi zorluyorum ama sizin dediklerinizi aklıma getirmeye çalışıyorum. Rabbim razı olsun İnşallah dediğiniz gibi geçer bizi şükürden ayırmasın inşallah sağlıcakla kalın Allaha emanet olun ben bu sohbeti devam ettirmek isterim :)

isimsizasistan dedi ki...

çok teşekkür ederim Betül hanım... İlk günden itibaren yazdıklarımı okursanız sizinle aynı şeyleri yaşadığımı hissettiğimi göreceksiniz zaten... her zaman yorumlarınızı bekliyorum tabi ki ben de memnun olurum... Rabbim sizi de tez zamanda bebek yüzlü yapsın inşallah :)

Unknown dedi ki...

:)İnşallah hayırlısıyla yazılarınızı tüm okudum zaten Ben yine de sizde (Rabbim bozmasın) ilk zamanlarda bile güzel bi enerji gördüm maşallah

Hasan dedi ki...

Merhabalar. Benim 10. günüm oldu ilaca başlayalı. dudaklarım kuramaya başladı şuanlık başka sıkıntı yok bide 4 yada 5. gün sırtımda ağrı oldu. İnanmayacaksınız ama cildim şimdiden düzelmeye başladı aktif sivilcem normalde günde 2 tane çıakrdı şimdi 2 günde bi tane ya çıkıyor ya çıkmıyor. bu kadar kısa sürede acaba piskolojikmenmi kendimi motive ediyorum bilmiyorum ama doktorda bazılarında kusturmadan direk tedavi ediyor dedi. bide bu ilacı kullanmadan önce 1 ay tetradox, ondan 2 ay öncede azitro kullandım. Belki bu yüzden kusmaz diye umut ediyorum artık bakalım. Allah acil şifalar versin :)

Hasan dedi ki...

Flood etmiş oluyorm k.bbakmayın ama günde en az 2 litre su içiyorum :)

Adsız dedi ki...

Merhaba ben 50 kiloyum 40 mg ile başladım yirmi gün oldu başlayalı bu yıl üniversiteye başlayacağım çok sivilcem yok ama izler var sizce ne kadar kusma dönemi yaşarım çok moralim bozuk daha kötü oldu izler geçer mi yardım lütfen :(

Unknown dedi ki...

Merhaba . 17 yaşındayım yaklaşık 2 yıldır yoğun sivilce problemi yaşıyorum . Bende ki durum biraz farklı . etrafımda herkes diyorki sivilcelerinle oynama gelip geçer diyorlar. başta öyleydi . o zamanlar sivilce nedir tam bilmezdim . yavaş yavaş öğrendim ve ders çalışırken vs. elim yüzüme gitmeye başladıçoğu zaman dayanamayıp sıkıyordum. sonra fark ettimki yüzümde çene hizası iz bırakmış 3 5 sivilce alnımda yanağımda falan . bu iyice çoğaldı. ve garip olan şu ki bendeki sivilcelere ellemesem bile geçiyo ama iz kalıyo . birde icinde boncuk gibi bi sertlik oluyor. neyse doktora gittim 2 ay önce ankaraya . doktoruma anlattım durumu. bana senin sivilcelerin iltihaplı beyaz bazıları dedi . önce içten kurutmamız lazım dedi . duocid hap verdi 10 gün kullanmamı istedi . birde dışardan temizlik olarak bi temizleyici jel ve tonik verdi . neyse 10 gün kullandım . sonra tekrar gittim . pek bi değişme yok tahmin ettiğim gibi falan dedi doktor. Tetra 500mg verdi daha etkilidir dedi . bana dediki içten kurutmamız lazım dedi . ben sana roaccutane i kullandıracağım ama önce içtende kurutmamız gerekiyor dedi . ben senden önceki hastalarımda da aynı yolu izleidm cok iyi sonuclar aldık dedi. neyse işte birde ek olarak gece yatarken skinoren krem verdi bana . yani sonuçta : tetra hapı
temizleyici jel ve tonik
skinoren krem verdi. neyse işte benden 6 kutu tetra bitirmemi istedi. ben 4. kutuya başladım . doğru eskiden daha fazla beyaz büyük çıkardı. şimdi daha kücük vs işte . ama sivilcelerimde inanılmaz artış var. doktorum beni görüne nasıl tepki vercek merak ediyorum. neyse işte öyle birde izlerim daha da arttı. tetrayı fazla önemsemiyorum. asıl değişim roaccutane benim icin doktorumda öyle söyledi. yani şimdi ben roaccutanede nasıl bi değişim görürüm ? şimdi sizde sivilce izleri varmıydı ? geçti mi . geçiyormu . artı olarak benim göğüs ve sırtımdada sivilce ve izler var. oraya da etki ediyormu. ve benim cildim yüzüm saçım o kadar olmasada felaket yağlı yüzümle cildim. yani bu yağlanmayı roaccutane düzeltirmi siz bu değişimleri kacıncı ayda gördünüz. Ve şöyleki ben üniversite sınavına hazırlanıyorum şimdi günde 7 8 9 saatim dersle geçiyor. yani baya stresliyim gün boyu. elim yüzüme gidiyor sivilce sıkıyorum falan. roaccutane kullanırkende kendime sahip cıkamazsam sıkarsam sivilceleri nasıl olur yani . anlatırsanız benim gibi ayrıntılı ayrıntılı çoook sevinirim :)) şimdiden çok teşekürler.

isimsizasistan dedi ki...

Burak bey, sizi çok iyi anlıyorum. sanırım roaccutane size deva olacak. Ben de aynı durumdaydim. sürekli oynuyordum. geçmiyordu. siyah noktalarını sıkarak sivilce yapardım. simdi 7. aydayim. hepsi geçti. saçlarım çok yagliydi. simdi çok güzel. ilk günden beri durumunu blogda yazdım. onları okursanız işinize yarar. geçmiş olsun...

Unknown dedi ki...

Okudum zaten ama işte içimde bişey kaldı yazmak istedim :)) tamam çok teşekür ederim

TLY dedi ki...

yine ben insanların yüzüne ne oldu çok kötü olmuş demeleri bi hayli canımı sıkıyor ben güzel şeyler duymak istiyorum ama yok işte olmuyor 52.gündeyim kötü gidiyor hiç dışarı bile çıkmıyorum inanmak istiyorum geçsinler...bir de saç dökülmesi için tavsiyeniz var mı? teşekkürler...

isimsizasistan dedi ki...

TLY... Onlara kulaklarını tıkayacaksın... Aynı kişiler emin ol bir kaç sonra yüzün bebek gibi olmuş deyip yüzüne dokunmak isteyecekler. Biliyorum inanması güç görünüyor. ben de senin gibi inanmıyordum ama doğru çıktı.... :) Sabret ve devam et... Geleceği düşün.. :) Saçlarım benim de çok dökülüyordu. Maşallah şimdi dökülme durdu üstüne gürleşti. Bioblas dökülen saçlar için kullanıyorum. Çok memnunum. Saç kremli şampuan kullanma ama. Sadece şampuan olsun. İyi gelecektir inşallah.. Hoşça kal.

TLY dedi ki...

teşekkür ediyorum iyi günler...

Adsız dedi ki...

Öncelikle herkese merhabalar,
Ben de roaccutane kullandım 20mg sabah 20mg akşam olmak üzereydi.Tedavim biteli 1 hafta oluyor.Ancak suratımda ve sırtımda hala izler var acaba zamanla gider mi ? Tedavimin son ilacını aldım ve doktorum daha gelmeme gerek olmadığını söyledi acaba izler için tekrar gitmeli miyim ? Eski sivilcelerim gibi sivilcelerim çıkmıyor çok şükür ancak ufacık isilik gibi bikaç şey oluyor bunlar normal mi? Tekrar sivilcelerimin çıkmasından korkuyorum.Bİrde ilaç bittikten 6 ay sonrada ilaç kullanır gibi devam mı etmeliyim güneş kremi vs. ? Şimdiden teşekkürler...

isimsizasistan dedi ki...

Merhaba, gecmis olsun.. izler içün mutlaka doktora gidin. krem merhem tarzı bir şey vermesi gerekiyor. danis bence mutlaka. cildin çok inceldigi için güneş kremine devam etmelisin. Normal insanlar bile sürmek zorunda iken biz hayli hayli surmeliyiz... insallah izler de gecer. doktora giderseniz bizi de bilgilendirin lütfen...

Adsız dedi ki...

Sitenize bayıldım gerçekten şimdi diyorum ki keşke daha önceden keşfetseymişim bu siteyi.Herkese tek tek yanıt veriyor,ilgileniyorsunuz gerçekten çok güzel.İlaç bitince sizin izleriniz tamamen gitmiş miydi ? İlaç bitiminde zamanla izlerin gideceğini söylüyorlar ancak bunun için tekrar doktora başvurmalı mıyız? Ve ilacın etkileri kullanım bittiği halde devam edecek mi ? o kadar ağır bir ilaç kullandım şimdi suratımdaki izler beni mutsuz ediyor :( Ve şu anda buradaki bütün cilt doktorları izinde herkes şikayet ediyor gidecek doktor olmadığından.Bu izler için hemen mi gitmek gerek yoksa beklemesi sorun yaratır mı :(
Teşekkürler,emeğinize sağlık...

isimsizasistan dedi ki...

Çok cok teşekkür ederim. yazdıklarım ise yaradiysa ne mutlu bana :) Benim bugün 7. ayim bitiyor. daha 1 buçuk ay daha kullanicam. doktora gidicem bugün. iz meselesini de sizin için sorayım Insallah. bugün yarin uzun bir yazı yazıp sizi bilgilendiririm Insallah :) geçmiş olsun....

Adsız dedi ki...

Merhabalar. Ben günlük 30 mg. roaccutane kullanıyorum. sabah akşam içmek çok önemlimi ? mesela 20 mg olanı sabah 11 gibi, 10 mg lık hapıda ikindi saat 5 gibi alsam sorun olurmu ? Bildigim kadarı ile günlük miligramı almak önemli olan saat önemli değil. Sizinde bilginiz varsa paylaşırsanız sevinirim :)

isimsizasistan dedi ki...

Merhaba, ilaçları üst üste içmeyin. karaciğeri zorlamayın. mümkün olduğunca arada eşit boşluklar bırakın. sivilce gecsin diye vücudumuzdqki diğer organları tehlikeye atmaya gerek yok.. gecmis olsun...

Adsız dedi ki...

ya bnimde sivilce sorunum var daha dogrusu lekelerim çok siyah siya .s bnde başlamak istiorum bu hapa ama yorumlar bni cok korkutuyor yardımcı olup kafamdaki sorulara cevap bulmama yardım ederseniz bni gercekten çokçok mutlu edersiniz. ilk ve en önemli sorum lekelerde geciyormu :(

isimsizasistan dedi ki...

Korkacak bir şey yok. bilinçli olmak lazım sadece. yazılarımin tamamını okursanız aynı korkular bende vardı zaten. siyah lekelerin rengini açıyor ilaç. çukurlarin çaresi yok. geçmiş olsun.

Beyaz Atkılı Prens dedi ki...

Benimde doktorum Roaccutane'yi şiddetle önerdi ailem kullanmamı istemedi. Yaşım 16, 12 yaşından beri sivilce sorunum var. İnternetten uzun süre araştırdım ve kullanmaya kesin karar verdim ailemi ikna edip,ekim gibi başlamayı düşünüyorum. Yazınızın tamamını okudum ve çok faydalı buldum. Bir yerde hayvansal gıdalar tüketmeyin gibi bir konudan bahsetmişsiniz ben fitness sporuyla uğraşıyorum ve protein ağırlıklı hayvansal gıdaları tüketmem gerekiyor o konu hakkında ne yapmamı önerirsiniz?

isimsizasistan dedi ki...

Merhaba, gecmis olsun.. hayvansal gıdalar kolesterolu yükseltiyor bu ilaç da ayrıca yükseltiyor. o yüzden aşırıya kaçmamak lazım. özellikle tereyağ hamur işi gibi maddelerden kaçınılmalı bence. Ilaç aşırı derecede A vitamini içeriyor. Vücudun zarar görmemesi için besinlerdeki A vitamininden kaçınılmalı.zaten her ay tahlil yapılır, oradaki değerlerin değişimine göre kendinizi ayarlarsiniz. spor yaptığınız için sorun olacağını sanmıyorum. yine de doktora bir danışın. :)

Adsız dedi ki...

Tedavimin 5. Ayındayim sivilcelerim bitti fakat yanağımda çizgi gibi kahverengi lekeler kaldı sabahları daha silik akşamları daha belirgin hale geliyo bu kocaman çizgi lekelerde kurtulabilicek miyim:(

isimsizasistan dedi ki...

daha tedaviniz bitmemiş. renklerde açılma oluyor. bir de ilaç bitince o lekeler için doktor bir karışım vereceğini söyledi.

Unknown dedi ki...

Merhaba. Yahu benim tedavi sürecim de sizinkine benziyor; o yüzden buraya yazma. İstedim. Ben de 2 ay boyunca tetradox 100 mg kullandım, şu an tedavide 3. Aya girdik ve ben hala kullanmaya devam ediyorum. Doktorum bu ayın sonunda da az bir fayda sağladığını görürse. Roaccutanea geçeri. Dedi. Bunun yanısıra ilk ik. Ay nadixa kullandım şu an da benzamycin kullanıyorum. Açıkçası benim bu ilaç hakkındaki tek korkum kusma dönemi. Tedaviye ilk başladığım zamanlarda bunun gib. Bir şe. Olmuştu. Ben de sizin gibi düşünmek istiyorum; inşallah bu ilaca geçersem kusm. Dönemi yaşamadan tedaviyi tammlarım. Bu haldeyken bile kimsenin çenes. Durmuyor. Öyle bir şey olursa o zama. Ne olur bilemiyorum. Allah hepimize hayırl. Acil şifala. Versin inşallah. Şimdiden sağolun.

Unknown dedi ki...

Merhaba. Yahu benim tedavi sürecim de sizinkine benziyor. 2 ay boyunca tetradox 100 mg kullandım. Şu an 3. aya girdim ve hâlâ kullanıyorum. Bunun yanısıra ilk iki ay nadixa kullandım. Şu an da benzamycin kullanıyorum. Doktorum bu ayın sonunda da az bir fayda sağladığını görürsek roaccutane a geçeriz dedi. Şimdi benim bu ilaçla ilgili en büyük endişem kusma dönemi. Ben de sizin gibi düşünmek istiyorum. İnşallah bu ilaca geçersem kusma dönem i yaşamadan tedaviyi tammlarım. Çünkü benim de tedaviye iilk başladığım zamanlarda bunun gibi bir şey olmuştu. Bu haldeyken bile kimsenin çenesi durmadı Allah korusun öyle bir şey olursa ne olur bilmiyorum. Allah hepimize hayırlı acil şifa versin. Şimdiden sağolun.

Unknown dedi ki...

Beyler ben 18 yaşındayım 188 boy 63 kiloyum kullansam sivilceler gidermi acaba

Unknown dedi ki...

Merhaba ben 18 yaşındayım ve 188 boy 63 kiloyum acaba kullansam sivilceler gecermi ¿¿¿

isimsizasistan dedi ki...

Betül Demirel Hanım :)
Geçmiş olsun. İnşallah gerek kalmaz Roaccutane'a. Ama tabi roaccutane daha garanti bir çözüm gibi görünüyor. Kusma dönemi 1-2 ay sürüyor en fazla. O da kişiye göre değişiyor. Bazılarında kötü oluyor. Bende farklı yerlerimde farklı zamanlarda çıktı. Taksit taksit yani... O da sorun değil ya geçsin yeterki diyorsun. Ben de en başta korkmuştum hiç gerek yok endişeye. Sonu güzel :)))

isimsizasistan dedi ki...

MÜCAHİT KELEŞ bey,
Buradan kimse kullan geçer diyemez. Bunun kararını uzman doktor verir. Bir cildiyeye git lütfen. Zaten sen gitmeden tahlil yaptırmadan o ilaca ulaşamazsın :) Geçmiş olsun...

MissKivanc dedi ki...

Merhabalar,
55 kiloyum ve vücudumda polikistik over'dan dolayı çıkan sivilcelerden dolayı 6 aydır roaccutane tedavisi görüyorum.İlk ay 30 mg daha sonra 40 mg kullandım.6.ayım bitti ancak kollarımda hala sivilceler var.İçlerinden sarı bi su çıkıyo.Yeni sivilce çıkmıyor ama bu bikaç inatçı sivilce iyileşmek bilmiyor.Sizce bu normal mi? İlacın bütün yan etkilerini yoğun bi şekilde yaşadım. Çektiğim onca sıkıntı boşuna mıydı diye endişeleniyorum.Bu konuda bi fikriniz var mı?

isimsizasistan dedi ki...

MİSS KIVANÇ,
Merhaba, ilacınız bitti mi? Eğer daha ilacınız bitmediyse tedavi sonuna kadar bekleyin. Çünkü benim de 6. ayda tek tük sivilceler çıktığında sizin gibi geçmediğiniz düşündüm. Ama şimdi geçti hepsi. Ama bayanlarda malum dönemlere yakın yine bir kaç sivilce çıkabiliyor. bunu da göz ardı etmeyin. Benim aklıma takılan sizin 55 kg olarak fazla mg kullanmanız. Çünkü kilonun yarısı kadar mg kullanılabilir sadece. yani 60 kg isen 30 mg gibi. hatta bu ilaç prospektüsünde de yazıyor. Bence doktorunuzla mutlaka görüşün. Geçmiş olsun..

isimsizasistan dedi ki...
Bu yorum yazar tarafından silindi.
MissKivanc dedi ki...

Doktorum 6 aylık bi tedavi öngörmüştü, ancak hala iyileşmeyen sivilceler olduğu için 6. ayın sonunda tekrar bakalım gerekirse tedaviyi uzatalım dedi.yarın kontrole gidicem.ilk başladığımda 59 kiloydum ama daha sonra kilo verip 55 kiloya düştüm.her gittiğimde de hem tahlil yaptırdım hemde kilomu söyledim ama ilacın dozunu değiştirmedi.yarın tekrar gidicem doktora ama 1 ay daha devam etsem bile içimde ya geçmezse bu sivilceler kuşkusu var... :(

isimsizasistan dedi ki...

1 ay çok kısa zaman değil. İnşallah geçecektir. Bence içiniz rahat olsun. Dr kontrolünde kullanmışsınız, inşallah bir sorun çıkmaz böylece. Sivilcelerle oynamayın. Stres yapmayın. Bakalım daha önünüzde bir ay var. Hem ilacı bırakınca bile ilaç vücuttan hemen atılamıyor. Daha düzelmeye devam edecek cildiniz.

MissKivanc dedi ki...

ilgilenip cevap verdiğiniz için teşekkür ederim :) Rabbim hepimizin şifasını versin,dermansız dert göstermesin inşallah...görüşmek üzere hoşcakalın :)

isimsizasistan dedi ki...

rica ederim.. sonucu burdan yazın biz de faydalanalım inşallah olur mu? acil şifalar dilerim size de...

MissKivanc dedi ki...

Elbette yazarım :) görüşmek üzere,hoşcakalın...

Adsız dedi ki...

öncelikle gözünüz aydın darısı bizim başımıza :)
benim sormak istediğim suni gözyaşı olarak ne kullandınız acaba yazabilir misiniz?

isimsizasistan dedi ki...

http://roaccutanekullan.blogspot.com/2013/08/roaccutane-ile-birlikte-kullandigim.html?showComment=1378420422047#c2780590555092723302 Kullandığım ürünler üzerine fotoğraflı yazıma tıklayabilirsiniz. artelac ve refresh kullanıyorum. ayrıntılar için yazıya bakabilirisiniz.

MissKivanc dedi ki...

Selamlar..
Dün aylık kontrolüm için doktora gittim.6 ayımın bitmesine ve alt dozu tamamlamama rağmen hala geçmeyen sivilcelerim olduğu için 1 ay daha kullanarak üst dozu tamamlamaya karar verdi doktorum.Buna rağmen de geçmezse iğne tedavisi diye bişey varmış onu uygularız dedi.Umarım geçer de bunlara gerek kalmaz...

isimsizasistan dedi ki...

üzülmeyin bence mutlaka bir ayda geçecektir. sonuç güzel olacak sabırlı olun :)

MissKivanc dedi ki...

İnşallah yaa bi yönden de umutluyum aslında çünkü 4.5. ay döneminde çok hızlı bi iyileşme dönemi oldu.Yine öyle olur diye umut ediyorum :)
Sizde durum nasıl?

isimsizasistan dedi ki...

Tabiiki son dönem çok hızlı iyileşme oluyor. benim 8. ayim bitiyor. u an durum maşallah, Allaha co k şükür çok güzel. yüzüm çok iyi bebek gibi oldu. tek sıkıntim gözlerim. o da ilaç bitince geçecek insallah.

MissKivanc dedi ki...

Çok iyi anlıyorum sizi, benimde burnum çok kötü durumda.ama az kaldı yeterki sivilcelerden kurtulalımda diğerleri ilaçları bırakınca geçecektir inşallah :)

Adsız dedi ki...

bende bu kremden kullanacam acaba çok kötü olurmu ya

Adsız dedi ki...

Sivilcelerden bu ürünle kurtulma fikri süper. Kızarıklık ve kurumayı sorun etmiyorum ama soyulma çok oluyor mu? Yani birisi yüzümüze baktığında iğrenilecek kadar kötü mü oluyor? Şimdiden teşekkürler..

Unknown dedi ki...

Ben 2. Ayima girdim ama krem olarak sadece avene güneş kremi kullanıyorum ve sivilcelerimin üzeri hep yara sizce ne zamana bu durum geçer

Adsız dedi ki...

Merhabalar
Roaccutane ilacina baslayali tam olarak 2 ay 12. günüm bugün,1 seneye kadar sadece alnimda ve cenemde olan sivilceler,stress yuzunden yanaklarimda da cikmaya basladi.Ve garip sekilde sivilcelerimle oynamadigim halde iz gibi bir seyler oldu, yani boyle bildigimiz sivilce degil bildiginiz kirmizi lekeler oluştu.Yaklasik 6 yildir duzenli olmak uzere 2 yildir profesyonel olarak spor yapiyorum doktorumda bunu biliyor.İlk ay sabah 10mg aksam 20 mg kullandim 2. ay sabah 20mg aksam 20mg kullandim 3.ay ise sabah 40 aksam 20mg.Hafif dudak kurumasinin haricinde hic bir yan etkisine rastlamadim Allaha sükür. Ilk aya gore duzelme var elbette burnum tamama yakin sekilde temizlendi diyebilieim tek tuk harici, ama yanaklarimda ki kirmizi lekeler(dedigim gibi leke derken sivilce sikma lekesi degil kendiliginden olustu) ve hafif kucuk sivilceler duruyor, Yuzumun rahatsiz ediciligi ne zaman ortadan kalkar?

Unknown dedi ki...

Merhabalar.. Blogunuzu görünce çok sevindim inanın ki.
Üç gündür tereddütlerimden ilaca başlamaya cesaret edemedim. yazılarınızı ve yorumları okudum.benim cilt tipim de sizin bahsettiğiniz gibi fakat önümüz yaz ayı ve ramazan... Daha kalıcı güneş lekelerinden çekiniyorum 30 yaşındayım ve 2 çocuk annesiyim sürekli eve kapanma gibi lüksüm olamaz bu onlarada eziyet olur. Sanırım eylül ayında yada ramazan ayından sonra başlasam daha iyi olacak. Yine de düşüncelerinizi belirtirseniz sevinirim.sevgilerimle

Adsız dedi ki...

Merhaba ben de 6. ay içindeyim aknetrent kullanıyorum 50 kiloyum doktor ilaca devam etmemi soyledi ama doz aşımı olmasından korkuyorum bu ay sadece bir tane sivilcem çıktı o da çok ufak. Ama ilacı kullandığım dönemde çıkan sivilceler patlatmadığım halde kırmızı lekeler bırakt. İlacı bırakınca geçer mi? Teşekkürler şimdiden :)

Adsız dedi ki...

Merhaba...
Ben Sevda...
3 aylar vesilesi ile yarın oruç tutcam. Hayli ile sabah ilacımı alamıcam.
6o mg kullanıyorm.
20 sabah 40 akşam.
Orucumu açtıktan sonra 60 lığın tamamını alabilir miyim ?
Konu hakkında bilgi sahibi olup yardımcı olabilecek olan varsa çok sevinirim.
Şimdiden teşekkürler :)

mervisour dedi ki...

Merhaba herkese ; ben 6. ayını bitirmek üzere olan bi roaccutane kullanıcısıyıııım :)
yorumları az çok okudum bence ağrı sızı ve mutsuzluk tamamen içinizde çözeceğiniz şeyler inanıyorum
yaşadım biliyorum.. şöyle ki ; aslında bu ilaca başladığımda tek düşüncem hatta doktora neden kullanmak istiyorsun diye bana sorduğunda söylediğim bile 5 senelik ilişkim var artık resmiyete dökeceğiz ve ben ve artık düzgün bi yüzle sevdiğim adamın karşısına gelinlikle çıkmak istiyorum , düğün vaktim geldiğinde yaşaşsıııııın tüm sivilcelerim gittii demek istiyorum, demiştim...
söz ve nişanlılık dönemim iğrenç geçti bir gün mutlu olduğğumu bilmiyorum hep mutsuzdum , senelerdir tanıdığım insanların gerçek yüzlerini gördüm ve geçtiğimiz haftalarda uğruna en ağır ilaç denilen ilaca bile başladığım bunca yılllık ilişki bitti.
şimdi düşünüyorum şu 6 aylık dönemimin bu ayı hariç hep ağlamakla geçti gözlerim hiç kurumadı , yorgun düşüp uyumaktan ilacın uyutup uyutmadığını anlayamadım sabahları aynaya bakınca 3. aydan itibaren evet sivilcesiz ama yorgun bir yüz gördüm.... ve bunlar gibi birçok şey ...
ama hayata hep olumlu bakan biriydim aslında ufacık şeylerle mutlu olan farkettim ki son bir aydır yüzüm aslında ben güldükçe iyileşti ...
ve belki tüm kötülüklerden arındıkça tüm zehirlerden kurtuldukça iyileşti..
size demek istediğim özet şu aslında sadece kendi mutluluğunuz için bu ilacı kullanın ve ötesini düşünmeyin pozitif oldukça her yan etki kayboluyor..
bu her hastalıkta böyle aslında...
sadece güzel günlerinizi düşünün istedğinizi alacaksınız :)
biraz uzun oldu ama herkese ve blog sahibine iyi günleer ve sevgiler diliyoruuumm..

Adsız dedi ki...

mrb :) kilo başına 120 mg ve 150 mg deniyor dogru mu ben tam olarak 7200 mg kullanmış olucam 55 kilo için nasıl ?

Hasan dedi ki...

Yol yakınlen dönmelisin dostum

Adsız dedi ki...

Merhaba ben 6. Ayımdayım yüzümde aşırı derecede yanmalar kızarmalar oluyor nedeni nedir ? Ne yapmam lazım ?

Adsız dedi ki...

Merhabalar. Ben eylül ayından beri bu ilacı kullanıyorum. İlk gittiğim doktor sürekli 20 doz verip durdu. Sonra ikinci gittiğim doktor da bu senin kilona az dedi(60kilogram için) ve 40a çıkarttı dozu. Ağustosun ortalarında ilacın bitecek ama benim burnum kanamaya başladı bu sıralar ben de ilacı doktora sormadan kesmek zorunda kaldım. Sizce doğru mu yaptım. Ya da ilacı tekrar kullanmaya başlayayım mı (salı gününden itibaren kestim) lütfen bana fikir verin...

Adsız dedi ki...

Kesinlikle doktora sormalısın kndi kafana göre hareket etme derim öyle basit bi ilaç tedavisi deil bu sonuçta

GÜLNUŞ SULTAN dedi ki...

zelişşş


ben de hap kullanmaya başladım şuan 3.aya girdim ama sadece alnım temizlendi sigara kullanıyorum günde 5 tek az gibi ama sigara yüzünden mi acaba etkisini görmüyorum moralim bozuluyo acaba normal mi bu.

Esra tastan dedi ki...

Merhabalar ben 4.ayımdayım 57 kiloyum doktorum 30 mg vermişti kullanmaya devam ediyorum önceden yüzümde hiç kızarıklık olmazdı küçücük bir sıcakta bile pancara dönüyorum yorumlarda bakıyorum da çoğu kişide böyle bir problem yok bende mi sıkıntı var anlamadım diğer bir sıkıntıda eklemlerime kadar acı çekiyorum sürekli bir yorgunluk hissi veriyor cildim deseniz aşırı kurumaya basladı bunun için hametan krem kullanıyorum bu krem olmasa mahvolur vücudum sizede tavsiye ederim en etkili kremin bu olduğu yönünde kesin hoşçakalın :)

Adsız dedi ki...

merhaba bende roaccutane kullanıyorum. 55 kiloyum doktorum günlük 30 mg verdi çok ağır geldi 2. haftaya girdim . yorgunluk halsizlik var . dikkat dağınıklığı yaptı gözlerimi açamıyorum uykudan . Bende 20 mg a düşürdüm ama daha iyi hissediyorum . normalde çok dışarı vuran biriyim ama içime kapandın sizce ne yapmaliyim

Dilara dedi ki...

Kullanmaya başlayalı 15 gün oldu. Dudak kuruluğu dışnda bi sıkıntım yoktu. İnternetteki yorumları okuyunca yazın kullanmamak gerektiğini okuyunca başta tedirgin oldum.ama sizin yazdıklarını okuyunca, önlemler alınınca çok sıkıntı olmayacağını düşünüyorum. Bide ramazan yaklşıyor nasıl olcak diye düşünürken yine sizin yazdıklarınla içim daha rahat etti. Teşekkürler :)

Unknown dedi ki...

Merhaba ben şu an 6.ayımdayım şu an 40lık kullanıyorum. İlk ay doktorum 60mglık vermişti daha sonra doktor değiştirmek zorunda kaldım şehir dışımda okuduğum için. Oradaki doktor 60ın çok yüksek olduğunu ancak 30 yazabileceğini söyledi tabi bu arada kolesterolümde de artışlar oldu,hala da yüksek değerde. Yaz tatili olunca tekrar başladığım doktora gittim 30un düşük olduğunu ama öyle devam ettiğim için onu yazabileceğini söyledi rica ettim 40mglık yazdı. Anlayamadığım nokta tedavimin ne Zaman biteceği daha ne kadar kullanmam gerektiği. Yardımcı olursanız sevinirim.

Burcu dedi ki...

Burcu Kulaksız
Merhaba bende tedavimin 6.ayındayım 20+10 yani 30 mg aknetrent kullanıyorum.yüzüme baktığımda baya yol aldığıma inanıyorum yani inanmak istiyorum en azından çevremdeki herkes azalma olduğunu söylüyor ben kendimi her gün gördüğüm için farkında değilimdir belkide. Diyeceğim o ki şu an yüzüme ellediğimde dümdüz elime gelen sivilce pek yok sadece çok iri olanlar var şu an onlarda sayılı işte ve şöyle bi durum var yüzümde sivilceler gitmeye başlasa bile hala oralarda sivilcem varmış gibi duruyor buda çok siniri mi bozuyor yüzüm kızarık kızarık hele tedavim birazda yaza geldiği için günese çıkmaya korkar oldum yüzüm daha da kızarıyor çünkü. 6 ayın sonuna kadar geçer mi bilmiyorum doktorum iyi bi sonuç almak istiyorsan en az 6 ay kullanmalısın demişti şu an yan etkilerinin çoğunu da gördüm sıkıldım baya 6.ayın sonunda bırakmalı mıyım sizce ? Yardımcı olursanız sevinirim şimdiden teşekkür ediyorum :)

Adsız dedi ki...

Benim yüzümde sivilce leke ve deliklesme var acaba deliklesmeyi geciriyormu bu ilaç

Unknown dedi ki...

Bende kullanmaya başladım ilacı 2.ayı bitirdim ama yüzüm hâlâ çok kızarık ve elimde yaralar çıkmaya başladı acaba geçer mi?

Unknown dedi ki...

Roaccutane i doktorum 6. Ayın sonuna bıraktırdi bana. Göz kuruluğu mevcuttu ama çok rahatsız etmiyordu. Daha sonra 2 3 hafta geçti ve gözümde Arpacık çıkmaya başladı sürekli gözlerim şişiyordu. Göz doktoruna gittim ve ilaç kullandım. Geçti çok şükür. Size roaccutane tedavisi bittikten sonra ciltte kalan bazı sivilce lekelerini nasıl gecirebilegimi sormak istiyorum.